NEAPOREIAWEBTV

Τρίτη 7 Σεπτεμβρίου 2021

Δήμος Κιλκίς: Ο ραφτάκος των λέξεων πάει σε Γαλλικό, Παντελεήμονα και Πεδινό



Κάποια ρούχα είναι ραμμένα με μεταξωτή κλωστή, άλλα είναι μάλλινα βαριά κι άλλα σαν πέπλα ανάλαφρα. Υπάρχουν όμως και κάποια ρούχα βολικά πολύ, που είναι έτσι φτιαγμένα, ώστε να μας ζεσταίνουν τον χειμώνα και να μας δροσίζουν το καλοκαίρι. Ποιος ράφτης ξέρει να τα ράβει και που θα τον βρούμε;


"Ο Ραφτάκος των λέξεων", το τρυφερό παραμύθι του Αντώνη Παπαθεοδούλου, έρχεται κοντά μας για να αποκαλύψει τα θαυμάσια μυστικά της τέχνης του στα παιδιά!

Σε διασκευή της θεατρικής ομάδας ‘’Μικρός Βορράς’’, η sold out παράσταση που παίζεται για τρίτη συνεχή χρονιά, θα παρουσιαστεί την Παρασκευή 10 Σεπτεμβρίου στο Γαλλικό, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στον Παντελεήμονα και την Κυριακή 12 Σεπτεμβρίου στο Πεδινό με ώρα έναρξης των παραστάσεων στις 20:00.

Το θεατρικό εγχείρημα του ‘’Μικρού Βορρά’’ έχει καταφέρει να μιλήσει στις ψυχές των παιδιών με τον πιο ευαίσθητο τρόπο για την φωτεινή δύναμη της γλώσσας, τη ζεστασιά της αγάπης, της επικοινωνίας, αλλά και για την βαθιά εσωτερική ικανοποίηση που αντλεί εκείνος που κάνει τη δουλειά του με αγάπη και μεράκι.

Η ιστορία του Ραφτάκου

Σε μια μικρή πόλη, που ίσως να μοιάζει με τις υπόλοιπες, ζει ένας ταπεινός και ιδιαίτερος ράφτης που δεν μοιάζει όμως με κανέναν άλλο! Ένας ράφτης που ντύνει όλη την πόλη με ρούχα μαγικά, που γίνονται άλλοτε δροσερά και άλλοτε ζεστά. Δεν χρησιμοποιεί μάλλινη ή μεταξωτή κλωστή, αλλά χρησιμοποιεί το μυστικό του, που κανένας από τους κατοίκους της πόλης δεν έχει προσέξει… τις λέξεις!

Περνάει όμως ο καιρός, η μικρή πόλη μεγαλώνει και ο κόσμος αρχίζει να ακολουθεί την μόδα. Όλοι ξεχνούν τον ραφτάκο και αγοράζουν έτοιμα ρούχα από τα μαγαζιά, αυτά που βλέπουν στις διαφημίσεις. Κάποτε στην πόλη, όμως, πέφτει ένας φοβερός χειμώνας και οι κάτοικοι κάνουν ότι μπορούν για να ζεσταθούν. Όμως δεν καταφέρνουν τίποτα και τότε… ξαναθυμούνται τον ραφτάκο τους…. Και τον αναζητούν!

Σκηνοθεσία: Τάσος Ράτζος

Παίζουν οι ηθοποιοί: Γιώργος Μιχαλάκος, Αλέξανδρος Νικολαΐδης, Κορνηλία Προκοπίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου