NEAPOREIAWEBTV

Σάββατο 3 Αυγούστου 2024

Κώστας Σιωνίδης: Η προστασία και η ασφάλεια του τόπου μας αφορά όλους


Το καλοκαίρι του 2024 η Παιονία και το Κιλκίς  πλήττονται συχνά από πυρκαγιές  κάτω από  τις ιδιαίτερα αντίξοες συνθήκες που διαμορφώνουν   οι  υψηλές θερμοκρασίες και η παρατεταμένη ανομβρία.

Χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και εγρήγορση από όλους τους φορείς  και τους κατοίκους προκειμένου να αποφύγουμε καταστροφές και οδυνηρά γεγονότα.

Ο δήμος Παιονίας  συμμετέχει στην πολιτική προστασία του νομού Κιλκίς και θέτει άμεσα στη διάθεση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας όλα τα μηχανικά μέσα και το προσωπικό του.

Ιδιαίτερη και πολύ σημαντική βοήθεια παρέχουν σε κάθε συμβάν και οι εθελοντές κάτοικοι στα χωριά και τις πόλεις μας που όποτε χρειαστεί συνδράμουν με τα τρακτέρ, τα μηχανήματα έργου και την φυσική τους παρουσία στα περιστατικά που προκύπτουν.

Μέχρι σήμερα στις πυρκαγιές που έπληξαν   τις περιοχές Ευζώνων, Ποντοηράκλειας, Κορώνας , Μεταμόρφωσης , Πλατανιάς , Πευκοδάσους, Πολυκάστρου και Καμποχωρίου,   πολλοί συνδημότες   βοήθησαν ουσιαστικά και τους ευχαριστώ ειλικρινά για την αρωγή τους.

Έως ότου  παρέλθει  η δύσκολη και επικίνδυνη περίοδος με τις πολύ υψηλές θερμοκρασίες και την ξηρασία που σε συνδυασμό με τους ισχυρούς ανέμους δημιουργούν  πρόσφορο περιβάλλον για εκδήλωση πυρκαγιών,  καλώ όλους τους κατοίκους της Παιονίας σε εγρήγορση.

Ένα τσιγάρο κάποιου ασυνείδητου μπορεί να έχει καταστροφικές συνέπειες.

Θα πρέπει όλοι να ακολουθούμε τις προληπτικές οδηγίες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας:

  • Δεν καίμε σκουπίδια ή ξερά χόρτα και κλαδιά.
  • Δεν ανάβουμε υπαίθριες ψησταριές στα δάση ή σε χώρους που υπάρχουν ξερά χόρτα
  • Αποφεύγουμε εργασίες που ενδέχεται να προκαλέσουν πυρκαγιά (π.χ. ηλεκτροσυγκολλήσεις, χρήση τροχού ή άλλου εργαλείου που δημιουργεί σπινθήρες).
  • Δεν πετάμε αναμμένα τσιγάρα.
  • Δεν αφήνουμε σκουπίδια στο δάσος.
  • Σε περίπτωση πυρκαγιάς ειδοποιούμε το 199 ή  το  

Η  προστασία  και η ασφάλεια  του τόπου  μας αφορά όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου