NEAPOREIAWEBTV

Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου 2024

Ανδρέας Βεργίδης: Ξεκίνησε η ΠΕ Κ.Μακεδονίας εργασίες αναβάθμισης του μεθοριακού σταθμού Ευζώνων


Για τις αρμοδιότητες της περιφερειακής αρχής Κ. Μακεδονίας στο θέμα συντήρησης και αποχιονισμού περιοχών πλησίον μεθοριακών σταθμών όπως αυτού των Ευζώνων, όπως αυτές έχουν προσδιοριστεί με πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης, αλλά και για τις

ενέργειες στις οποίες έχει προβεί και προγραμματίζει να προβεί η διοίκηση της περιφερειακής ενότητας Κιλκίς, στις τεχνικές υπηρεσίες της οποίας  έχουν ανατεθεί οι σχετικές εργασίες απάντησε ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης στο πρόσφατο περιφερειακό συμβούλιο, απαντώντας στην σχετική ερώτηση του περιφερειακού συμβούλου της παράταξης «Πράξεις για την Μακεδονία».

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Βεργίδης αρμόδια για την κατασκευή, τη συντήρηση και τον εκχιονισμό του οδικού δικτύου, καθώς και των παράπλευρων δρόμων αυτού, που εξυπηρετούν χερσαίους συνοριακούς σταθμούς, σε απόσταση διακοσίων (200) μέτρων από τον κάθε συνοριακό σταθμό και μέχρι το φυσικό όριο της Επικράτειας ορίζεται η οικεία περιφέρεια».

Με την αρ.πρωτ:183862(489)/01-04-2024 απόφαση Προϊσταμένου Γενικής Διεύθυνσης Προγραμματισμού και Υποδομών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ορίστηκε η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς, ως υπηρεσία αρμόδια για την κατασκευή, τη συντήρηση και τον εκχιονισμό του οδικού δικτύου, καθώς και των παράπλευρων δρόμων αυτού, που εξυπηρετούν τον χερσαίο συνοριακό σταθμό Ευζώνων, σε απόσταση διακοσίων (200) μέτρων από τον συνοριακό σταθμό και μέχρι το φυσικό όριο της Επικράτειας.

Άμεσα η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς ξεκίνησε τις εργασίες της στοιχειώδους συντήρησης του οδοστρώματος, του οδοφωτισμού και της σήμανσης. Παράλληλα, με βάση την μελέτη που είχε εκπονήσει, θα αναζητήσει χρηματοδότηση εκτιμώμενου ύψους 3,5 εκατομμυρίων ευρώ (για εργασίες οδοποιίας, οδοφωτισμού, ασφάλειας και σήμανσης) προκειμένου η εικόνα του μεθοριακού σταθμού, ενός από τις βασικές πύλες εισόδου – εξόδου της χώρας, να βελτιωθεί και να ενισχυθεί το επίπεδο της οδικής ασφάλειας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου