NEAPOREIAWEBTV

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2023

Ανταλλαγή ευχών την 1η του έτους 2023 στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη ...

Ο δήμαρχος Κιλκίς αντάλλαξε ευχές με πολίτες και θεσμικούς φορείς για τη νέα χρονιά

 

Την πρώτη ημέρα του χρόνου ο δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης παρακολούθησε τη θεία λειτουργία και την επίσημη δοξολογία στον ιερό ναό Αγίων  Βασιλείου και Νικολάου

Άνοιξε η πλατφόρμα προαιρετικής υπαγωγής νέων εργαζομένων στην επικουρική ασφάλιση του ΤΕΚΑ



Ακόμα ένα σημαντικό βήμα στην υλοποίηση της νέας επικουρικής κεφαλαιοποιητικής ασφάλισης άνοιξε, καθώς από χθες απέκτησαν δικαίωμα υπαγωγής στην επικουρική ασφάλιση του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ) και οι ήδη ασφαλισμένοι στον κλάδο επικουρικής του e-ΕΦΚΑ, εφόσον έχουν γεννηθεί από 01.01.1987 και μετά.

Προχωράει η υλοποίηση του «Πολλαπλού Βιβλίου» στα σχολεία

 


Η δημιουργία, συγκρότηση, λειτουργία και τεχνική υποστήριξη του Μητρώου Διδακτικών Βιβλίων (ΜΔΒ) και της Ψηφιακής Βιβλιοθήκης Διδακτικών Βιβλίων (ΨΒΔΒ), καθώς και επόμενα βήματα για την υλοποίηση της μεταρρύθμισης του Πολλαπλού Βιβλίου, καθορίζονται με νέα Υπουργική Απόφαση του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής και το Ινστιτούτο Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων «ΔΙΟΦΑΝΤΟΣ».

Μέτρα για την αντιμετώπιση της έλλειψης φαρμάκων



Η επικαιροποίηση των μέτρων που ήδη έχουν ληφθεί και σχετίζονται με τον περιορισμό των παράλληλων εξαγωγών και την αύξηση της επάρκειας φαρμάκων στη χώρα αποφασίστηκε από τον υπουργό Υγείας Θάνο Πλεύρη. Η επικαιροποίηση των μέτρων έχει ως ακολούθως:

Για πρώτη φορά η Ελλάδα αποκτά αξιόπιστους Δασικούς Χάρτες

 


Το έργο των δασικών χαρτών ολοκληρώνεται με τη φάση της αρχικής κύρωσης, που αφορά στο 95% τής υπό ανάρτηση έκτασης και στο 90% της Επικράτειας. Οι περιφερειακές Δασικές Υπηρεσίες εφαρμόζοντας το θεσμικό πλαίσιο που πηγάζει από τις επιταγές του Συντάγματος πέτυχαν το στόχο που είχε τεθεί, αν και η υλοποίηση ξεκίνησε για το σύνολο της χώρας, μόλις, στις αρχές του 2021, ύστερα από τις αστοχίες της προηγούμενης Κυβέρνησης. Σήμερα φθάσαμε στο 95% των συνολικών αναρτήσεων (έναντι 51% που ήταν το 2020) και στο 90% των κυρώσεων (έναντι 50% προ διετίας).