NEAPOREIAWEBTV

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2019

Συνέντευξη με μηνύματα του Γραμματέα Αυτοδιοίκησης και Μέλους της ΠΕ της ΝΔ Νίκου Χαρδαλιά

Αποτέλεσμα εικόνας για Nikow Xardaliaw

«Εμπιστευόμαστε την υποψηφιότητα του Δημήτρη Κυριακίδη!» 

Αποτέλεσμα εικόνας για δημητρης κυριακιδης κιλκις
Για το νόημα και το  στοίχημα των  δημοτικών και περιφερειακών εκλογών για τη ΝΔ λίγο πριν τις αυτοδιοικητικές κάλπες του Μαΐου μιλήσαμε με τον Γραμματέα Αυτοδιοίκησης της ΝΔ Νίκο Χαρδαλιά, σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε στο blog μας

Κύριε Χαρδαλιά, ποια είναι η γνώμη σας για το νέο εκλογικό σύστημα της απλής αναλογικής που θα ισχύσει στις  επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές;
Το συγκεκριμένο σύστημα είναι ό,τι χειρότερο για την λειτουργία των Δήμων, και το λέω χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό! Η κυβέρνηση, αποκλειστικά και μόνο προσχηματικά, προτάσσει την ανάγκη για ευρύτερες συνεργασίες, ενώ ουσιαστικά εργαλειοποιεί και θυσιάζει στον βωμό των μικροκομματικών της στρατηγικών ακόμα και την καθημερινότητα των πολιτών με ένα εκλογικό σύστημα που θα δημιουργήσει χάος και ακυβερνησία στους ΟΤΑ όλης της χώρας. Αυτός ο νόμος – έκτρωμα θα διαλύσει την λειτουργία των ΟΤΑ, καθώς σε ελάχιστες περιπτώσεις θα μπορέσουν να υπάρξουν βιώσιμα σχήματα διοίκησης και η κάθε δημοτική αρχή και ο κάθε Δήμαρχος θα είναι εγκλωβισμένος στις μικροπαραταξιακές επιδιώξεις και στις προσωπικές στρατηγικές των εν δυνάμει «εταίρων» του, με κίνδυνο να γίνει όμηρος εκβιασμών και μικροπολιτικών υπεροπτικών λογικών, γεγονός που θα κοστίσει στην καθημερινότητα των πολιτών και στην ποιότητα ζωής τους.


 «Ο Δημήτρης Κυριακίδης και ο Απόστολος Τζιτζικώστας αποτελούν την επόμενη ημέρα  ένα εξαιρετικό αυτοδιοικητικό δίδυμο, δυο σημαντικούς συμμάχους στην μεγάλη προσπάθεια της αυριανής κυβέρνησης της ΝΔ για πραγματική ανάπτυξη, με έργα και παρεμβάσεις που χρειάζεται η ευρύτερη περιοχή και που επιτέλους αξιζουν οι πολίτες της»


Αποτέλεσμα εικόνας για δημητρης κυριακιδης κιλκις

Ποια είναι η στρατηγική της Νέας Δημοκρατίας για τις περιφερειακές και τις δημοτικές εκλογές; Υπαναχωρεί η ΝΔ από τις στηρίξεις που είχε δώσει μετα την εγκύκλιο του Γραμματέα της ΠΕ κου Αυγενάκη;
Οι αυτοδιοικητικές εκλογές για τη ΝΔ αποτελούν απόλυτο στοίχημα για την επόμενη ημέρα. Η ΝΔ έχει ξεκάθαρη θέση και στρατηγική στο ζήτημα των εκλογών στις Περιφέρειες και τους Δήμους της χώρας. Οι περιφερειακές εκλογές είναι άκρως πολιτικές επιλογές μια και οι Περιφερειάρχες που θα προκύψουν θα κληθούν να συνεργαστούν με την αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ στην υλοποίηση του μεγάλου αναπτυξιακού της σχεδίου σε όλη τη χώρα! Σε επίπεδο Περιφερειών, λοιπόν, η ΝΔ κάνει αδιαπραγμάτευτες πολιτικές επιλογές και όλοι βεβαια θα κριθούν με βάση την θέση τους απέναντι σε αυτές τις κεντρικές επιλογές. Σε επίπεδο Δήμων, σαφώς υπάρχει μεγαλύτερη αυτονομία και εμπιστοσύνη στις τοπικές κοινωνίες  να επιλέξουν εκείνες την δημοτική αρχή που θεωρούν καλύτερη, δεδομένου ότι τα προβλήματα που καλούνται να διαχειριστούν δεν είναι δυνατόν να στοιχηθούν κάτω από ιδεολογικό πρόσημο. Αυτό δεν σημαινει ότι η ΝΔ δεν αξιολογεί και δεν εμπιστευεται επι μερους προσπαθειες αυτοδιοικητικών σε ολη την χώρα και δη στις μεγάλες πόλεις ! Η εγκύκλιος του Γραμματέα μας της ΠΕ απευθύνεται στα κομματικα στελέχη της ΝΔ, δηλ στον κορμό της οργανωτικής μας δομής, και θετει ξεκαθαρες προτεραιότητες σε σχέση με τις ευρωεκλογές αλλα και με το βλέμμα στις επερχόμενες εθνικες εκλογές. Και με την οδηγια αυτή επιχειρουμε να δούμε την μεγάλη εικόνα χωρίς να αναιρουμε επιλογές και στηρίξεις. Αυτό που απαιτειται είναι νηφαλιότητα, ψυχραιμια από όλα τα στελέχη μας που δίνουν τον αγώνα τους σε κάθε περιοχή και στοχοπροσήλωση στον β’ γύρο όπου οι δυνάμεις μας ενωμενες θα πρέπει να συνεργαστουν και να συνεννοηθούν για να αποκτησουν οι Δημοι βιώσιμες διοικήσεις προς όφελος των ιδιων των πολιτών! Δημοτικές Διοικήσεις, που θα πιστεύουν στην λογική της ανάπτυξης και των ευρύτερων συναινέσεων, και θα είναι αρωγοί στο αναπτυξιακά σημαντικότατο έργο των Περιφερειών.

«Οι επερχόμενες εκλογές θα έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος και καλούμε τους πολίτες που έχουν κουραστεί με τα ψέμματα και τις αυταπάτες του κου Τσίπρα να το πούν δυνατά και καθαρά με την ψήφο τους!»

Ποια είναι η θέση της Νέας Δημοκρατίας για τις τοπικές εκλογές στον Δήμο Κιλκίς;

Παρακολουθούμε στενά και με πολλή προσοχή συνολικά την πορεία των αυτοδιοικητικών εκλογών α’ και β’ βαθμού σε ολόκληρη την χώρα, με στόχο την ανάδειξη βιώσιμων διοικήσεων. Στον Δήμο του Κιλκίς, σεβόμενοι τον ρόλο και την άποψη των τοπικών μας οργανώσεων, αλλά και ευρύτερα της τοπικής κοινωνίας, εμπιστευόμαστε την υποψηφιότητα του με μακρά εμπειρία στα αυτοδικοικητικά ζητήματα του τόπου του, Δημήτρη Κυριακίδη. Θεωρούμε ότι είναι ένας άνθρωπος που πιστεύει στην ανανέωση, στις συνεργασίες και στις ευρύτερες συναινέσεις, έτοιμος και ικανός να καταβάλλει κάθε προσπάθεια για την βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών του, υπηρετώντας το όραμα της ανάπτυξης, το όραμα όλων μας. Και βέβαια μαζί με το νυν Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα τον οποίο αδιαπραγμάτευτα στηρίζουμε ως ΝΔ, θεωρούμε ότι τόσο το  Κιλκίς, όσο και η αυριανή κυβέρνηση της ΝΔ, την επόμενη μέρα  θα έχει την τύχη να βασίζεται, να συνομιλεί και να συνεργάζεται με ένα εξαιρετικό αυτοδιοικητικό δίδυμο, δυο σημαντικούς συμμάχους στην μεγάλη προσπάθεια για πραγματική ανάπτυξη, με έργα και παρεμβάσεις που χρειάζεται η ευρύτερη περιοχή και που επιτέλους αξιζουν οι πολίτες της.

Η ΝΔ είναι έτοιμη οργανωτικά εν όψει των επερχόμενων ευροεκλογών; Ποιο μήνυμα εκπέμπει προς τους πολίτες;

Βρισκόμαστε σε πλήρη εκλογική ετοιμότητα τόσο για τις επερχόμενες ευρωεκλογές, όσο και για τις εθνικές εκλογές όποτε και αν η κυβέρνηση αποφασίσει να τις κάνει! Τόσο ο Πρόεδρος της ΝΔ όσο και τα κλιμάκια της ΝΔ με επικεφαλής τον Γραμματέα μας της ΠΕ Λευτέρη Αυγενάκη σαρώνουν κάθε γωνια της Ελλάδας, βρίσκονται κοντά στους πολίτες και τις τοπικές κοινωνίες, εκπέμπουν το μήνυμα της ανατροπής και της νεας σελίδας για την πατρίδα μας. Οι επερχόμενες εκλογές θα έχουν χαρακτήρα δημοψηφίσματος και καλούμε τους πολίτες σε πλήρη εγρήγορση. Τους καλούμε να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να επιλέξουν : αν συμφωνούν με την πολιτική του κ.Τσίπρα για την οικονομία, για την Μακεδονία μας, για τα κρίσιμα εθνικά μας θέματα, αν εγκρίνουν τις πολιτικες του επιλογές ας τον ψηφίσουν. Αν όμως έχουν κουραστεί από τα ψέμματα και τις αυταπάτες του, αν έχουν υποφέρει, αν έχουν ζημειωθεί, ζητάμε να το πουν καθαρά και δυνατα με την ψήφο τους!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου