NEAPOREIAWEBTV

Δευτέρα 9 Μαρτίου 2020

Νοσοκομείο Κιλκίς: Από την πύλη ξεκινά η θωράκιση

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΝΔΡΙΤΣΟΣ 
Τα μέτρα θωράκισης του Νοσοκομείου και της δημόσιας υγείας από την επιδημία του κορονοϊού περιέγραψε στην πρώτη συνάντηση, γνωριμίας με τους τοπικούς δημοσιογράφους, ο διοικητής του ιδρύματος Γιάννης Ανδρίτσος.

Ο κ. Ανδρίτσος κατ΄αρχήν αναφέρθηκε στην φύλαξη του Νοσοκομείου παρότι δεν υπάρχουν φύλακες, με εθελοντική προσφορά εργαζομένων για το τριήμερο της Αποκριάς και επέκεινα με την απασχόλησή τους σε βάρδιες στην πύλη του Νοσοκομείου, όπου έχει οργανωθεί ένα πρώτο και κύριο ανάχωμα σε ενδεχόμενη άφιξη ασθενούς προσβεβλημένου από τον διαβόητο ιό.
Κάθε εισερχόμενος όταν αντιμετωπίζει -και προσέρχεται- ασθένεια του αναπνευστικού υποβάλλεται σε μια πρώτη εξέταση από ιατρό στην πύλη του ιδρύματος. Μαζί με την καταγραφή και αξιολόγηση των συμπτωμάτων λαμβάνεται και ιστορικό των μετακινήσεών του και εφόσον υπήρξαν μετακινήσεις σε χώρες υψηλού κινδύνου (Κίνα, Ιταλία) ο προσερχόμενος ασθενής οδηγείται σε απομονωμένη αίθουσα παραμονής -νοσηλείας για την λήψη δείγματος που αποστέλλεται προς εξέταση στο ειδικό εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου
Στην αίθουσα αυτή - πίσω από το γήπεδο μπάσκετ- ο ασθενής παραμένει μέχρι την έκδοση των αποτελεσμάτων και εφόσον είναι αρνητικά αξιολογείται η κατάσταση του για νοσηλεία του στο ίδρυμα ή - το συνηθέστερον- επιστροφή του στο σπίτι.
Ρωτήσαμε τον κ. Ανδρίτσο αν πέραν των δυο ύποπτων σε κορονοϊό ασθενών τα δείγματα των οποίων εξετάστηκαν και βρέθηκαν αρνητικά, υπήρξαν και άλλοι ύποπτοι ασθενείς (και εξετάσεις). Απάντησε αρνητικά.
Το βέβαιο είναι ότι στο Νοσοκομείο έχουσι γνώσιν οι φύλακες.
Ωστόσο κρίσιμο μέγεθος για τον περιορισμό και την τελική καταπολέμηση της επιδημίας αποτελεί η συνεργασία των ασθενών. Απόλυτη ειλικρίνεια, διάθεση συνεργασίας και αυστηρή τήρηση των οδηγιών των ιατρών αποτελούν το τρίπτυχο της δικής τους συμβολής στη θωράκιση της δημόσιας υγείας από την νεόκοπη ετούτη κατάρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου