NEAPOREIAWEBTV

Τετάρτη 1 Απριλίου 2020

Εξ αποστάσεως διδασκαλία: ένα πρωτοποριακό για τη χώρα μας εγχείρημα υλοποιείται

Π.Α.ΜΕ. για εξ αποστάσεως διδασκαλία: "Η πραγματική εικόνα των ...
  • Σε έκτακτες συνθήκες και με ένα ασφυκτικό χρονικό πλαίσιο το Υπουργείο Παιδείαςκαι Θρησκευμάτων κατάφερε να εγκαινιάσει την εξ αποστάσεως διδασκαλία, εντάσσοντας στην εκπαιδευτική διαδικασία νέα εργαλεία και αναβαθμίζοντας υφιστάμενα.
  • Το εκπαιδευτικό δυναμικό της πατρίδας μας έχει στη διάθεση του, τις τρεις μορφές της εξ αποστάσεως διδασκαλίας: τη Σύγχρονη, την Ασύγχρονη και την Εκπαιδευτική τηλεόραση:
    • Όλα τα λύκεια και τα γυμνάσια της χώρας καλύπτονται πλέον μέσω της Σύγχρονης (ζωντανής) εξ αποστάσεως διδασκαλίας,  ενώ ολοκληρώνεται και η ένταξη των δημοτικών σχολείων.
    • Αναφορικά με την Ασύγχρονη και τη χρήση του πλούσιου εκπαιδευτικού υλικού του Υπουργείου, ο αριθμός των χρηστών-μαθητών έχει ξεπεράσει τους 700.000 και των χρηστών-εκπαιδευτικών τους 166.000, ενώ εκπαιδευτικά εργαλεία όπως «Φωτόδεντρο» και E-Books έχουν συγκεντρώσει πάνω από 3 εκατομμύρια επισκέψεις.
    • Αναφορικά  με την Εκπαιδευτική τηλεόραση, από τη Δευτέρα 30/3/2020 και καθημερινά στις 10πμ από την συχνότητα της ΕΡΤ2, οι μαθητές του δημοτικού έχουν τη δυνατότητα να παρακολουθούν μαθήματα τηλε-εκπαίδευσης. Είναι χαρακτηριστικό ότι το «πρώτο κουδούνι» της νέας εκπαιδευτικής εκπομπής έκανε ρεκόρ τηλεθέασης, με:
      • 51,2% στους μαθητές (το παρακολούθησαν περισσότερα από 125.000 παιδιά του δημοτικού σχολείου)
      • 11,2% στο γενικό κοινό, πράγμα που σημαίνει ότι το πρόγραμμα το παρακολούθησαν χιλιάδες μεγάλοι.
      • Είναι ενδεικτικό ότι στους άνδρες ηλικίας 25-44 η μέση τηλεθέαση έφτασε στο 28,7% και στις γυναίκες το 15,5%, ενώ το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του υπουργείου Παιδείας  –έστω για ένα λεπτό- το παρακολούθησαν 588.313 πολίτες. 
  • Φέρνουμε εις πέρας, βήμα-βήμα, μέρα-μέρα ένα πρωτοποριακό για τη χώρα μας εγχείρημα. Ταυτόχρονα θα πρέπει να επισημάνουμε ότι η εξ αποστάσεως διδασκαλία δεν μπορεί να υποκαταστήσει την δια ζώσης εκπαίδευση, ωστόσο διατηρεί στενή την επαφή μαθητών, σπουδαστών και φοιτητών με την εκπαιδευτική διαδικασία.


Ο  ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ  ΝΟΔΕ  ΚΙΛΚΙΣ                                          Ο  ΓΕΝ. ΓΡΑΜΑΤΕΑΣ  ( ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ                       
    ΜΗΝΑΣ  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ                                                                  ΠΑΙΔΕΙΑΣ  ΝΟΔΕ  Ν.ΚΙΛΚΙΣ                
                                                                                                                 ΛΙΝΑΡΔΑΚΗΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου