NEAPOREIAWEBTV

Παρασκευή 8 Μαΐου 2020

Σταύρος Σταυρόπουλος: Επιλέγουμε Made in Greece!

Stavros Stavropoulos - CEO and Owner - Doppler SA | LinkedIn

Μια ενδιαφέρουσα πρόταση-κάλεσμα έχουμε από τον ιδιοκτήτη της μεγάλης κιλκισιώτικης εταιρείας DOPPLER, Σταύρο Σταυρόπουλο, που αξίζει και να την προσέξουμε και να την υιοθετήσουμε:
 «Tους τελευταίους δύο περίπου μήνες ζούμε μια πραγματικά πρωτόγνωρη εμπειρία. Η χώρα μας, που επανειλημμένα βρέθηκε τα τελευταία χρόνια να αποτελεί πρώτη είδηση στα Διεθνή ΜΜΕ για αρνητικές επιδόσεις σε διάφορα θέματα σχετικά κυρίως με την Οικονομία, αντιστρέφει τον εικόνα της. Εγκωμιάζεται τώρα για την υποδειγματική αντιμετώπιση του Covid-19 σε όλα τα επίπεδα, Πολιτικό, Επιστημονικό, Κοινωνικό.
Μας αξίζει να είμαστε χαρούμενοι που θρηνήσαμε, τουλάχιστον μέχρι αυτή τη στιγμή, τα λιγότερα θύματα ίσως παγκοσμίως, δικαιούμαστε να είμαστε περήφανοι που βρήκαμε τον τρόπο να συνεργαστούμε με αποτελεσματική αρμονία Πολιτικοί - Επιστήμονες - Λαός και μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι και στις δυσκολίες που έρχονται θα είμαστε νικητές.
Ωστόσο, στην νέα φάση που περνάμε, όπου θα βρεθεί σε πρώτο πλάνο η επανεκκίνηση της Οικονομίας με στόχο την ελαχιστοποίηση των δυσμενών συνεπειών του ολικού και μερικού lock down, υπάρχει μια παράμετρος που ενδεχομένως δεν έχει αρκούντως επισημανθεί, παρά την κατά την άποψή μου καθοριστική συμμετοχή της στον επιδιωκόμενο στόχο.
H προτίμηση μας στα Ελληνικά προϊόντα.
Θα πρέπει να συνειδητοποιήσουμε ότι η κατανάλωση προϊόντων που παράγονται στη χώρα μας είναι καθήκον και αποτελεί μοχλό ανάπτυξης που σε φάσεις ύφεσης, όπως η επικείμενη, γίνεται το οχυρό στην προστασία των θέσεων εργασίας. Οι οποιεσδήποτε στηρίξεις μέσω κρατικών επιδοτήσεων, προφανώς είναι απαραίτητες και καλοδεχούμενες, στην ουσία όμως συνιστούν πρόσθετο δανεισμό, που όπως καλά γνωρίζουμε, δεν θα αποφύγουμε την αποπληρωμή του και μάλιστα με τόκο.
Με την κατανάλωση των Ελληνικών προϊόντων αποφεύγουμε τον δανεισμό. Τα χρήματά μας γίνονται άμεση αμοιβή της εργασίας κάποιου συμπατριώτη μας, συνδυάζοντας αξιοπρέπεια γι αυτόν και οικονομική ανεξαρτησία για τη χώρα μας. Οφείλουμε λοιπόν ως Έλληνες να στηρίζουμε τα Ελληνικά προϊόντα. Ιδιαίτερα σ' αυτή τη συγκυρία.
Πριν αποφασίσουμε αν θα αγοράσουμε κάτι, ελέγχουμε:
Είναι Made in Greece;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου