NEAPOREIAWEBTV

Δευτέρα 15 Ιουνίου 2020

461 έργα που δεν είχαν χρηματοδότηση εντάσσονται στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

Υλοποίηση έργων για την ΔΕΥΑ Ζαχάρως και τον Δήμο Ανδραβίδας ...
Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών 461 έργα που ήταν ενταγμένα στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» της προηγούμενης κυβέρνησης, αλλά δεν είχαν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, θα προχωρήσουν κανονικά, καθώς εντάσσονται στο σύνολό τους στο νέο αναπτυξιακό πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

  • Στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», το οποίο θα ανακοινώσει επισήμως την Πέμπτη ο πρωθυπουργός, θα ενταχθούν ακόμη 4.000 έργα από τα οποία θα δημιουργηθούν 40.000 θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα.
  • Διασφαλίσαμε το σύνολο των έργων εξασφαλίζοντας 2,5 δισ. ευρώ πραγματικά χρήματα.
  • Στα έργα θα συμμετάσχουν όλοι οι δήμοι και οι περιφέρειες, μέσω 12 προσκλήσεων που θα ανακοινωθούν. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της πρόβλεψης να συνεισφέρει τεχνικά, με μηχανικούς, στις μελέτες η ΕΕΤΑΑ.
  • Ένα μεγάλο πακέτο αυτού του προγράμματος θα αφορά ψηφιακές υπηρεσίες των δήμων, με τις οποίες η ποιότητα ζωής και η ασφάλεια των πολιτών θα αναβαθμισθεί
  • Δημιουργήθηκε Επιτροπή Αξιολόγησης, ώστε η απόφαση για το ποια έργα εντάσσονται στο πρόγραμμα να έχει συλλογικότητα. Στην Επιτροπή πέραν των εκπροσώπων του Υπουργείου Εσωτερικών και υπηρεσιακών του παραγόντων, μετέχει για πρώτη φορά στην ιστορία η ίδια η ΚΕΔΕ και η ΕΝΠΕ, η ΕΕΤΑΑ καθώς και δύο εμπειρογνώμονες από την αγορά. 
  • Μέσα στο καλοκαίρι δημιουργούνται οι πρώτες θέσεις εργασίας με την κατασκευή των 461 παλαιών έργων, που εντάχθηκαν στο πρόγραμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου