NEAPOREIAWEBTV

Κυριακή 6 Σεπτεμβρίου 2020

Με τους φετινούς: Πάνω από 1350 οι φοιτητές στο Τμήμα Σχεδιασμού και Ενδυσης του Κιλκίς

Σχεδιασμού και Τεχνολογίας Ένδυσης (Κιλκίς) – MySep.Gr

Με βάση τα 3.975 μόρια για τους υποψήφιους των Γενικών Λυκείων εισήλθαν στη Σχολή Δημιουργικού Σχεδιασμού και Ένδυσης του Διεθνούς Πανεπιστημίου (τμήμα Κιλκίς) φέτος, σύμφωνα με τα εκδοθέντα την περασμένη εβδομάδα αποτελέσματα.
Από τους υποψήφιους των γενικών λυκείων εισέρχονται 120 φοιτητές, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο πρώτος επιτυχών συγκέντρωσε 16.475 μόρια!

Ωστόσο το σύνολο των εισαγομένων φέτος θα διαμορφωθεί αρκετά ψηλότερα καθώς:
Από τα ΕΠΑΛ ημερήσια εισέρχονται 17
Από τα ΕΠΑΛ εσπερινά 2
Με το 10% ΓΕΛ 2018 εισέρχονται 6
Με το 10% ΓΕΛ 2019 εισέρχονται 9
Από το 10% ΕΠΑΛ 2019 ένας
Εσπερινό ΓΕΛ νέο 1, ΓΕΛ ημερήσια παλιό 12 κ.α.
Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, συνολικά μέχρι τώρα εισέρχονται δηλαδή 169 φοιτητές και μάλιστα αυτός δεν είναι ο τελικός αριθμός καθώς επίκειται η έκδοση των αποτελεσμάτων για άλλες κατηγορίες υποψηφίων (Αθλητές, Κύπριους, ειδικές ανάγκες)
Χωρίς τους φοιτητές αυτούς η μέχρι τώρα δυναμικότητα του Τήματος Σχεδίασης ανέρχεται σε 1203 άτομα, εκ των οποίων τα 150 (περσινές εγγραφές) με το νέο πρόγραμμα και 1053 με το παλαιό.
Εκτιμάται από το σύνολο αυτό των φοιτητών του Τμήματος παρακολουθούν τα μαθήματα και δίνουν εξετάσεις περίπου οι μισοί.

Εγγραφές -ζήτηση κατοικίας
Κι ενώ οι εγγραφές γίνονται πλέον και με ηλεκτρονικό τρόπο είναι ενθαρρυντικό ότι υπήρξε ήδη έντονο ενδιαφέρον από τους νέους φοιτητές. Τα γραφεία του τμήματος δέχθηκαν πολλά τηλεφωνήματα από επιτυχόντες που ζήτησαν πληροφορίες για όλα όσα ενδιαφέρουν αναφορικά μ την πρώτη εγκατάστασή τους.
Στο σημείο αυτό να ενημερώσουμε τους Κιλκισιώτες που διαθέτουν διαμερίσματα-κατοικίες προς ενοικίαση σε φοιτητές ότι δηλώνοντας στη Γραμματεία την προσφορά του ακινήτου τους έχουν πολλές και καλές πιθανότητες να το ενοικιάσουν αφού στη Γραμματεία απευθύνονται οι νέοι φοιτητές για να βρουν στέγη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου