NEAPOREIAWEBTV

Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2020

Μείωση ασφαλιστικών εισφορών και επιδότηση για νέες θέσεις εργασίας

 Ανδρέας Μιχαήλος & Συνεργάτες: Ανάρτηση Κτηματολογίου στην Ημαθία -  serraikanea.grΑνδρέας Μιχαήλος (@A_Michailos) | Twitter

Νέα δεδομένα διαμορφώνονται στα ασφαλιστικά-εργασιακά θέματα έπειτα από την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Thessaloniki Helexpo Forum.  

Η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και το πρόγραμμα επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας αναμένεται να έχουν ευεργετικές επιδράσεις στην αγορά εργασίας.

Αναλυτικά τα συγκεκριμένα μέτρα είναι τα ακόλουθα: 

  • Θεσμοθετείται άμεσα καινοτόμο Πρόγραμμα Επιδότησης 100.000 νέων θέσεων εργασίας. Tο κράτος θα καλύπτει επί 6 μήνες τις εισφορές, εργαζόμενου και εργοδότη, για κάθε νέο υπάλληλο, ανεξαρτήτως του μισθού και της ειδικότητάς του. Υπό τον μόνο όρο ότι οι θέσεις εργασίας στην επιχείρηση δεν θα μειώνονται. Αν, μάλιστα, προσληφθεί μακροχρόνια άνεργος, η θέση του θα επιδοτείται με ακόμη 200 ευρώ μηνιαίως. Η ρύθμιση μεταφράζεται (ενδεικτικό παράδειγμα) σε κέρδος 2.821 ευρώ στο εξάμηνο, και για τις δύο πλευρές, για μία νέα πρόσληψη με μισθό 700 ευρώ. Ή, αντιστοίχως, περίπου 4.000 ευρώ για μισθό 1.200 ευρώ.
  • Μειώνονται κατά 3 μονάδες (από 39,7% σε 36,7%) οι ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών και μισθωτών του ιδιωτικού τομέα για το 2021. Υπάλληλος, δηλαδή, με καθαρό μισθό 1.016 ευρώ θα έχει ετήσιο όφελος 158 ευρώ. Και το κόστος της θέσης για την επιχείρηση θα μειωθεί κατά 301 ευρώ.

Το δικηγορικό γραφείο ΜΙΧΑΗΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ιδρύθηκε το 2005 από τον Ανδρέα Μιχαήλο, δικηγόρο παρ' Αρείω Πάγω, με Μεταπτυχιακό στο Εργατικό Δίκαιο. Είναι Σύμβουλος Επιχειρήσεων και νομικός εκπρόσωπος εργαζομένων σε ζητήματα εφαρμογής της εργατικής νομοθεσίας με μεγάλη εμπειρία.

Τον Ανδρέα Μιχαήλο πλαισιώνει μία ομάδα δικηγόρων, που ο καθένας είναι εξειδικευμένος σε άλλο νομικό αντικείμενο, καθώς επίσης ένας συμβολαιογράφος και ένα λογιστικό γραφείο, προκειμένου να είναι σε θέση η ΜΙΧΑΗΛΟΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ να υποστηρίζει εξ ολοκλήρου τις ανάγκες που προκύπτουν για κάθε υπόθεση.

Πρόκειται για μία σύγχρονη δικηγορική ομάδα η οποία λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο με γνώμονα το συμφέρον του πελάτη και παρέχει νομικές υπηρεσίες, εκπροσωπώντας ιδιώτες και επιχειρήσεις σε δικαστικές και εξωδικαστικές υποθέσεις για όλους τους τομείς του δικαίου.

Έχει γραφεία σε 3 πόλεις, ενώ επιδίωξη είναι να επεκτείνει το δίκτυό της και σε νέες περιοχές.

Διευθύνσεις

Θεσσαλονίκη, Φράγκων 6-8, T 2310 242 217

Συνεργαζόμενο γραφείο στις Σέρρες: Υψηλάντου 1, Τ 23210 20377

Συνεργαζόμενο γραφείο στη Νάουσα, Ζαφειράκη 57, T 2332 503 170

www.andreasmichailos.gr

info@andreasmichailos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου