NEAPOREIAWEBTV

Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020

Δηλώσεις για την έναρξη της σχολικής χρονιάς


Ανδρέας Βεργίδης
Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς
Κυρίες και κύριοι εκπαιδευτικοί 
Αγαπητές μαθήτριες, αγαπητοί μαθητές 
Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς, με δεδομένη τη συνεχιζόμενη, πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση του κορονοϊού, καθιστά ακόμα πιο δύσκολο το έργο της εκπαιδευτικής κοινότητας, των γονέων, των μαθητών και των μαθητριών για την επίτευξη των στόχων που θέτουν, καθώς σ΄αυτήν προστίθεται ένας επιπλέον παράγοντας στην προσπάθεια επίλυσης της “εξίσωσης” της πανδημίας του Covid-19.
 

Πρώτο κουδούνι σήμερα στα σχολεία όπου οι αγιασμοί τελέστηκαν με διαφορετικό "τρόπο" σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, όμως το γεγονός αυτό δεν σημαίνει – σε καμία περίπτωση – ότι απουσιάζει η επιθυμία, η βούληση και η θέληση των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των μαθητριών, να προχωρήσουν σε μία νέα δυναμική αρχή, με όρεξη για δημιουργία και επίτευξη των στόχων τους. 

Η Περιφερειακή Ενότητα (Π.Ε.) Κιλκίς θα είναι παρούσα - με όλες τις δυνάμεις - σε όλες τις προσπάθειες για να ξεπερασθεί η δύσκολη αυτή συγκυρία.
Έχοντας ως πρώτο μέλημα τη θωράκιση της υγείας του συνόλου των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των μαθητριών και, με σύμμαχο τους γονείς και τα οικογενειακά περιβάλλοντα, θα προχωρήσουμε με πίστη, αποφασιστικότητα, σύνεση και ρεαλισμό σε όλα τα απαραίτητα και κατάλληλα βήματα που θα προασπίσουν τη δημόσια υγεία και θα βοηθήσουν τους μαθητές, τις μαθήτριες και τους εκπαιδευτικούς να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους στη διάρκεια αυτής της απαιτητικής – εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού – σχολικής χρονιάς. 

Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, οι γονείς, οι μαθητές και οι μαθήτριες καλούνται να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα, έχοντας παράλληλα το βλέμμα τους στραμμένο στον στόχο της επιτυχίας. Επιτυχία που αποκτά ξεχωριστή σημασία σε ένα περιβάλλον ιδιαίτερα δύσκολο για όλους μας.
Η κληρονομιά αυτής της περιόδου υπερβαίνει τις έκτακτες συνθήκες. 

Η φετινή σχολική χρονιά είναι πράγματι μια χρονιά αλλιώτικη από τις άλλες. Η Περιφερειακή Ενότητα Κιλκίς με όλο το δυναμικό της, ανθρώπινο και υλικό, θα βρίσκεται πάντα στη διάθεσή σας. Με αυτές τις σκέψεις, εύχομαι και πάλι μία δημιουργική χρονιά.

Καλή χρονιά με υγεία και δύναμη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου