NEAPOREIAWEBTV

Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2020

Ξεκίνησε το ιατρείο νέου κορωνοϊού και στο ΚΥ Πολυκάστρου

 Κέντρο Υγείας Πολυκάστρου

Την επέκταση της λειτουργίας των κέντρων υγείας, ώστε να διαχειρίζονται περιστατικά πολιτών με συμπτώματα κορωνοϊού, ανακοίνωσε την Πέμπτη 8.10.20 ο υπουργός υγείας, μετά την επίσκεψή του στο κέντρο υγείας Περιστερίου.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια, σε πρώτη φάση ξεκινούν 161 κέντρα υγείας σε όλη την χώρα. Συγκεκριμένα, 103 από τη Δευτέρα 12.10.20, άλλα 58 από την Πέμπτη 15.10.20 και 42 περιφερειακά ιατρεία. Η ενεργοποίηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας αναμένεται να αποσυμφορήσει σε μεγάλο βαθμό τα νοσοκομεία, ιδιαιτέρως δε τα νοσοκομεία αναφοράς, όπως εκτιμά το υπουργείο υγείας.

Γιά το θέμα ο γενικός γραμματέας πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους δήλωσε , μεταξύ άλλων, και τα εξής:

« … Ειδικά για την Αττική, από την Δευτέρα 12.10.20 ξεκινούν 14 κέντρα υγείας, οκτώ στην πρώτη υγειονομική περιφέρεια και έξι στην δεύτερη. Εδώ καλούμε τους πολίτες να προσέρχονται κατόπιν ραντεβού. Όσοι πολίτες έχουν συμπτωματολογία συμβατή με λοίμωξη από νέο κορωνοϊό, θα πρέπει να απευθύνονται στα κέντρα υγείας μόνο κατόπιν ραντεβού.

Είτε μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας ραντεβού, όπου υπάρχει πλέον ένδειξη γιά ιατρείο Covid-19, είτε με τους πενταψήφιους αριθμούς, όπως ισχύει έως σήμερα, είτε επικοινωνώντας κατ’ ευθείαν με το κέντρο υγείας».

Την εφαρμογή του μέτρου από την Δευτέρα 12.10.20 επιβεβαίωσε με σχετικές δηλώσεις του στον «Μαχητή» και ο διευθυντής του κέντρου υγείας Πολυκάστρου, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στην σχετική κατάσταση, Γιώργος Περπερίδης, επισημαίνοντας παράλληλα ότι μετά την λήψη των δειγμάτων τρείς φορές την εβδομάδα, Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, αυτά θα προωθούνται για έλεγχο στα σχετικά εργαστήρια του ΕΟΔΥ στην Θεσσαλονίκη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου