NEAPOREIAWEBTV

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2020

Στο 6,9% τα θετικά κρούσματα από τα rapid test στο Κιλκίς

Τελικά ήταν πολύ μεγαλύτερος ο αριθμός όσων κιλκισιωτών συμμετείχαν σήμερα στα rapid test του ΕΟΔΥ στο Κιλκίς, από αυτά που είχαμε καταγράψει, με αποτέλεσμα να πέσει στο 6,9% το ποσοστό με τα θετικά κρούσματα.

 

Ετσι, η εικόνα που διαμορφώνεται σύμφωνα με τα τελικά στοιχεία του ΕΟΔΥ, είναι: Πραγματοποιήθηκαν 741 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid Ag test) και προέκυψαν 51 θετικά κρούσματα (6,9%). Πρόκειται για 29 άνδρες και 22 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 42 έτη.

Οσοι βγήκαν θετικοί θα πρέπει να επαναλάβουν αυτήν την φορά με μοριακό έλεγχο την εξέταση. Και ενδέχεται να αποδειχθούν κάποιοι αρνητικοί παρότι το rapid test  σήμερα τους έδειξε θετικούς στον ιό. Γι’ αυτό άλλωστε και τα αποτελέσματα των γρήγορων τεστ δεν περιλαμβάνονται σε εκείνα που ανακοινώνονται κάθε ημέρα. Όσα ανακοινώνονται είναι από τους μοριακούς ελέγχους.

Πάντως, το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι η μεγάλη συμμετοχή των κιλκισιωτών στην όλη διαδικασία.

 

Δείτε και τα τεστ που έγιναν σήμερα σε άλλες 4 περιοχές της χώρας, με τα Γρεβενά και την Πιερία να εμφανίζουν πολύ υψηλά ποσοστά:

1. Πλατεία Ηρώων, Ελευσίνας - ΠΕ Δυτικής Αττικής:

Συνολικά, έγιναν 660 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid Ag test) και βρέθηκαν 7 θετικά (1,06%) covid-19. Πρόκειται για 6 άνδρες και 1 γυναίκα, με διάμεση ηλικία τα 38 έτη.

2. Πλατεία Δημοκρατίας, Πάτρα - ΠΕ Αχαΐας:

Συνολικά, έγιναν 134 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid Ag test) σε Ρομά και ήταν όλα αρνητικά.

3. Στην πλατεία Δεσκάτης - ΠΕ Γρεβενών:

Συνολικά έγιναν 89 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid Ag test) και βρέθηκαν 28 θετικά, (31,5%), 13 άνδρες και 15 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 49 έτη.

4. Πλατεία Λόφου - ΠΕ Πιερίας:

Συνολικά διενεργήθηκαν 34 έλεγχοι ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου (rapid Ag test), με 8 θετικά (23,5%), πρόκειται για 5 άνδρες και 3 γυναίκες, με διάμεση ηλικία τα 66 έτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου