NEAPOREIAWEBTV

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2020

Αποκλειστικό: Υπογραφές και "πράσινο" φως για το Δικαστικό Μέγαρο Κιλκίς

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ  ΡΕΠΟΡΤΑΖ  ΤΩΝ  ΕΙΔΗΣΕΩΝ  ΚΙΛΚΙΣ

Αποκλειστικό: Υπογραφές και "πράσινο" φως για το Δικαστικό Μέγαρο Κιλκίς

Θα κατασκευαστεί το Δικαστικό Μέγαρο Κιλκίς και δεν θα το πιστεύουμε. Υπογράφηκε η πράξη κατάτμησης του οικοπέδου του Μύλου Σαμαρά ύστερα από ένα χρόνο ατελείωτων προσκομμάτων.

 

Το πρωί της Παρασκευής ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, σε επίσκεψή του στα γραφεία των ΕΙΔΗΣΕΩΝ, βρισκόταν σε υπερένταση. Κι όταν ρωτήσαμε σχετικά με την αιτία η απάντησή του μας αιφνιδίασε: Σήμερα αν όλα πάνε καλά υπογράφουμε το απόγευμα τη συμβολαιογραφική πράξη κατάτμησης του οικοπέδου του Μύλου Σαμαρά. Και αμέσως μετά θα φέρουμε προς έγκριση στο Δημοτικό Συμβούλιο τη  μεταβίβασή του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης για την κατασκευή του Δικαστικού Μεγάρου.

Όταν παρατηρήσαμε πως αυτή θα ήταν μια αιτία χαράς κι όχι υπερέντασης έως αγωνίας, ο Δήμαρχος παρέθεσε ένα ατελείωτο Γολγοθά εμποδίων που χρειάστηκε να ξεπεραστούν, καθώς με την καθοριστική συμβολή του υφ. Γιώργου Γεωργαντά, μέχρι και η νομοθεσία άλλαξε για να γίνει κατορθωτή η πράξη κατάτμησης.

Αλλά, αργότερα αυτά.

Σήμερα το απόγευμα λοιπόν, στο Γραφείο του Δημάρχου Κιλκίς υπογράφηκε η συμβολαιογραφική πράξη κατάτμησης του οικοπέδου του Μύλου Σαμαρά σε δυο οικόπεδα διαιρετά:

Ενός οικοπέδου επιφάνειας 2.450 τ.μ. ελεύθερου και καθαρού από βάρη και υποθήκες για το Δήμο Κιλκίς, προορισμένου όπως αναφέραμε για μεταβίβαση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης επί σκοπώ κατασκευής του Δικαστικού Μεγάρου Κιλκίς.

Ενός οικοπέδου επιφάνειάς 4.340 τ.μ. για τους ιδιώτες ιδιοκτήτες στο οποίο θα μεταφερθούν όλα τα βάρη και οι υποθήκες.

Η υπογραφή της εν λόγω συμβολαιογραφικής πράξης έγινε από τον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη και τους ιδιώτες ιδιοκτήτες ή εκπροσώπους τους ενώπιον της συμβολαιογράφου.

 

Γολγοθάς εμποδίων

Σύμφωνα λοιπόν με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, πέρυσι τον Οκτώβριο ξεκίνησε η δαιδαλώδης όπως αποδείχτηκε ιστορία της συμφωνίας με τους ιδιοκτήτες και εν συνεχεία της κατάτμησης του οικοπέδου ώστε να είναι δυνατή η μεταβίβασή του στο Υπ. Δικαιοσύνης. Προηγήθηκε επίσκεψη του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα και αυτοψία του στον χώρο του Μύλου Σαμαρά και μαζί η πολιτική του δέσμευση για την κατασκευή εκεί Δικαστικού Μεγάρου.

Τον Δεκέμβριο πέρυσι ξεκίνησε λοιπόν η άρση των ατελείωτων εμποδίων που προέκυψαν.

Έπρεπε κατ΄ αρχήν να γίνουν διορθώσεις σε γεωμετρικές ανωμαλίες καθώς με βάση όσα εμφανιζόταν στο συμβόλαιο το οικόπεδο προεξείχε από την πραγματική του θέση.

Διορθώθηκαν τα ποσοστά των συνιδιοκτητών στο όλον οικόπεδο καθώς το άθροισμά τους έφτανε στο 102%!

Έγινε η εξοφλητική πράξη της αγοράς τμήματος του οικοπέδου από τον Δήμο Κιλκίς το 2003. Η πράξη εκκρεμούσε από τότε.  

Πείστηκα τράπεζες να συναινέσουν ώστε να άρουν προσημειώσεις επί του οικοπέδου και να τις μεταφέρουν στο τμήμα που θα ορίζονταν για τους ιδιώτες οφειλέτες τους.

Άλλαξε η νομοθεσία για να γίνει εφικτή η πράξη κατάτμησης όταν στο αρχικό οικόπεδο υπήρχαν προσημειώσεις για χρέη και στο Δημόσιο.

Ήταν ένας ατελείωτος Γολγοθάς τον οποίο διάβηκαν στο Δήμο Κιλκίς και η παραδοχή του Δημάρχου Δημ. Κυριακίδη τα λέει όλα: Είναι ίσως η πλέον δύσκολη περίπτωση που αντιμετώπισα σε όλα τα χρόνια της επαγγελματικής καριέρας. Γνωστού όντος ότι ο Δήμαρχος είναι διακεκριμένος δικηγόρος.

Και μαζί μια δεύτερη παραδοχή: Χωρίς την βοήθεια του Γεωργαντά ήταν αδύνατον να γίνει  η πράξη κατάτμησης.

Τώρα και μετά την μεταβίβαση οψέποτε αποφασίσει σχετικά το Δημοτικό Συμβούλιο Κιλκίς στον Υφυπουργό Γ. Γεωργαντά απομένει η δεύτερη πράξη για την εκπλήρωση του αρχικού στόχου. Η ένταξη του Δικαστικού Μεγάρου Κιλκίς σε κατασκευαστικό πρόγραμμα.

Μάλλον ευκολάκι θα φαντάζει πια ύστερα από όσα προσκόμματα χρειάστηκε να ξεπεραστούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου