NEAPOREIAWEBTV

Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2021

Πως διασφαλίστηκαν τα 25 εκατ. για την ύδρευση του δήμου Κιλκίς

 ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ  ΣΤΙΣ  ΕΙΔΗΣΕΙΣ  ΚΙΛΚΙΣ

Μπορεί να φαίνεται σχεδόν πληκτική, παλαιοκομματική, αλλά ετούτη η τελευταία ανακοίνωση Γεωργαντά μετά την συνάντησή του με τον διοικητή του Ταμείου Παρακαταθηκών και Ταμείων για το «φιξάρισμα» των 25 εκατομμυρίων ευρώ στη ΔΕΥΑ Κιλκίς έχει την αξία της.


Θα πείτε, αφού το ίδιο θέμα, η ίδια δέσμευση για τα χρήματα αυτά με την ένταξη του σχετικού έργου ύδρευσης έχει αναγγελθεί προ μηνών προς τι η αξία…
Εύλογον. Αλλά ο παλιός υπουργός Θεοδωρικάκος αφυπηρέτησε μετά τον ανασχηματισμό και ο νέος ΥΠΕΣ Πέτσας είχε νεωτερικές απόψεις.
Διότι στο εν λόγω πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» εντάχθηκαν 20 μόλις δήμοι της χώρας με πολύ μεγάλα ποσά. Και σίγουρα πρώτος ο δήμος Κιλκίς (ΔΕΥΑ) , ο οποίος αν δεν πήρε τα περισσότερα σε απόλυτους αριθμούς, σίγουρα είναι πρώτος αναλογικά με τον πληθυσμό του.
Και ο Πέτσας ξεκίνησε ήδη το ξήλωμα του εγκριθέντος από τον προκάτοχό του πρόγραμμα.
Και όσοι δεν πιστεύετε διαβάστε τις επίσημες θέσεις:
«Αναφερόμενος στο "Αντώνης Τρίτσης" έκανε λόγο για ένα φιλόδοξο πρόγραμμα, αλλά μίλησε για βασικά μειονεκτήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν άμεσα. Στο πλαίσιο αυτό προανήγγειλε τη θέσπιση πλαφόν χρηματοδότησης για κάθε δήμο, προκειμένου να μην υπάρχουν δήμοι που, με βάση τις προτάσεις τους, να λαμβάνουν το σύνολο του χρηματοδοτικού πακέτου και άλλοι να μην παίρνουν τίποτα.
Για το ίδιο θέμα ο γενικός γραμματέας Εσωτερικών και Οργάνωσης του ΥΠΕΣ, Μιχάλης Σταυριανουδάκης ανέφερε ότι επιλογή και του πρωθυπουργού είναι να υπάρξει μια λελογισμένη κατανομή λαμβάνοντας υπόψη τα πληθυσμιακά μεγέθη, τις ιδιαιτερότητες των αγροτικών περιοχών και ο συγκερασμός των αστικών πληθυσμών ώστε όλοι οι δήμοι να έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν σε αυτό το πρόγραμμα χωρίς να υπάρχουν "φαραωνικές" προτάσεις.
Σχετικά με τη χρηματοδότηση των δήμων μέσων των ΚΑΠ, ο κ. Πέτσας αναγνώρισε ότι οι πόροι δεν επαρκούν και ότι χρειάζεται νέα αναδιάρθρωση που θα λαμβάνει υπόψη όχι μόνο το πληθυσμιακό μέγεθος αλλά και τη γεωγραφική έκταση του κάθε δήμου»
Τις προάλλες λοιπόν ο πονηρός Σαρακατσάνος πρόλαβε στο τσάφ τον υπουργό: Πήγε στο Ταμείο Παρακαταθηκών και επόπτευσε στην έγκριση του σχετικού δανείου. Έτσι χρηματοδοτείται το πρόγραμμα. Δίνει δάνειο το Ταμείο και την εξόφληση αναλαμβάνει το δημόσιο.
Τώρα είναι πια ελεύθερος ο Πέτσας να αναμορφώσει το πρόγραμμα. Με …κιλκισιακή έγκριση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου