NEAPOREIAWEBTV

Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021

Αδειάζει η κλινική covid του Νοσοκομείου Κιλκίς. Μόλις 10 οι νοσηλευόμενοι

 ΠΗΓΗ  ΕΙΔΗΣΕΙΣ  ΚΙΛΚΙΣ

Επιτέλους, τα χαμόγελα πλήθυναν πλέον στο Νοσοκομείο Κιλκίς, καθώς η πτωτική πορεία κρουσμάτων και ασθενών στη μονάδα covid είναι συνεχής και διαγράφεται πλέον στον ορίζοντα η προοπτική της ουσιαστικής κατάργησης της μονάδας.


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, πριν μια εβδομάδα, όπως θα θυμάστε, οι ασθενείς ήταν 20. Ήδη μετά τη συνεχή μείωση των ύποπτων και των κρουσμάτων, οι ασθενείς στη μονάδα είναι οχτώ, ένας ακόμα είναι στο τμήμα ύποπτων περιστατικών και ένας ασθενής είναι υποψήφιος προς διασωλήνωση.
Η πτωτική πορεία είναι προφανής και αναμένεται έτι επροφανέστερη στο τέλος της εβδομάδας όταν αναμένεται να εξέλθουν αποθεραπευμένοι οι περισσότεροι από τους νυν νοσηλευόμενους, ενώ ο αριθμός των προσερχόμενων ως ύποπτων περιστατικών έχει περιοριστεί δραστικά από την περασμένη Παρασκευή.

 

Συνολικά μεγέθη από την πανδημία
Με το ένα κρούσμα της Δευτέρας 18 Ιανουαρίου ο ν. Κιλκίς κατέγραψε συνολικά από την αρχή της πανδημίας 2.133 ή το 4,24% των κρουσμάτων της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας συνεχίζοντας την πτωτική πορεία και παραμένοντας στην πορτοκαλί ζώνη από την Τρίτη 12 Ιανουαρίου, όταν και έσπασε ο κόκκινος εφιάλτης διάρκειας 72 ημερών.
Υπενθυμίζουμε ότι το Κιλκίς «βούτηξε» στα βαθιά της πανδημίας την 1η Νοεμβρίου όπου και παρέμεινε για 72 μέρες με τις τραγικότερη επίδοσή του να καταγράφεται το Σάββατο 21 Νοεμβρίου με 778 ενεργά επιβεβαιωμένα κρούσματα! Ήταν εκείνο το τετραήμερο Τετάρτης- Πέμπτης -Παρασκευής και Σαββάτου, το τετραήμερο του διαβόλου στο Κιλκίς καθώς είχε περισσότερα από 700 ενεργά επιβεβαιωμένα κρούσματα καθημερινά. Και λίγο πριν και λίγο μετά για 18 ημέρες να βρίσκεται πάνω από 600 Ημερήσιο Δείκτη Μολύνσεων 14ημέρου.

Τα ενεργά επιβεβαιωμένα κρούσματα (ημερήσιος δείκτης μολύνσεων 14ημέρου) είναι 121, παραμένοντας δεύτερος χειρότερος στην Περιφέρεια K. Κ. Μακεδονίας μετά την πρώτη Πιερία .
Ιδού η εικόνα της πανδημίας στην Περιφέρειά μας, όπως καταγράφεται με τον Ημερήσια Δείκτη Μολύνσεων 14ημέρου
Πανελλαδικά 79
Κ. Μακεδονία 94
Θεσσαλονίκη 92
Ημαθία 100
Κιλκίς 121
Πιερία 134
Σέρρες 118
Πέλλα 27
Χαλκιδική 89

 

Ξεκίνησε ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων
Νωρίτερα από την προκαθορισθείσα ημερομηνία, της Τετάρτης 20 Ιανουαρίου, ξεκίνησε και στο ν. Κιλκίς ο εμβολιασμός των ηλικιωμένων ατόμων, άνω των 85 ετών.
Το Σάββατο στα δυο από τα τρία εμβολιαστικά κέντρα του νομού, τα Νοσοκομεία Κιλκίς και Γουμένισσας, εμβολιάστηκαν όσοι έσπευσαν να κλείσουν ραντεβού. Στο Κιλκίς εμβολιάστηκαν 22 άτομα, ενώ μαζί με τους υπερήλικες εμβολιάζονται ήδη και ιδιώτες γιατροί για τους οποίους είναι επίσης ανοιχτή η σχετική πλατφόρμα.
Συνολικά το Σάββατο 16 Ιανουαρίου σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας εμβολιάστηκαν 35 άτομα. Ο εμβολιασμός συνεχίστηκε και ήδη με τα στοιχεία της Τρίτης σύμφωνα με τη σχετική πλατφόρμα του Υπουργείου Υγείας ο αριθμός των εμβολιασθέντων ανήλθε στους 380.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου