NEAPOREIAWEBTV

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2021

ΔΕΕΠ Ν.Δ Ν. ΚΙΛΚΙΣ :Το φώς και η αλήθεια πάντοτε νικούν.

 kilkis web tv: ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΙΩΑΝΝΗ ΦΩΤΑΚΕΛΛΗ ΤΟΜΕΑΡΧΗ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΟΝ  ΠΡΟΕΔΡΕΥΟΝΤΑ ΤΗΣ ΔΕΕΠ Ν. ΚΙΛΚΙΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΟΥ
 
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ισχυρή πολιτική βούληση και ακούγοντας το εκκωφαντικό μήνυμα και τη φωνή των πολιτών, για άμεση απονομή δικαιοσύνης, προχώρησε στην ανακοίνωση νομοθετικών αλλά και ευρύτερων πρωτοβουλιών, που ενισχύουν τις πολιτικές ενθάρρυνσης και ισχυροποιούν το πλαίσιο αποτροπής αλλά και τιμωρίας τέτοιων φαινομένων:

Οι μάσκες έπεσαν, κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, ύστερα από πρωτοβουλία του πρωθυπουργού και προέδρου της ΝΔ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ με μοναδική θεματολογία τις μορφές κακοποίησης, που τον τελευταίο καιρό βλέπουν το φως της δημοσιότητας, δεκάδες περιπτώσεις, που όλες έχουν σχέση με τέτοιου είδους φαινόμενα.

Επειδή η ΝΔ ποτέ δεν κρύβεται και ποτέ δεν συγκαλύπτει, στην προκειμένη περίπτωση τόσο απεχθή φαινόμενα  - και μετά την γενναιότητα της πρώτης συμπατριώτισσάς μας που άνοιξε τους ασκούς του Αιόλου της κας Σοφίας Μπεκατώρου ολυμπιονίκης ιστιοπλοϊας φωτίζοντας την υπόθεση κακοποίηση στην χώρα μας - προχώρησε στην συζήτηση, σε τόσο υψηλό επίπεδο, στο ναο της δημοκρατίας την Βουλή, για να υπογραμμίσει τη βούληση της, ότι η Ελληνική Πολιτεία δεν δέχεται επ' ουδενί τέτοιες συμπεριφορές και η μόνη οδος είναι το φως και η απονομή δικαιοσύνης. 
Χωρίς να υπολογίζονται πρόσωπα και καταστάσεις, χωρίς αστερίσκους και εν κρυπτω κατευθύνσεις, αλλά με μοναδική κατεύθυνση την απόδοση ευθυνών και την επικράτηση του δικαίου και των νόμων, εάν θέλουμε να λεγόμαστε σύγχρονη και ευνομούμενη Πολιτεία. 

Προεξάρχοντος του πρωθυπουργού Κ.Μητσοτακη, από την πρώτη στιγμή η ΝΔ και το σύνολο της κοινωνίας μας, ετάχθη κατά των φαινομένων αυτών, ζητώντας την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων και όσων έπραξαν τέτοια αδικήματα. Με τρανταχτό παράδειγμα, την υπόθεση Λιγνάδη, όπου τα αντανακλαστικά της κυβέρνησης ήταν άμεσα, μέσω του υπουργείου πολιτισμού, το οποίο ενήργησε τάχιστα, οδηγώντας την εν λόγω παραβατική συμπεριφορά στην δικαιοσύνη. 

Σε αντίθεση και σε άλλη τελείως πλευρά με τα ανήκουστα, αποκρουστικά, ζοφερά, κίτρινα και άκρως λαϊκίστικα σχόλια και τις πολιτικές βρωμιές που εξεστόμισαν, οι γιαλαντζί αριστεροί πολιτικοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε απόλυτη συνεργασία, με τους κομματικούς εγκάθετους δημοσιογραφίσκους τους, κατά της ΝΔ. 
Με προφανείς σκοπούς τους, την εκμετάλλευση για ίδιον όφελος, φτάνοντας, αν είναι δυνατόν, να ταυτισουν τη ΝΔ, με τους παιδεραστές και τους κατηγορουμένους των υποθέσεων κακοποίησης. Και με κύριο στόχο τους, την προσέλκυση ψήφων,  θέλοντας να κρύψουν την ένδεια θέσεων τους και την πολιτική ανυπαρξία τους, για λίγα λεπτά δημοσιότητας, μιας και δεν έχουν ουσιαστικό λόγο για να αρθρώσουν και να εμφανισθούν στα ΜΜΕ.

Αφήνοντας στο πολιτικό περιθώριο, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και των μπουκωμένων ανύπαρκτων περίπου και ευτυχώς κομματικών εκδοτών και δημοσιογράφων τους να πράττουν ότι ο Στάλιν και ο Γκέμπελ να πετούν λάσπη στον ανεμιστήρα, η κυβέρνηση με τη στήριξη της συντριπτικής πλειονότητας της ελληνικής κοινωνίας προχωρούν μπροστά.

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, με ισχυρή πολιτική βούληση και ακούγοντας το εκκωφαντικό μήνυμα και τη φωνή των πολιτών, για άμεση απονομή δικαιοσύνης, προχώρησε στην ανακοίνωση νομοθετικών αλλά και ευρύτερων πρωτοβουλιών, που ενισχύουν τις πολιτικές ενθάρρυνσης και ισχυροποιούν το πλαίσιο αποτροπής αλλά και τιμωρίας τέτοιων φαινομένων:

  • Αυστηροποιούνται οι ποινές για τα αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας και σε ό,τι δε αφορά τους ανήλικους, η παραγραφή αναστέλλεται μέχρι την ενηλικίωση του θύματος, με νέα ηλικιακά όρια.

  • Συγκεκριμένες υποθέσεις θα εκδικάζονται πια κατά προτεραιότητα.

  • Εγκαινιάζεται η κεντρική διαδικτυακή πύλη, metoo.gov.gr, όπου θα συγκεντρώνονται όλες οι πληροφορίες και όλες οι πολιτικές μας γύρω από αυτό το θέμα. Ταυτόχρονα θα μπορούν να υποβάλλονται και καταγγελίες μέσω chat σε πραγματικό χρόνο.

  • Δημιουργείται ειδικό μητρώο για όλους τους επαγγελματίες οι οποίοι έρχονται σε επαφή με παιδιά και με εφήβους, με αυστηρές προϋποθέσεις εγγραφής. Για παράδειγμα, προπονητές, εργαζόμενοι σε κατασκηνώσεις, εργαζόμενοι σε προσφυγικές δομές. Το μητρώο αυτό θα πρέπει να λειτουργεί σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης και την ΕΛ.ΑΣ.

  • Συγκροτείται κεντρική δομή στη Γενική Γραμματεία Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων για την αξιολόγηση αλλά κυρίως και για την εξωδικαστική επίλυση αυτής της κατηγορίας.

  • Σύντομα θα έρθει προς κύρωση στη Βουλή η σύμβαση 190 της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας, του ILO, για την εξάλειψη της βίας και της παρενόχλησης.

  • Σε συμφωνία με τους κοινωνικούς εταίρους, συντάσσονται υποχρεωτικοί κώδικες δεοντολογίας σε κάθε επιχείρηση, με προβλέψεις για τη συμπεριφορά και κυρώσεις σε όσους δεν τις τηρούν. 

  • Προβλέπεται η δυνατότητα της υποχρεωτικής διαθεσιμότητας του φερόμενου ως θύτη με αναστολή αποζημίωσης μέχρι τη διαλεύκανση της συγκεκριμένης υπόθεσης. 

  • Στο πειθαρχικό δίκαιο και των δημοσίων υπαλλήλων, των γιατρών του ΕΣΥ, των Σωμάτων Ασφαλείας, εισάγεται ειδικό πειθαρχικό παράπτωμα παρενόχλησης στο χώρο εργασίας.

  • Επεκτείνεται σε όλα τα σχολεία από το Σεπτέμβριο, το πρόγραμμα της σεξουαλικής διαπαιδαγώγησης το οποίο εφαρμόστηκε πιλοτικά κατά τη φετινή χρονιά. 


Είναι αδιαμφισβητητο ότι, το φως και η αλήθεια πάντοτε νικούν. Και με ακρογωνιαίο λίθο και βασικό πυλώνα, για την εύρυθμη λειτουργία μιας δημοκρατικής Πολιτείας, την δικαστική εξουσία, όπως εκ του Συντάγματος ορίζεται, ο ελληνικός λαός λέει ένα ηχηρό όχι στη σιωπή και την κακοποίηση.

Λέει όχι, σε φαινόμενα βίας, ως προϊόν μιας κάποιας δήθεν θέσης ισχύος η εξουσίας και αντιστέκεται σε πράξεις που συνιστούν προσβολή της ίδιας της ανθρώπινης ύπαρξης, όπως τα φαινόμενα κάθε μορφής κακοποίησης.

Και πολίτες και Πολιτεία, από κοινού, πορεύονται σαν μια γροθιά, για να σπάσουν το οποιο απόστημα, ζώντας σε μια κοινωνία δικαίου με κανόνες, αρχές και αξίες.



                                                                             Δ. Ε. Ε. Π  Ν. ΚΙΛΚΙΣ Ν.Δ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου