NEAPOREIAWEBTV

Σάββατο 29 Μαΐου 2021

42 χρόνια από την ένταξη στην ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

 

Συμπληρώνονται 42 χρόνια από την μεγάλη ημέρα για την ΕΛΛΑΔΑ από την στιγμή εκείνη που με κάθε επισημότητα η οικογένεια της Ευρώπης άνοιγε τις αγκαλιές της για να υποδεχθεί το δέκατο μέλος της ΕΟΚ (σημερινής Ε.Ε.) την χώρα μας.

 


 

Τα τότε εννέα μέλη βρέθηκαν στο Ζάππειο Μέγαρο την ηλιόλουστη 28η Μαίου 1979 και σε μια τελετή αντάξια της ιστορίας της η ΕΛΛΑΣ υπέγραψε την είσοδο της στην ευρωπαίκή κοινότητα.

Ο Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ δικαιώθηκε εκείνη την ημέρα για την επιμονή και την διορατικότητα του πασχίζοντας χρόνια πολλά πριν για να φτάσει εκείνη η μέρα, η μεγάλη μέρα της υπογραφής συμφωνίας σύνδεσης με την ΕΟΚ.

Η ΝΔ η παράταξη του μέτρου και της προοπτικής απέδειξε με την στήριξη της στο όραμα του πρωθυπουργού και αρχηγού της Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ πως βάζει πάνω και πέραν όλων το συμφέρον της Πατρίδας και το καλό του κοινωνικού συνόλου και της ελληνικής κοινωνίας.

Η ισχυρή πολιτική ευρωπαίκή δύναμη της χώρας η ΝΔ σήμερα γιορτάζει για την μεγάλη αυτή στιγμή της ΕΛΛΑΔΑΣ, τα 42α γενέθλια από την ένταξη στην τότε ΕΟΚ και νιώθει δικαιωμένη από την απόφαση αυτή να θέσει τον εαυτό της στην Ευρώπη και τον πυρήνα της Ε.Ε. 

Αλλά δεν θα πρέπει να λησμονούμε τούτες τις μέρες  (για αυτό και τα πρωτοσέλιδα της εποχής εκείνης μας το θυμίζουν) ότι η ΝΔ ήταν μόνη της και ο Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ πάλεψε ολομόναχος να πετύχει έχοντας όλες τις αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις του λαίκισμού απέναντι να αρνούνται την μεγάλη αυτή απόφαση προβάλλοντας επιχειρήματα και συνθήματα (ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΟΚ κ.λπ.) για να χαϊδέψουν αυτιά και για πολιτικούς ψηφοθηρικούς λόγους.

Ευτυχώς όμως τα γραπτά μένουν και καλό θα είναι να θυμόμασθε και αν μαθαίνουμε από τα λάθη μας (αυτό για τους αρνητές του τότε - ΠΑΣΟΚ, ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ - που σήμερα εμφανίζονται να μιλούν ως να είναι βασικιλότεροι του βασιλέως που λέει και η γνωστή φράση).

 

 
















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου