NEAPOREIAWEBTV

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Ελλάς το μεγαλείο σου!!!


«Μαύρη» πρωτιά για το ελληνικό ποδόσφαιρο

Η Ελλάδα είναι παγκοσμίως η πρώτη χώρα με τις περισσότερες οφειλές απέναντι σε ποδοσφαιριστές

 

Ηταν καλοκαίρι του 2019 όταν στην τεράστια λίστα των μεγαλοοφειλετών που δημοσίευσε η ΑΑΔΕ, στις πρώτες θέσεις, βρίσκονταν ιστορικές ΠΑΕ. Κάποιες εξ αυτών χρησιμοποιώντας το «παραθυράκι» του νόμου, είτε υποβιβάστηκαν σε ερασιτεχνική κατηγορία είτε κήρυξαν πτώχευση, είτε ακόμα άλλαξαν ΑΦΜ και επωνυμία, καταφέρνοντας και «σβήνοντας» τεράστια χρέη σε εφορία και ΕΦΚΑ. Τα πιο μεγάλα θύματα της ιστορίας, ωστόσο, παρέμειναν ποδοσφαιριστές που είδαν τα οικονομικά τους συμβόλαια να αθετούνται, μπαίνοντας σε ατέρμονες δικαστικές διαμάχες.

Χθες, η FIFA ήρθε να… χαρίσει στη χώρα μας μια «μαύρη» πρωτιά, υπενθυμίζοντας πως πίσω από τη λαμπερή «βιτρίνα» του ελληνικού ποδοσφαίρου υπάρχουν άνθρωποι που είτε έχασαν, είτε ακόμη προσπαθούν να πάρουν τα δεδουλευμένα τους. Και το πιο ειρωνικό είναι πως πρόκειται για τους ίδιους τους πρωταγωνιστές του αθλήματος…

Ειδικότερα, η Ελλάδα είναι παγκοσμίως η πρώτη χώρα με τις περισσότερες οφειλές απέναντι σε ποδοσφαιριστές. Η FIFA ενέκρινε 291 αιτήσεις Ελλήνων ποδοσφαιριστών για βοήθεια.

Διαβάστε περισσότερα στην έντυπη έκδοση της «Καθημερινής»

 

πηγή: H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου