NEAPOREIAWEBTV

Τετάρτη 2 Ιουνίου 2021

Θα τον θυμόμασθε πάντα

Ηταν Σάββατο 26 / 05 / 2018 όταν η είδηση σε τοπικό επίπεδο τάραξε την μέχρι εκείνη στιγμή σχετική ηρεμία.

Ο Παύλος Πασσαλίδης έφυγε από τη ζωή όπως γράφουν όλα τα μέσα ενημέρωσης του νομού και αναπαράγεται μεταδίδοντας το άσχημο αυτό νέο από πολλά ειδησεογραφικά κέντρα καθώς ο αείμνηστος υπήρξε γνωστός πέραν των ορίων του νομού μας.

Μια ακόμη εξέχουσα προσωπικότητα του Κιλκίς περνά στην αιωνιότητα αφήνοντας τεράστιο κενό πίσω του τόσο για την οικογένεια του όσο και την κοινωνία καθώς ο εκλιπών ήταν ένας ενεργός πολίτης με πλούσια δραστηριότητα - όντας ιθύνων νους της Αναπτυξιακής Κιλκίς - κοινωνική, πολιτική, οικονομική, πολιτιστική, αθλητική.

Η πολυσχιδής προσωπικότητα του και η ταπεινότητα του, η ντομπροσύνη ας μας επιτραπεί η λέξη, η ακεραιότητα του χαρακτήρα του και η εργατικότητα υπήρξαν μερικά μόνο από τα χαρίσματα και τα στοιχεία του χαρακτήρα του. Ομως πάνω από όλα η ηθική και η ευγένεια διέκριναν τον Παύλο Πασσαλίδη.

Με γνώση και εμπειρία διηύθυνε με μαεστρία την μεγάλη του ''αγάπη'', μετά την λαμπρή οικογένεια του την οποία υπεραγαπούσε, την ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε., την οποία κατόρθωσε και έφτασε στις πρώτες θέσεις αντίστοιχων εταιρείων της Ελλάδας. 

 

Έργα όπως το Συνεδριακό Κιλκίς, το Πηλοθεραπευτήριο της Πικρολίμνης, το Μουσεία Φυσικής Ιστορίας της Αξιούπολης, το Μουσείο Λίμνης Δοϊράνης, το Κολυμβητήριο του Ευρωπού (φωτογραφία από τα εγκαίνια), οι αναπλάσεις της Καστανερής, οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις σε τομείς Μεταποίησης Πρωτογενούς Παραγωγής και Παραδοσιακών Τροφών, ο επισκέψιμος Αρχαιολογικός Χώρος του Παλατιανού, η στήριξη των Θεσμικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και άλλα αποτελούν ένα δείγμα και μόνο της συμβολής της ΑΝΚΙ στην Ανάπτυξη του Νομού και φέρουν την υπογραφή Παύλος Πασσαλίδης.


 

Η Αναπτυξιακή όμως δεν ήταν μόνο η ενασχόληση του. Ανθρωπος της προσφοράς ο Παύλος ήταν πρωτοπόρος και στα άλλα ενδιαφέροντα του την πολιτική ειδικότερα δε την Αυτοδιοίκηση όπου ως τεχνοκράτης ήταν άριστος γνώστης του τρόπου με τον οποίο μπορούσε να δώσει ώθηση προοπτικής και ανάπτυξης γεγονός που έπραξε ασχέτως του αν η προσπάθεια του δεν ευοδώθηκε στις δημοτικές εκλογές (κυρίως του 2006) όπου έφτασε μια ανάσα ... από τη νίκη.....

Υπέρμαχος, σε όλη τη ζωή και την πορεία του, των συνεργασιών και του διαλόγου, της σύνθεσης και της μετριοπάθειας ο αείμνηστος Παύλος Πασσαλίδης είναι πάντοτε παρών. 

Θα τον θυμόμασθε πάντα.

 


  

Ποιος ήταν ο Παύλος Πασσαλίδης

Ήταν παιδί του Ευάγγελου και της Κλεαρέτης.

Μεγάλωσε και πέρασε τα μαθητικά του χρόνια στο Κιλκίς. Μαθητής του 1ου Δημοτικού Σχολείου και του Εξατάξιου Γυμνασίου Αρρένων Κιλκίς από το οποίο αποφοίτησε με άριστα.

Το 1965 εισήχθη στο Τμήμα Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης από όπου απέκτησε το πτυχίο του το 1969 σπουδάζοντας παντοτε με υποτροφία.

Ήταν μέλος του ΔΣ και Γ.Γραμματέας του Συλλόγου Φοιτητών Ν. Κιλκίς από το 1965 έως το 1967 και μάλιστος πρώτος σε σταυρούς προτίμησης ως πρωτοετής το 1965.

Το 1974 συνέχισε τις μεταπτυχιακές του σπουδές και το 1975 πήρε το δίπλωμα του στο τμήμα Ηλεκτρονικής Φυσικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στη συνέχεια το 1978 έγινε Πτυχιούχος ΠΑ.ΤΕ.Σ. - Σ.Ε.Λ.Ε.Τ.Ε.

Τόσο στα μαθητικά όσο και στα φοιτητικά του χρόνια διακρίθηκε για τις επιδόσεις του και την υποδειγματική του συμπεριφορά.

Το 1970-72 υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία ως Έφεδρος Αξιωματικός στο Κιλκίς και στη Σάμο όπου διακρίθηκε και για την κοινωνική του προσφορά αφού ήταν ο πρώτος που πρότεινε και εφαρμόστηκε από το Υπουργείο Παιδείας η αξιοποίηση των στρατευμένων καθηγητών για την κάλυψη των κενών των Γυμνασίων σ'όλη τη χώρα.

Μετά την απόλυσή του το 1972 από το Στρατό συνέχισε την επαγγελματική του καριέρα ως Ιδιοκτήτης - Διευθυντής Φροντιστηρίου Μέσης Εκπαίδευσης. Δίδαξε σε χιλιάδες μαθητές από το Κιλκίς και τη γύρω περιοχή.

Τη διετία 1976-78 ήταν Γενικός Αρχηγός και Αντιπρόεδρος του "ΑΟ Κιλκισιακός" από μεγάλη αγάπη για την ομάδα, τον αθλητισμό και ιδιαίτερα το ποδόσφαιρο.


Τοπική αυτοδιοίκηση

Ως Δημοτικός Σύμβουλος

Εκλέχθηκε δημοτικός σύμβουλος στις εκλογές τυ Οκτωβρίου του 1990.

Τη διετία 1991-1992 ήταν Αντιδήμαρχος Κιλκίς σε θέματα διοίκησης, οικονομίας, παιδείας, πολιτισμού, περιβάλλοντος, προβολής του Δήμου. Διετέλεσε Πρόεδρος Επιτροπής Παιδείας Δήμου Κιλκίς 1992-1998.

Το 1992 με πρωτοβουλία του δημιουργήθηκε γραφείο ΕΟΚ στο Δήμο και ως το 1998 με ευθύνη του εφαρμόστηκαν πολλά προγράμματα του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου (Ε.Κ.Τ.).

Ως Νομαρχιακός Σύμβουλος

Τον Οκτώβριο του 1998 εκλέχθηκε Νομαρχιακός Σύμβουλος, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης σ'όλο το Νομό Κιλκίς.

Εισηγήθηκε σειρά θεμάτων που αφορούν την οργάνωση της Διεύθυνσης Προγραμματισμού της Νομαρχίας Κιλκίς, την Τοπική Ανάπτυξη και την προβολή του Νομού Κιλκίς.

Σημαντικές είναι οι εισηγήσεις του στα Συνέδρια της Ένωσης Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων Ελλάδος (Ε.Ν.Α.Ε.)

Συμβολή στην Ανάπτυξη του Ν. Κιλκίς

Τον Ιούνιο του 1991 επελέγει από τους μετόχους της "ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗΣ ΚΙΛΚΙΣ ΑΕ" στην οργάνωσή της, με την ευκαιρία του σχεδιασμού και διεκδίκησης της Κοινοτικής Πρωτοβουλίας LEADER για τον Νομό μας.

Αυτή ήταν η μεγάλη πρόκληση για τον Παύλο. Έπρεπε να επιτύχει και γιατί τον εμπιστεύτηκε όλο το πολιτικό φάσμα και γιατί ως ευρωπαικό πρόγραμμα το LEADER με φιλοσοφία τοπικής ανάπτυξης θα ωφελούσε τον τόπο μας.

Τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου υποβλήθηκε το πρόγραμμα σε Αθήνα-Βρυξέλλες και τον Μάρτιο του 1992 εγκρίθηκε. Άρχισε έτσι μια πρωτόγνωρη προσπάθεια για το Νομό Κιλκίς όπου με τη στήριξη και συναίνεση των φορέων του με σκληρή δουλειά του ΔΣ και τους αξιόλογους συνεργάτεςμ η ΑΝΚΙ διήνυσε μια δωδεκαετή πορεία με σημαντική συμβολή στην οικονομική, κοινωνική και τουριστική ανάπτυξη του Νομού.

Η συμβολή του Παύλου Πασσαλίδη στην κατεύθυνση αυτή ήταν σοβαρότατη και καταλυτική.

Παύλος- Ο τεχνοκράτης της Ανάπτυξης

Έργα όπως το Συνεδριακό Κιλκίς, το Πηλοθεραπευτήριο της Πικρολίμνης, το Μουσεία Φυσικής Ιστορίας της Αξιούπολης, το Μουσείο Λίμνης Δοϊράνης, το Κολυμβητήριο του Ευρωπού, οι αναπλάσεις της Καστανερής, οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις σε τομείς Μεταποίησης Πρωτογενούς Παραγωγής και Παραδοσιακών Τροφών, ο επισκέψιμος Αρχαιολογικός Χώρος του Παλατιανού, η στήριξη των Θεσμικών Πολιτιστικών Εκδηλώσεων και άλλα αποτελούν ένα δείγμα και μόνο της συμβολής της ΑΝΚΙ στην Ανάπτυξη του Νομού.

Σ'όλα αυτά ο Παύλος Πασσαλίδης ως Πρόεδρος - Διευθύνων Σύμβουλος είχε την γενική ευθύνη του σχεδιασμού και της υλοποίησης, τόσο του LEADER I όσο και του LEADER II αλλά και προγράμματος LEADER+.

Παύλος- ο συγγραφέας

Συγγραφέας βιβλίου με τίτλο "Προοπτική Τοπικής Ανάπτυξης", το οποίο προλογίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Ευρωκοινοβούλιο, όλα τα κόμματα της χώρας, όλοι οι βουλευτές του Νομού, κορυφαίοι δημοσιογράφοι, άνθρωποι του πολιτισμού και της Ανάπτυξης.

Έγραψε σειρά άρθρων στο σύνολο του ημερήσιου και εβδομαδιαίου Τύπου σε θέματα Αυτοδιοίκησης, Ανάπτυξης, Οικονομίας, Πολιτισμού, Παιδείας και Προβολής του Νομού Κιλκίς.

Οικογενειακή κατάσταση

Το 1977 παντρεύτηκε τη Δάφνη Νιάκα, Καθηγήτρια-Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Πρόεδρο του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς, με την οποία απέκτησε δύο παιδιά, τον Βαγγέλη και τον Γιώργο, σήμερα Ηλεκτρολόγοι-Μηχανικοί.

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------------



Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΔ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗΝ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΠΑΣΣΑΛΙΔΗ ΤΟΝ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟ ΤΟΥ 2018.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μικρή όπως αναμενόταν αποδείχθηκε η αίθουσα του Επιμελητηρίου Κιλκίς ''Βασίλειος Σεργιαννίδης'' το βράδυ της Δευτέρας 10 Δεκεμβρίου 2018 στην πραγματοποίηση της ειδικής εκδήλωσης της ΝΟΔΕ ΝΔ Κιλκίς προς τιμήν του αειμνήστου Παύλου Πασσαλίδη.

Πλήθος κόσμου κατέκλυσε την αίθουσα η οποία γέμισε ασφυκτικά (μάλιστα υπήρχαν και πολλοί άνθρωποι που ήταν όρθιοι εκτός της αίθουσας έως και τον αύλειο χώρο του Επιμελητηρίου) δίνοντας το παρών τους σε μια εκδήλωση εις μνήμιν ενός στελέχους που έφυγε από τη ζωή αφήνοντας πίσω του τεράστιο έργο.

Η εκδήλωση – την οποία με ιδιαίτερη συγκίνηση παρακολούθησε σύσσωμη η οικογένεια Πασσαλίδη - ξεκίνησε με την προβολή ενός βίντεο από το οποίο θυμήθηκαν όλοι οι παριστάμενοι την πορεία και διαδρομή του τιμώμενου προσώπου και ακολούθησαν ομιλίες και τοποθετήσεις.

Ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Μ.Παπαδόπουλος κάνοντας μια σύντομη τοποθέτηση αναφέρθηκε στην διαδρομή του Π.Πασσαλίδη και συγκινημένος απευθύνθηκε στην οικογένεια του εκλιπόντος γνωστοποιώντας την απόφαση της νομαρχιακής οργάνωσης να ονομαστεί η αίθουσα συνεδριάσεων της σε Παύλος Πασσαλίδης. Aξιοσημείωτο γεγονός ήταν η αποστροφή στο λόγο του Προέδρου της νομαρχιακής ότι στο πρόσωπο του τιμώμενου στελέχους σήμερα τιμάται ταυτόχρονα και η προσφορά και άλλων ικανών κομματικών στελεχών που έφυγαν και αυτοί από τη ζωή (Τ.Σωτηριάδης, Ν.Ταχτσίδης, Μ.Λαζαρίδης, Θ.Αθανασιάδης).

Ο λόγος δόθηκε ακολούθως στον ''Νέστορα'' του κόμματος σε επίπεδο νομού στον γνωστό δικηγόρο και τέως Πρόεδρο της ΝΟΔΕ κ. Ξενοφών Στεργιάδη ο οποίος με λόγια μεστά παρουσίασε και ανέλυσε την προσωπικότητα και το έργο του Π.Πασσαλίδη αποκαλύπτοντας το πόσο δραστήριος ήταν από τα φοιτητικά του χρόνια έως και την ημέρα που άφησε την τελευταία του πνοή. 

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ.Στεργιάδης σημείωσε ότι ο Παύλος Πασσαλίδης αποτελεί για όλους παράδειγμα προς μίμηση και συνεχάρη την ΝΟΔΕ για την πρωτοβουλία της.

Θερμό χαιρετισμό και συγχαρητήρια για την εξαιρετική πρωτοβουλία της ΝΟΔΕ έκανε και ο πρώην Πρόεδρος της, Αντιπρόεδρος σήμερα του Επιμελητηρίου κ. Κων/νος Βιολιτζής ο οποίος με τη σειρά του αναφέρθηκε στην μοναδική προσωπικότητα, το ήθος και την εργατικότητα του Π.Πασσαλίδη.

Η ειδική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ομιλία από τον εκπρόσωπο του Προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη, Βουλευτή Ν.Κιλκίς κ. Γ.Γεωργαντά ο οποίος αφού εξήρε τα χαρίσματα και τις αρετές του τιμώμενου προσώπου εμφανώς συγκινημένος έκλεισε την τοποθέτηση του τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο Παύλος ήταν κορυφαίος όλων μας και θα τον θυμόμαστε πάντοτε για την προσφορά και το λαμπρό έργο του.

Σε κλίμα συγκίνησης η εκδήλωση της νομαρχιακής Κιλκίς έκλεισε με την απονομή αναμνηστικής πλακέτας στον γιο του Παύλου, Γιώργο Πασσαλίδη, από τους κ.κ. Γ.Γεωργαντά και Μ.Παπαδόπουλο και για την τιμητική βραδιά το ζεστό χειροκρότημα των παρευρισκομένων αποτέλεσε το επιστέγασμα της επιτυχημένης αυτής πρωτοβουλίας της ΝΟΔΕ ΝΔ Κιλκίς.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης αναγνώσθηκε (από την δικηγόρο Καλλισθένη Πάκα) επιστολή για τον Π.Πασσαλίδη του τέως Υπουργού Δημόσιας Τάξης, πρώην Βουλευτή Ν.Κιλκίς Γ.Φλωρίδη.

 


 


 
 



 




Νέα Πορεία




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου