NEAPOREIAWEBTV

Κυριακή 20 Ιουνίου 2021

21 Ιουνίου 1913 : Μήνυμα ΔΕΕΠ Ν. ΚΙΛΚΙΣ ΝΔ για την Μάχη του Κιλκίς


 

Από την Δ.Ε.Ε.Π. Ν. ΚΙΛΚΙΣ ΝΔ εκδόθηκε το ακόλουθο μήνυμα για την Μάχη του Κιλκίς : 


 

21 Ιουνίου 1913 - 21 Ιουνίου 2021: Εκατόν οκτώ χρόνια μετά θυμόμαστε, τιμούμε και ευχαριστούμε τους ήρωες προγόνους μας οι οποίοι με ανδρεία απέκρουσαν τον βουλγαρικό μεγαλοϊδεατισμό για κατάληψη και προσάρτηση της Μακεδονίας. 

 

Η ενότητα πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας, η ομοψυχία του λαού και η αποφασιστικότητα των ελληνικών στρατιωτικών δυνάμεων σε συνδυασμό με την ασίγαστη φλόγα για ελευθερία που διακατέχει στο πέρας των αιώνων το Εθνος των Ελλήνων έφεραν την μεγάλη νίκη στον Β΄ Βαλκανικό πόλεμο.

 

Η επική και η εκ των φονικότερων μάχη της ελληνικής ιστορίας αποτελεί φωτεινό παράδειγμα και τα διδάγματα της μας οδηγούν με περισσότερη εθνική αυτοπεποίθηση και δύναμη στο μέλλον.  

 

Ως ελάχιστο φόρο τιμής υψώνουμε ψηλά τις ελληνικές σημαίες εκφράζοντας με την πράξη αυτή την ευγνωμοσύνη μας στους πεσόντες στο πεδίο της μάχης. Που αψηφώντας τις υπεράριθμες εχθρικές δυνάμεις δεν πτοήθηκαν προτάσσοντας τα στήθη τους, αγωνιζόμενοι με αυταπάρνηση και πίστη στον όρκο τους - μέχρι τελευταίας ρανίδος του αίματος τους - προκειμένου να ζούμε εμείς σήμερα ελεύθεροι.

 

Άλλωστε είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε ταυτιζόμενοι πλήρως με τα τόσο εύστοχα και επίκαιρα  λόγια του Γιάννη Ρίτσου: Ετούτος δω ο λαός δε γονατίζει παρά μονάχα μπροστά στους νεκρούς του. 

 

Ζήτω η 21η Ιουνίου 1913,

 

Χρόνια πολλά ηρωϊκό και αθάνατο Κιλκίς.

 

 


 

 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου