NEAPOREIAWEBTV

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2021

Kρανίου τόπος οι περιοχές από όπου πέρασε η πύρινη λαίλαπα


 

Με το φως της ημέρας να αποδίδει την πραγματική εικόνα, τραγική εν προκειμένω, και τις προσπάθειες των δυνάμεων που επιχειρούν να συνεχίζουν τον αγώνα τους ακόμη και τώρα, σε 50 παρά κάτι μέτωπα φωτιάς ανά τη χώρα, πραγματοποιήθηκε ενημέρωση από τον υφυπουργό πολιτικής προστασίας κ.Ν.Χαρδαλιά για την υφιστάμενη κατάσταση μέχρι αυτή την στιγμή.



Mε στόχο την ανθρώπινη ζωή και μέλημα όλων η Ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει δια των αρμοδίων υπουργείων και των στελεχών τους να αντιμετωπίσει και σβήσει τα πύρινα μέτωπα που καίνε περιοχές κοντά στην Αθήνα καθώς και στην περιοχή Μυρτιά της Εύβοιας.

Οπως τονίστηκε σε δηλώσεις του υφυπουργού Ν.Χαρδαλιά για το μέτωπο της Βαρυμπόμπης και των γύρω από την πρωτεύουσα περιοχών που βρίσκονται στο μάτι της φωτιάς έχουν καεί 12.500 στρέμματα, 76 σπίτια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και 18 μερικές, ενώ 27 επιχειρήσεις έχουν σοβαρές ζημιές, 82 οχήματα έχουν καταστραφεί ολοσχερώς και 64 μερικές ζημιές.

Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά κατά τη διάρκεια και της νύχτας ακόμη έχουν γίνει και άλλες απομακρύνσεις πολιτών και συνολικά έχουν πραγματοποιηθεί 442 διασώσεις - απομακρύνσεις πολιτών.

 


 

538 συνάνθρωποι μας όπως οι αρχές εκτιμούν έχουν επιλέξει και εγκατέλειψαν τις εστίες τους (νοικοκυριά τους) και για το λόγο αυτό φιλοξενούνται σε παρακείμενα ξενοδοχεία της γύρω περιοχής.
 

Χαρδαλιάς για τη φωτιά στην Εύβοια: επιχειρούν 95 πυροσβέστες, 4 πεζοπόρα τμήματα και 35 οχήματα, ενώ από αέρος περιοδικά 4 αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Και στο μέτωπο αυτό της πυρκαγιάς οι καιρικές συνθήκες ευνοούν την εκδήλωση φωτιάς και κάτι τέτοιο μπορεί να συμβεί ελέω καιρού και σε άλλες πολλές περιοχές της χώρας μας και για τούτο συνιστά η Πολιτεία και οι αρμόδιες αρχές ιδιαίτερη προσοχή γιατί όλα μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή και ώρα και να γίνει το κακό.


 

Από την πρώτη ώρα στα μέτωπα της φωτιάς ήταν και ενημερωνόταν συνεχώς ο Πρωθυπουργός ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ο οποίος αφού ευχαριστεί όλες τις δυνάμεις και τους ανθρώπους τους που επιχειρούν στα πύρινα σημεία δήλωσε ικανοποιημένος που ο στόχος για μη απώλεια ζωής έγινε εφικτός και δεν θρηνήσαμε θύματα. 

Από εκεί και πέρα δήλωσε ότι το Κράτος είναι έτοιμο να σταθεί στο πλάι των ανθρώπων που έχασαν τις περιουσίες τους από την φωτιά και να αντικαταστήσουν τα υπάρχοντα τους, οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν λάβει την εντολή να θέσουν στην διάθεση των πολιτών όλα όσα απαιτούνται να γίνουν ώστε γρήγορα να διευθετηθούν και να αποκατασταθούν οι ζημιές.

 


 


Περιεχόμενα κειμένου από: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου