NEAPOREIAWEBTV

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Αναμενόμενο το κόκκινο σε ΚΙΛΚΙΣ

Πηγή χάρτη: https://covid19.gov.gr/covid-map/

 

Eμείς τα λέγαμε τόσο καιρό, τα είπαμε και χθες (τίτλος: Μαύρες μέρες φαίνεται ότι θα έρθουν στο Κιλκίς) και δυστυχώς επαληθευτήκαμε. Το Κιλκίς σε μίνι λοκντάουν μαζί με ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ, ΛΑΡΙΣΑ, ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ λόγω αύξησης του ιικού φορτίου. Από την ανήκουστη χαλαρότητα, την ελαφρότητα και την νοοτροπία που βοηθάει τον ιό να υπάρχει βρίσκοντας οδούς εμφάνισης.

Μικρό ποσοστό εμβολιασμού, απερίσκεπτη αντιμετώπιση χωρίς τήρηση μέτρων προστασίας, συγχρωτισμοί και έλλειψη στοιχειώδους σοβαρότητας από τους Κιλκισιώτες και να το αποτέλεσμα. Στις κόκκινες περιοχές της χώρας και πλέον εν ισχύ μέτρα μιας άλλης εποχής (περυσινής εν προκειμένω) με υποχρεωτική χρήση μάσκας παντού και κυρίως απαγόρευση κυκλοφορίας 1 με 6 το πρωί εκτός λόγων υγείας και εργασίας, παύση μουσικής όλο το 24ωρο σε εστίαση και καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Και φυσικά ένα σωρό προβλήματα όπως η κρίση στο χώρο των ιδρυμάτων υγείας από την συνεχή ροή ασθενών που κάνουν ζοφερή την κατάσταση ακόμη πιο πολύ και στενότητα σε όλα.

ΕΜΒΟΛΙΑΖΟΜΑΣΤΕ, ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ η μόνη οδός, ας σταματήσουμε να κάνουμε τους ιατρούς του πληκτρολογίου και να είμαστε ψεκασμένοι μη βλέποντας τη μύτη μας...




ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΙΛΚΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟΥ Ν.ΚΙΛΚΙΣ ΣΤΟ VORIA.GR:

Αναμενόμενη χαρακτήρισε την εξέλιξη μιλώντας στη Voria.gr ο Ανδρέας Βεργίδης, αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς, όπου ο δείκτης θετικότητας ελέγχων είναι στο 0,96% με τον κινητό μέσο όρο κρουσμάτων να φτάνει τα 29,8 ανά 100.000 κατοίκους. «Έχουμε χαμηλό ποσοστό εμβολιασμένων, περίπου στο 43%, οπότε ήταν επόμενο. Όταν υπάρχει πολύς ανεμβολίαστος κόσμος, που ακούει τα φερέφωνα των αντιεμβολιαστών και κάνουν συγκεντρώσεις είναι αναμενόμενο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Βεργίδης ανέφερε ότι η αντιπεριφέρεια κάνει συνεχώς εκκλήσεις και δράσεις ενημέρωσης σε συνεργασία με τους δημάρχους και τις δομές υγείας για να παροτρύνουν τον κόσμο να εμβολιαστεί. «Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχουμε ουσιαστικά αποτελέσματα. Οι εμβολιασμοί ξεκίνησαν καλά, αλλά στην πορεία η εικόνα άλλαξε. Κι αυτό ενώ στο νοσοκομείο Κιλκίς χθες νοσηλεύονταν στην κλινική Covid 17 άτομα, εκ των οποίων οι 15 ήταν αρνητές. Το κακό είναι ότι δεν πιστεύουν ότι ο κόσμος πέθανε από τον κορωνοϊό. Ακολουθούν τα σάιτ της παραπληροφόρησης και βάζουν την επιστήμη σε δεύτερη μοίρα», τόνισε και πρόσθεσε ότι στις δημόσιες υπηρεσίες τα μέτρα τηρούνται, όμως φαίνεται να υπάρχει διασπορά στα καφέ και στα καταστήματα εστίασης.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου