NEAPOREIAWEBTV

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021

Γ. Γεωργαντάς: Θα ρυθμίζονται ψηφιακά τα ιδιωτικά συμφωνητικά

 

Στο Ράδιο Θεσσαλονίκη και την εκπομπή του Στέφανου Διαμαντόπουλου και του Σάκη Μόσχη φιλοξενήθηκε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Γιώργο Γεωργαντάς, μιλώντας τόσο για θέματα ψηφιακής πολιτικής όσο και για την πανδημία.Καταρχάς, ο κ. Γεωργαντάς προχώρησε στην εξής αποκάλυψη: «Θα υπάρχει η δυνατότητα ιδιωτικά συμφωνητικά να ανεβαίνουν σε μία εφαρμογή και να θεωρείται ότι μπαίνει εκεί το γνήσιο της υπογραφής. Έτσι, δε θα χρειάζεται η επίσκεψη σε ΚΕΠ για κάτι τέτοιο».

 

Μάλιστα, προκειμένου να καταδείξει τα πολλά βήματα στην ψηφιοποίηση που έχουν γίνει από την παρούσα κυβέρνηση, είπε ότι ειδικά στις υπεύθυνες δηλώσεις έχουμε 1,5 εκατ. χρήσεις και 2,5 εκατ. στις εξουσιοδοτήσεις.

Παράλληλα, αναφέρθηκε και σε ζητήματα ψηφιοποίησης που σχετίζονται με τους ΟΤΑ: «Θα πάρουμε μία ενιαία πρωτοβουλία σε σχέση με το πώς οι δήμοι αντιμετωπίζουν τα προβλήματα. Είμαστε σε μια διαδικασία, όπου θα υπάρξει μία ενιαία στρατηγική και συνολική προσέγγιση αυτή των ζητημάτων. Δεν μπορεί να υπάρχει ψηφιακή σύγκλιση χωρίς τη συνεργασία των ΟΤΑ».

 

Το ζήτημα της απογραφής

Ο κ. Γεωργαντάς ρωτήθηκε και για την επικείμενη νέα απογραφή πληθυσμού. «Νομίζω η απογραφή θα ξεκινήσει τις επόμενες λίγες μέρες. Η εφαρμογή ουσιαστικά σημαίνει ότι ο καθένας από εμάς, με ένα μοναδικό κωδικό που θα υπάρχει, θα μπαίνουμε και θα δηλώνουμε ό,τι υπάρχει στο ερωτηματολόγιο. Ο φάκελος με το μοναδικό κωδικό θα έρχεται ταχυδρομικά» τόνισε. Και πρόσθεσε με νόημα ότι «το σωστό είναι να απογραφεί ο καθένας εκεί που διαμένει πραγματικά, για να έχουμε μία πλήρη εικόνα».

 

Η τρίτη δόση

Η συζήτηση μεταφέρθηκε και στο ζήτημα της δήλωσης της τρίτης δόσης εμβολίου κατά του κορωνοϊού. «Λειτουργεί το σύστημα. Θα μπορεί κάποιος να δηλώνει και τρίτη δόση ακόμα και μετά από πεντέμισι μήνες από τη δεύτερη. Χθες κλείστηκαν 57.000 ραντεβού για τρίτη δόση» υπογράμμισε ο υφυπουργός.

Όσον αφορά το ενδεχόμενο να αποφασίσει η κυβέρνηση αύξηση των εμβολιαστικών κέντρων, ο κ. Γεωργαντάς απάντησε: «Υπάρχει αυτή η σκέψη, καθώς ο μηχανισμός υπάρχει. Χθες είχαμε 55.000 εμβολιασμούς, που είναι ένα ικανοποιητικό νούμερο. Νομίζω όμως ότι αυτά που θα βοηθήσουν περισσότερο είναι τα κινητά συνεργεία».

Κλήθηκε, επίσης, να σχολιάσει την κριτική που γίνεται από την αντιπολίτευση: «Πραγματικά στενοχωριέμαι όταν σε ένα πεδίο παγκόσμιας πανδημίας, μπορέσαμε και ανταπεξήλθαμε ικανοποιητικά. Σε σχέση με τους νέους διορισμούς, υπάρχουν δυνατότητες συγκεκριμένες. Δώσαμε πολύ σημαντικά ποσά για τις εφημερίες. Σχετικά με τους εμβολιασμούς, και το βοηθητικό προσωπικό και το νοσηλευτικό υπάρχει, υπήρχε και σε αυτό δεν υπήρξε καμία κατηγορία από την αντιπολίτευση. Έγινε πολύ σωστή δουλειά από τους υγειονομικούς που συμμετέχουν».

Τέλος, ο κ. Γεωργαντάς έκανε λόγο για ανάγκη ενιαίας αντιμετώπισης του ζητήματος της τρίτης δόσης από την Ευρώπη: «Ίσως οι γιατροί και οι υπουργοί Υγείας δώσουν και μία κατεύθυνση πανευρωπαϊκή για την τρίτη δόση. Όσον αφορά το ψηφιακό πιστοποιητικό, έγινε μία πρώτη συζήτηση στην άτυπη Σύνοδο των υπουργών Υγείας. Νομίζω είναι αναγκαίο να υπάρξει μία ενιαία αντιμετώπιση από την Ευρώπη, καθώς διαφορετικά θα δημιουργηθεί σύγχυση και με αυτούς που ταξιδεύουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου