NEAPOREIAWEBTV

Τρίτη 16 Νοεμβρίου 2021

ΔΕΕΠ Κιλκίς ΝΔ: «Ευτυχώς που στην πανδημία η χώρα δεν έχει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ»

 


Με «σκληρή γλώσσα» απαντά η διοικούσα επιτροπή εκλογικής περιφέρειας (ΔΕΕΠ) της ΝΔ στην νομαρχιακή επιτροπή Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ – «Προοδευτική Συμμαχία», αναφορικώς με τις αιτιάσεις της κατά της κυβέρνησης σε ό, τι έχει να κάνει με την διαχείριση της υγειονομικής κρίσης αλλά και την γενικότερη κατάσταση στον τομέα της υγείας.

Στην απαντητική ανακοίνωσή της η ΔΕΕΠ Κιλκίς ΝΔ τονίζει τα εξής:

«Θεατές και μνημείο εκ του ασφαλούς κριτικής έτσι για επικοινωνιακούς λόγους και για λίγα λεπτά δημοσιότητας μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την ανακοίνωση των εκπροσώπων της πιο επικίνδυνης και ανίκανης κυβέρνησης, που γνώρισε ο τόπος (κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ), στον νομό Κιλκίς αναφορικά με την πανδημία και την κατάσταση που επικρατεί στην χώρα μας.

Λόγια λόγια και από ουσία τίποτα καθώς οι υπεύθυνοι της τοπικής νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ αναπαράγουν τον πολιτικό λόγο του κόμματος τους λέγοντας πράγματα που απαντήθηκαν με κάθε επίσημο τρόπο. Αναπαράγουν τα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ και την παραπληροφόρηση αλλά και ποιοι πραγματικότητα δηλητηριάζουν με τις απόψεις τους την ελληνική κοινωνία. Που καθημερινά η πλειονότητα της τηρεί τα μέτρα και ακολουθεί τον μόνο δρόμο που οδηγεί στη λύση της υγειονομικής κρίσης, δηλαδή το εμβόλιο. Και δεν υπάρχει τίποτε πιo επιπόλαιο από το να λες ότι επιπόλαιη είναι η επιχείρηση «Ελευθερία» που από την περασμένη Άνοιξη υλοποιείται με το μοναδικό «όπλο» μέχρι τώρα που έχει προσφέρει στον κόσμο παγκοσμίως η επιστήμη, και δεν είναι άλλο από το εμβόλιο.

Από πουθενά, επίσης, δεν προκύπτει και είναι χονδροειδές ψέμμα ότι η κυβέρνηση της ΝΔ έχει ισχυρισθεί ότι έχει σφυρίξει λήξη του πολέμου κατά της πανδημίας. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη και σύσσωμη η υπεύθυνη παράταξη της ΝΔ τονίζει και υπογραμμίζουν τα στελέχη της σε κάθε ευκαιρία ότι για να αντιμετωπισθεί η πανδημία η μάχη είναι μία, να πεισθούν να εμβολιασθούν όσοι περισσότεροι συμπολίτες μας για να επιτευχθεί ο στόχος του ικανού τείχους ανοσίας που θα οδηγήσει μαθηματικά σε υποχώρηση τον κορωνοϊό.

Είναι ευκαιρία και τώρα να σημειώσουμε, ότι τα εμβόλια αποδεδειγμένα σώζουν ζωές. Χρέος όλων μας να πείσουμε όσους διστάζουν να κάνουν αυτό το βήμα για το καλό τους και για το καλό των γύρω τους. Γιατί καταλυτικό είναι αυτό μόνο, που αποτελεί και την αδιαμφισβήτητη πραγματικότητα, ότι εάν δεν εμβολιαστείτε, κινδυνεύετε να χάσετε τη ζωή σας. Και οι αριθμοί απεικονίζουν την ζοφερή κατάσταση σε καθημερινή βάση δυστυχώς ότι οι ανεμβολίαστοι είναι οι νούμερο ένα υποψήφιοι να καμφθούν από τον φονικό ιό και να νοσήσουν βαριά (τα ποσοστά είναι συντριπτικά καθώς οι αριθμοί από τις ΜΕΘ πιστοποιούν ότι κατά 90% οι εντατικές φιλοξενούν ανθρώπους που δεν έκαναν για διάφορους λόγους το εμβόλιο).

Επί τέλους εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ και στα κατευθυνόμενα δημοσιογραφικά φερέφωνα του ας λάβουν σοβαρά υπ΄ όψιν τους το γεγονός ότι δεν πείθουν με όσα λένε κανέναν ούτε και τον πιο ακραιφνή οπαδό και φίλο τους (οι μετρήσεις της κοινής γνώμης το αποδεικνύουν με κάθε τρόπο όσον αφορά τις αρνητικές γνώμες που είναι περισσότερες από την κυβέρνηση όπως θα ήταν λογικό). Αποτέλεσμα ότι η διγλωσσία την οποία έχουν εκεί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι πέρα ως πέρα λάθος τακτική αλλά έτσι είναι όταν δεν έχεις ξεκάθαρη θέση, κρυστάλλινες απόψεις και απλώς άγεσαι και φέρεσαι αναλόγως του τι επικρατεί με την ψευδαίσθηση ότι έτσι θα κερδίσεις πολιτική πελατεία.

Κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ τα στοιχεία είναι αδιάψευστος μάρτυρας και δεν επιδέχονται καμιά αμφιβολία όσο κι αν ίσως δεν τα πιστεύετε και τα αμφισβητείτε. Οι ανεμβολίαστοι διατρέχουν από 13 έως 20 φορές περισσότερες πιθανότητες να νοσήσουν βαριά σε σύγκριση με τους εμβολιασμένους, τα εμβόλια έχουν αποδειχθεί εξαιρετικά ασφαλή και γι΄ αυτό έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι τώρα 6,6 δισεκατομμύρια δόσεις σε όλο τον πλανήτη με τις βλαβερές συνέπειες του covid να συνοδεύουν τον ασθενή για πολλά χρόνια ακόμα. Με τα ποσοστά εμβολιασμού που έχει η χώρα, σε σχέση με το 2ο ή 3ο κύμα, έχουμε σημαντικά λιγότερες νοσηλείες με αντίστοιχο αριθμό κρουσμάτων. Και κεφαλαιώδους σημασίας μήνυμα παραμένει το ότι εάν δεν εμβολιαστείτε, κινδυνεύετε να χάσετε τη ζωή σας.

Επίσης καλή η κριτική, άλλωστε αυτός είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης (από την οποία επί τη ευκαιρία καλό είναι να εξασκηθούν στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς από ότι φαίνεται θα τους χρειασθεί μιας και όλα δείχνουν ότι θα παραμείνουν στα έδρανα αυτά για πολλά χρόνια) όμως όταν είναι μόνο με συνθήματα και φωνές και δεν συνοδεύονται από ουσιαστικές και υλοποιήσιμες προτάσεις δεν έχουν καμιά αξία.

Στο σημείο αυτό χρήσιμο είναι να υπενθυμίσουμε στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ τα όσα όχι ένας απλός σύντροφος τους έλεγε, αλλά ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας ο γνωστός για τις πολιτικές γραφικότητες του και στενός συνομιλητής και συνεργάτης του κ.Τσίπρα κ.Πολάκης ότι δεν υπάρχουν εμβόλια, ότι ξεστοκάρονται παρτίδες συγκεκριμένων εμβολίων τις οποίες θα μπορούσαμε να αντικαταστήσουμε με εμβόλια Ρωσίας και Κούβας ή το καταγέλαστο, ότι ένα κτηνιατρικό φάρμακο είναι ενδεδειγμένη λύση (ένα φάρμακο που ο παγκόσμιος οργανισμός CDC έλεγε ότι αυτό το σκεύασμα είναι κατάλληλο για τις συμπαθείς αγελάδες). Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός υγείας, ο οποίος υπήρξε πρωτεργάτης του αντιεμβολιαστικού κινήματος και εμβολιάσθηκε με το ζόρι όταν δεν μπορούσε να ασκεί τα καθήκοντά του ως γιατρός.

Όλα αυτά συντείνουν στην άποψη, όχι εσφαλμένη, που έχει σε μεγάλο ποσοστό η ελληνική κοινωνία και λένε στις συζητήσεις μεταξύ τους οι συμπατριώτες μας, ότι φανταστείτε να κυβερνούσε στην υγειονομική αυτή κρίση ο ΣΥΡΙΖΑ τι θα γινόταν, τι θα συνέβαινε στη χώρα.

Eυτυχώς κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει, και η χώρα έχει υπεύθυνη και λογική κυβέρνηση και έναν Πρωθυπουργό που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η γρήγορη και σε μεγάλο βαθμό εμβολιαστική κάλυψη ώστε με γοργούς ρυθμούς να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τον κάβο που λέγεται κορωνοιός. Η Ελληνική Πολιτεία επιτέλεσε και συνεχίζει να επιτελεί στο ακέραιο το καθήκον της δίνοντας πρόσβαση σε όλους σε όποιο εμβόλιο ήθελαν να κάνουν και σε κάθε έναν συμπολίτη μας που έχει ανάγκη τη συνδρομή και βοήθεια του Εθνικού Συστήματος Υγείας και της υγειονομικής συμπαράστασης. Τονίζεται δε ότι οι ΜΕΘ που προστέθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας, είναι μια παρακαταθήκη για το ΕΣΥ. Δεν μπορεί να μηδενίζει κανείς όλη αυτή την προσπάθεια και να λέει κούφια λόγια παντελώς αβάσιμα και ψευδή. Εκτός κι αν στο ΣΥΡΙΖΑ έχουν σκίσει τη σελίδα που αναφέρεται στη λέξη αλήθεια, ειλικρίνεια και πορεύονται με ψέματα και λόγια του αέρα. Ο καθένας επιλέγει ότι θέλει, δημοκρατία έχουμε και έτσι όλα επιτρέπονται, ότι επιθυμεί ο καθένας.

Και κάτι ακόμη, η κινδυνολογία και τα λόγια του αέρα έλεγαν πολλά και για τα σχολεία τα οποία λειτουργούν ναι με κάποιες εστίες όχι όμως σε μεγάλο βαθμό, σε ελάχιστα ανά τη χώρα σχολεία υπάρχουν διάσπαρτα κρούσματα, όχι όμως πάρα πολλά έτσι ώστε να κλείσουν χάρη στους κανόνες που ακολουθούνται πιστά όπως συνέστησε το Υπουργείο Παιδείας. Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην εστίαση που και εκεί η λειτουργία με κανόνες και πιστή τήρηση των μέτρων έχει καλά αποτελέσματα. Και όπου υπάρχουν καταστήματα μη τήρησης του νόμου επιβάλλονται πρόστιμα προς συμμόρφωση.

Όπως επίσης και η κοινωνία σε μεγάλο βαθμό ακολουθεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα, μάσκα, αποστάσεις και πλύσιμο χεριών – χρήση αντισηπτικών. Ποτέ δεν είπε η κυβέρνηση βγάλτε μάσκες ή τελείωσε η πανδημία και ο κίνδυνος. Γιατί οι πολίτες εμπιστεύονται την επιστήμη και η ΝΔ είναι πιστή σε όσα η επιστήμη συστήνει και προτρέπει.

Κλείνοντας όσον αφορά τα περί απογοήτευσης του ελληνικού λαού και τα αστεία περί να αφήσουμε τον κ.Μητσοτάκη στο παρελθόν και να φύγουμε μπροστά μόνο γέλιο προκαλούν. Ή καλύτερα πως έχει γραφεί τόσο εύστοχα παλαιότερα, με μεταφορική έννοια, πρώτη φορά βλέπουμε πρόβατα να παρακαλούν να έρθει νωρίτερα το Πάσχα.

Γιά τα νοσοκομεία του Κιλκίς

Η ΝΔ και η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχουν κάνει και συνεχίζουν να κάνουν τα αδύνατα δυνατά ενισχύοντας με οποιοδήποτε τρόπο τα νοσηλευτικά ιδρύματα του νομού μας. Και κάθε φορά γίνεται το απολύτως εφικτό για να λειτουργούν εύρυθμα και ικανοποιητικά με προσπάθεια και δουλειά από όλους. Και είναι χρήσιμο να ευχαριστήσουμε στο σημείο αυτό όλους ιατρούς, επιστήμονες, νοσηλευτές, βοηθητικό προσωπικό, διοικητικούς υπαλλήλους που υπηρετούν στα νοσοκομεία μας και με υπεράνθρωπες προσπάθειες κάνουν και το παραπάνω για να προσφέρουν το πολυτιμότερο αγαθό στον άνθρωπο, την υγεία.

Η σημερινή κυβέρνηση ήταν αυτή που ενίσχυσε εν μέσω της πανδημίας τη στελέχωση των νοσηλευτικών ιδρυμάτων σε Κιλκίς και Γουμένισσα και αυτό δεν αμφισβητείται. Η νυν κυβέρνηση έβαλε ήδη προς υλοποίηση την λειτουργία ΜΕΘ στο Κιλκίς και προσφάτως (υπήρξε σχετική ανακοίνωση πριν λίγες ημέρες) δρομολογείται η ρυθμιστική μελέτη για το νοσοκομείο μετά από 30 χρόνια γεγονός που σημαίνει ότι ανοίγει ο δρόμος για την αναβάθμιση και επέκταση με νέα κτιριακή πτέρυγα του Γ.Ν.ΚΙΛΚΙΣ.

Θυμίζουμε τι συνέβαινε επί ΣΥΡΙΖΑ με τον ανεπανάληπτο επί ημερών του διοικητή κ.Ρεβενάκη τον πρωταθλητή όχι σε εργασία για το νοσοκομείο αλλά σε εργασία σπίλωσης και κατηγορίας με αναρτήσεις στα κοινωνικά δίκτυα κατά του νυν πρωθυπουργού. Τον πρωταθλητή του πληκτρολογίου όπως τον είχαμε από τότε κατονομάσει με σχετικές ανακοινώσεις μας ως νομαρχιακή επιτροπή ΝΔ. Του ΣΥΡΙΖΑ που επί ημερών του (πέντε χρόνια) στο νομό μας μη ξεχνάμε είχαν δοθεί μόλις 50.000 ευρώ για την μετεγκατάσταση του ΤΕΙ Κιλκίς. Αυτά γιατί ποτέ δεν πρέπει να ξεχνούμε το παρελθόν αν θέλουμε να πάμε καλύτερα στο αύριο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου