NEAPOREIAWEBTV

Πέμπτη 4 Νοεμβρίου 2021

Συνάντηση Γ. Γεωργαντά με τον Πρόεδρο του ΟΣΕ - Διασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για τη σύνδεση της ΒΙ.ΠΕ. Κιλκίς με το υφιστάμενο δίκτυο του ΟΣΕ


Ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γίωργος Γεωργαντάς είχε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ Σπύρο Πατέρα και τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο Θανάση Κοτταρά. Στη συνάντηση παρίστατο ο διευθυντής ΟΣΕ, αρμόδιος για έργα ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Μουρουδέλης.

Ο Υφυπουργός ενημερώθηκε ότι η μελέτη για τη «Σύνδεση ΒΙ.ΠΕ. ΚΙΛΚΙΣ με το Υφιστάμενο Δίκτυο του ΟΣΕ.» συνολικού προϋπολογισμού 413,655€ (που χρηματοδοτείται από το ΠΔΕ) αναμένεται να παραδοθεί έως τον Ιούνιο του 2022.


Επιπλέον, ο Πρόεδρος του ΟΣΕ ενημέρωσε τον Γιώργο Γεωργαντά ότι έχει ήδη επιλεγεί και διασφαλιστεί ο τρόπος χρηματοδότησης για την υλοποίηση του έργου.

Συγκεκριμένα, προκειμένου να επιταχυνθούν οι διαδικασίες που απαιτούνται για την κατασκευή του έργου, αποφασίστηκε η χρηματοδότηση του από διασφαλισμένους πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, εντός του 2022.

Υπενθυμίζεται ότι ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο ποσό των 9.000.000€ περίπου.

Το έργο αυτό αποτελεί αίτημα δεκαετιών της επιχειρηματικής κοινότητας του Κιλκίς και θα συμβάλει καθοριστικά στην αναβάθμιση της ΒΙ.ΠΕ, με πολλαπλά οφέλη για την περιοχή. Συγκεκριμένα, θα βελτιωθεί η εξυπηρέτηση της ΒΙΠΕ με εύκολη και γρήγορη μεταφορά των πρώτων υλών και των εμπορευμάτων ενώ θα δημιουργηθούν διασυνδέσεις με λιμάνια και με την υπόλοιπη Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου