NEAPOREIAWEBTV

Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2022

Εφτά εταιρείες-κολοσσοί διαγωνίζονται για την κατασκευή του Δικαστικού Μέγαρου Κιλκίς

Στο  χώρο  αυτό ( Μύλος  Σαμαρά)  σε  μια  πενταετία  θα  υπάρχει  το  σύγχρονο  Δικαστικό  Μέγαρο  Κιλκίς. 
Ενα  έργο  διαχρονικό  που  με  συντονισμένες  και  αποφασιστικές   τους  ενέργειες 
 ο  υπουργός κ Γεωργαντάς  και  ο  δήμαρχος  Κιλκίς κ.  Κυριακίδης, στέλνουν  το  μήνυμα                                        ότι  όταν  οι  θεσμικοί  φορείς  συννενοούνται  τα  πάντα  γίνονται.



Επτά εταιρείες -κολοσσοί είναι υποψήφιες για την κατασκευή των τεσσάρων δικαστικών μεγάρων, μεταξύ των οποίων και του Κιλκίς.

Πρόσφατα ολοκληρώθηκε η φάση του ανταγωνιστικού διαλόγου και έγινε η προεπιλογή των συμμετεχουσών εταιρειών, οι οποίες είναι οι εξής:


ΑΒΑΞ
ΑΚΤΩΡ
ΓΕΚ-ΤΕΡΝΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΑΙΟΣ
ΙΝΤΡΑΚΑΤ
ΜΗΧΑΝΙΚΗ α.ε.
ΤΕΚΑΛ α.ε.
Στο προσεχές διάστημα των 3-4 μηνών θα ολοκληρωθεί και η επόμενη διαδικασία, αυτή της επιλογής του προσωρινού αναδόχου για να ακολουθήσει η υπογραφή της σύμβασης και να ξεκινήσουν τα έργα.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις η εγκατάσταση του αναδόχου εργολάβου στο οικόπεδο (τμήμα του οικοπέδου Μύλου Σαμαρά) αναμένεται στα μέσα του προσεχούς Φθινοπώρου.
Υπενθυμίζουμε ότι στη σχετική διακήρυξη (σύμβαση σύμπραξης) του Υπουργείου Δικαιοσύνης περιλαμβάνεται η λειτουργική ανακατασκευή του υφιστάμενου Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης και η ανέγερση τριών (3) μεγάρων στο Κιλκίς, την Έδεσσα και τις Σέρρες, που περιλαμβάνει τα νέα κτίρια με τον απαραίτητο εξοπλισμό τους καθώς και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου τριών νέων κτιριακών εγκαταστάσεων.
Πέραν της μελέτης και κατασκευής προβλέπεται από τη σύμβαση εκ μέρους του τελικού αναδόχου η ασφάλιση, διαχείριση και συντήρηση για διάστημα τριάντα (30) ετών, εκτιμώμενης αξίας 120 εκατ. ευρώ.

Τι προβλέπεται στο Κιλκίς
Στο Κιλκίς προβλέπεται η ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου σε οικόπεδο εμβαδού 2.045,00 τ.μ. όπου σκοπός της ανέγερσης του νέου κτιρίου είναι η συγκρότηση του συνόλου των δικαστικών υπηρεσιών που αυτή τη στιγμή στεγάζονται σε πολλαπλά και ακατάλληλα για τις παρεχόμενες υπηρεσίες κτίρια. Ο σχεδιασμός του νέου κτιρίου έχει γίνει με γνώμονα την κάλυψη των λειτουργικών αναγκών σε επίπεδο εγκαταστάσεων και υποδομών και τις υφιστάμενες και μελλοντικές ανάγκες για την έκβαση των δικαστικών υποθέσεων της πόλης. Ο γενικός σχεδιασμός του έργου βασίζεται πρωτίστως στη λειτουργική οργάνωση των υπηρεσιών λαμβάνοντας υπόψη τις παρεχόμενες δικαστικές υπηρεσίες και την επίλυση ουσιωδών ζητημάτων που αντιμετωπίζονται και δυσχεραίνουν το έργο των δικαστικών λειτουργών στην πόλη. Το σύνολο των δικαστικών λειτουργιών του Κιλκίς θα είναι οι ακόλουθες: • Πρωτοδικείο • Ειρηνοδικείο • Εισαγγελία Πρωτοδικών • Ελεγκτικό συνέδριο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου