NEAPOREIAWEBTV

Δευτέρα 21 Μαρτίου 2022

Καρποφόρες για νέα έργα οι συναντήσεις του Δημάρχου Κιλκίς με τους Υπουργούς Γ. Γεωργαντά, Σ. Πέτσα και Α. Γεωργιάδη


 

Με επισκέψεις εργασίας σε Υπουργεία αναφορικά με  την προώθηση αναπτυξιακών ζητημάτων του Δήμου Κιλκίς συνδύασε την κάθοδό του στην Αθήνα για την έκτακτη συνεδρίαση των Δημάρχων στην ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης.


Ο Δήμαρχος Κιλκίς συναντήθηκε την Πέμπτη 17 Μαρτίου με τον αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών Στέλιο Πέτσα και διερεύνησαν τη δυνατότητα αποσύνδεσης των εμβληματικών έργων της ΔΕΥΑΚ, προϋπολογισμού 24.862,500ευρώ, από το  πρόγραμμα ‘’Αντώνης Τρίτσης’’, προκειμένου να ελευθερωθεί ο χώρος και τα απαραίτητα κονδύλια για τη συμπερίληψη των προτεινόμενων έργων που έχει ιεραρχήσει κατά προτεραιότητα ο Δήμος Κιλκίς στο εν λόγω πρόγραμμα για να είναι

σε θέση να καλύψει το καθορισμένο οικονομικό πλαφόν συμμετοχής του.

Ο Δήμος Κιλκίς, υπενθυμίζεται, ότι συμμετείχε σε έντεκα από τις δεκατρείς προσκλήσεις του ‘’Αντώνης Τρίτσης’’ συνολικού προϋπολογισμού 22.548.000ευρώ  και επιδιώκει την πράξη ένταξης όλων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα

Οι δύο άνδρες συμφώνησαν μετά από συζήτηση στην προοπτική αφαίρεσης των εμβληματικών έργων από το πρόγραμμα και την ένταξη του έργου αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης των 35 οικισμών και τμήματος της πόλης του Κιλκίς σε άλλο

τρέχον επιχειρησιακό προγραμμα με άθικτο τον προϋπολογισμό του.

 Στο αίτημα που έθεσε ο Δήμαρχος Κιλκίς εγχειρίζοντάς του το φάκελο του αποχετευτικού δικτύου Καμπάνη – Μανδρών- Παντελεήμονος, ο κ. Πέτσας εκτίμησε ότι το έργο παρουσιάζει μελετητική ωριμότητα και έχει σοβαρές πιθανότητες άμεσης πρόκρισής του στο ’Τρίτσης’’.

 Ο Δήμαρχος Κιλκίς επισκέφθηκε στη συνέχεια τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά με ατζέντα τα μεγάλα έργα που προωθεί ο Δήμος Κιλκίς και τη μεθοδική συνεργασία τους για την επίτευξή τους.

Επιπροσθέτως, ο Δήμαρχος Κιλκίς ζήτησε τη συμβολή του κ. Γεωργαντά σχετικά με την πραχώρηση εκτάσεων που ανήκουν στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στο Δήμο για την περαιτέρω αξιοποίησή τους σε κοινωφελή έργα. Ειδικότερα αιτήθηκε την παραχώρηση έκτασης δεκατριών στρεμμάτων στην περιοχή του Μεταλλικού για τα Πράσινα Σημεία, την παραχώρηση ελάχιστης τμηματικής έκτασης (200 τ.μ.) στην περιοχή των Μανδρών όπου βρίσκονται τέσσερις υδρευτικές γεωτρήσεις ώστε να είναι ευχερής η τροφοδότηση του υδροδοτικού δικτύου της Πικρολίμνης μέσω του προγραμματισθέντος έργου της κατασκευής διυλιστηρίου,την διάθεση όλων των γηπεδικών εγκαταστάσεων στο Δήμο όπως και έκτασης τεσσάρων στρεμμάτων

στο 1ο Γενικό Λύκειο Κιλκίς με σκοπό την ανάπτυξη οργανωμένων αθλητικών εγκαταστάσεων. 

Ο Δήμαρχος Κιλκίς είχε συνάντηση εργασίας και με τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη για το έργο κατασκευής των δύο διυλιστηρίων στο πολεοδομικό συγκρότημα του Κιλκίς και στην Πικρολίμνη, ύψους 18,5 εκατ. ευρώ, το οποίο έχει ήδη ενταχθεί στο επιχειρησιακό πρόγραμμα Υποδομές, Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη (ΥΜΕΠΕΡΑΑ).

 Σε συνεννόηση και συνεργασία με τον Κιλκισιώτη Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά ο κ. Κυριακίδης ζήτησε συμπληρωματική χρηματοδότηση με άλλα 3.000.000ευρώ για τα διυλιστήρια.εξασφαλίζοντας τη θετική απάντηση του κ. Γεωργιάδη.

 Η αύξηση του προϋπολογισμού του έργου κρίθηκε εύλογη δοθέντος ότι με την ενεργειακή κρίση έχουν ακριβύνει τα υλικά κατασκευής του έργου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου