NEAPOREIAWEBTV

Τετάρτη 16 Μαρτίου 2022

Οι Πολίτες του κόσμου από το πρόγραμμα Erasmus στο Δημαρχείο Κιλκίς

 

Ο Δήμος Κιλκίς φιλοξένησε χθες πενήντα μαθητές και μαθήτριες σχολείων της Ιταλίας, Πολωνίας, Ουγγαρίας και του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς από την Ελλάδα, τα οποία συμμετέχουν σε πρόγραμμα  Erasmus, με κεντρική ιδέα την προώθηση της ιδιότητας του πολίτη του κόσμου.



Τους νεαρούς πολίτες του κόσμου και τους συνοδούς εκπαιδευτικούς τους υποδέχθηκε εγκάρδια στο Συνεδριακό Κέντρο ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης και τους μύησε στο πρωτογενές πεδίο της πολιτικής, δίνοντας το βασικό περίγραμμα διοίκησης και λειτουργίας του Δήμου Κιλκίς και την θετική αντανάκλασή του στον πολίτη με δημόσια αγαθά που διευκολύνουν την καθημερινότητα και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής του.



Ο κ. Κυριακίδης, ανταποκρινόμενος στη σχετική πρόσκληση του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς, μίλησε στα παιδιά για τον τρόπο διακυβέρνησης του Δήμου, τη διοίκησή του από το Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή καθώς και για τη λήψη αποφάσεων από το κορυφαίο όργανο έκφρασής του το Δημοτικό Συμβούλιο αλλά και από άλλες θεσμοθετημένες μονάδες όπως η Οικονομική Επιτροπή και η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής


Ο Δήμαρχος Κιλκίς αναφέρθηκε στη διαλεκτική σχέση Πολίτη – Δήμου και

υπογράμμισε την καταλυτική αξία που έχει η ενεργή συμμετοχή του δημότη στις δημόσιες υποθέσεις για την πρόοδο ενός τόπου. Ενθάρρυνε δε τους μαθητές να αναπτύσσουν δραστηριότητες που θα αναδεικνύουν την ταυτότητα του ενεργού και υπεύθυνου πολίτη διαβεβαιώνοντάς τους ότι τα αποτελέσματα θα είναι θετικά για τη ζωή τους.



Ο Δήμος σημείωσε είναι μια οργανωμένη πολιτική κοινωνία που έχει στον πυρήνα του ενδιαφέροντός της τον πολίτη με συνεχές ζητούμενο αλλά και επιδίωξη για αυτή την κοινωνική συμβίωση την ευδαιμονία του.

 Για την ευρωπαϊκή συνέργεια στο πρόγραμμα Erasmus επεσήμανε καταληκτικά ότι συνιστά μια πετυχημένη μορφή εκπαιδευτικής και κοινωνικής συμβίωσης που δίνει τη δυνατότητα της ενεργούς πολιτειότητας ώστε μέσα από τη γνωριμία των μαθητών με το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την κουλτούρα συμμαθητών τους από άλλες χώρες, μέσα από τη σχολική συνεργασία και αλληλεπίδραση, να μπουν τα θεμέλια για την κοινωνία των πολιτών του κόσμου.


Η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση των δραστηριοτήτων κάθε συμμετέχοντος σχολείου και την απονομή αναμνηστικών. Παρόντες ήταν και
  οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Πουντζουκίδης, Θεμιστοκλής Κοσμίδης ο Πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κιλκίς Γιάννης Καραϊτης και γονείς μαθητών του 5ου Δημοτικού Σχολείου Κιλκίς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου