NEAPOREIAWEBTV

Κυριακή 12 Ιουνίου 2022

Στον βαλκανικό βοτανικό κήπο Κρουσίων γιόρτασε την ημέρα του περιβάλλοντος ο σύλλογος περιπατητών Κιλκίς

 


Την παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) γιόρτασαν εντός του βαλκανικού βοτανικού κήπου Κρουσίων εόρτασαν πενήντα μέλη του περιβαλλοντικού συλλόγου περιπατητών Κιλκίς.

Στο σχετικό ενημερωτικό δελτίο αναφέρονται και τα εξής:

“… Η παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος της Κυριακής 5.6.22 άρχισε με επίσκεψη στον ποταμό Γαλλικό και το Αγίασμα Τερπύλλου, το ξενοδοχείο “Κρούσια” μετά την Ποντοκερασιά, που σταμάτησε την λειτουργία του, για να φτάσουν στον μοναδικό και ξεχωριστό βαλκανικό βοτανικό κήπο Κρουσίων, γιά την συμμετοχή στην εορτή περιβάλλοντος που διοργανώθηκε από τα στελέχη του κήπου.

Το πανέμορφο τοπίο, τα φυτά που διατηρούνται, η έκθεση βοτάνων, η επέκταση του κήπου, οι ποντιακοί χοροί συγκροτήματος των Αγιομαρκιτών υπό τους ήχους της λύρας, οι πενιές του Βασίλη Αντωνιάδη, ο ενθουσιασμός στον χορό και το γεύμα συνέθεσαν “σκηνικό” υψηλής ικανοποίησης για όλους τους παρευρεθέντες. Δεν ανήρτησαν τον διαχρονικό αεροπανώ τους αλλά τραγούδησαν το “Χρόνια πολλά πλανήτη Γη, όχι στην κλιματική καταστροφή”.

Επέστρεψαν νωρίς το απόγευμα στην πόλη με εμφανή την ικανοποίηση όλων από την φετινή πλούσια παγκόσμια ημέρα περιβάλλοντος”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου