NEAPOREIAWEBTV

Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Τον Αύγουστο οι πληρωμές επιστροφής ειδικού φόρου κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο

 ΠΗΓΗ  ΜΑΧΗΤΗΣ  ΤΟΥ  ΚΙΛΚΙΣ


Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται, ότι θα ανοίξει η πλατφόρμα στο gov.gr η οποία θα υποδεχθεί τις αιτήσεις αγροτών για επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης (ΕΦΚ)στο αγροτικό πετρέλαιο.

Οι πρώτες πιστώσεις αναμένεται να ξεκινήσουν περί τις αρχές Αυγούστου, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες μας από το υπουργείο αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων, που θέλουν την επιστροφή του φόρου στους αγρότες να γίνεται σταδιακώς και εξατομικευμένα, σε όσους ολοκληρώνουν τη διαδικασία υποβολής αίτησης. Μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες, αναμένεται να υπάρξει και επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο, η οποία θα ξεκαθαρίζει την διαδικασία. Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, η εν λόγω πλατφόρμα θα τρέξει παράλληλα με τις αιτήσεις του «fuel pass 2», όπως αποκαλείται η κρατική επιδότηση για τα καύσιμα. Μέσα από τις δύο αυτές πλατφόρμες η κυβέρνηση θα μοιράσει 260.000.000 ευρώ σε περισσότερα από τρία εκατομμύρια νοικοκυριών και αγροτών.

Ως γνωστόν, για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πως θα επιστραφεί ο ΕΦΚ του αγροτικού πετρελαίου του πρώτου εξαμήνου του 2022. Σε ειδική «πλατφόρμα» θα πρέπει να υποβληθεί αίτηση, στην οποία θα δηλωθεί η αξία του πετρελαίου κίνησης που αγόρασαν.
Το ποσό της επιστροφής υπολογίζεται με βάση την αξία των αγορών τους α’ εξαμήνου και με ανώτατο όριο συντελεστή ανά στρέμμα γιά κάθε καλλιέργεια ή εκτροφή, όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί στη δήλωση ΟΣΔΕ του 2021.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η υποβολή δήλωσης ΟΣΔΕ και γιά το έτος 2022.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου