NEAPOREIAWEBTV

Σάββατο 13 Αυγούστου 2022

Επέστρεψε στο νοσοκομείο Γουμένισσας το αναισθησιολογικό μηχάνημα από το «Ιπποκράτειο»

 

Επέστρεψε μετά από εννέα μήνες το αναισθησιολογικό μηχάνημα στο νοσοκομείο – κέντρο υγείας Γουμένισσας από το «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης που είχε

παραχωρηθεί κατά την διάρκεια του τέταρτου κύματος πανδημίας όπως είχε υποσχεθεί ο διοικητής του Ηλίας Ζάχαρης, και που είχε κατηγορηθεί γιά υποβάθμηση του, με τον δανεισμό του.

Η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του νοσοκομείου Γουμένισσας Στέλλα Γιαννακοπούλου γιά το ίδιο θέμα ανέφερε:

«Οι κλίνες ΜΕΘ, τα αναισθησιολογικά μηχανήματα, οι αναπνευστήρες μεταφοράς, οι αντλίες, τα BIPAP κτλ είναι μόνο εργαλεία τα οποία χειρίζεται εξειδικευμένο προσωπικό. Αυτό είναι που λείπει. Το εξειδικευμένο προσωπικό! Αυτό είναι και που καθιστά υποστελεχωμένες και ουσιαστικά ανενεργές τις κλίνες ΜΕΘ για τις οποίες τόσος λόγος έχει γίνει.
Εν εξελίξει του 5ου κύματος, σε αναμονή του 6ου με μολύνσεις από τις νέες υποπαραλλαγές της Όμικρον και αρχόμενης της αναβολής προγραμματισμένων ιατρικών πράξεων λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων, όπως γνωστοποιήθηκε από τον διευθυντή της Δ Π/Κ Ιπποκρατείου στις 19.7.22 στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΤ3, ευχόμαστε το μοναδικό μας μηχάνημα να «έπιασε τόπο».
Έτσι κι αλλιώς, δυστυχώς, παρέμενε αχρησιμοποίητο τα τελευταία δύο χρόνια σε μια πρότυπη επί σειρά ετών, όσον αφορά την λειτουργία, χειρουργική κλινική, πλήρη κατά τα άλλα στον οργανισμό.
Απαντήσεις σε τυχόν ερωτήσεις σας από τους υπεύθυνους…»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου