NEAPOREIAWEBTV

Πέμπτη 1 Σεπτεμβρίου 2022

Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης ΚΔΕΚ: Πηγή ενέργειας και χαράς για το παιδιά

 


Σε ένα σύγχρονο λειτουργικό κτήριο, με άπλετο φως, επί της οδού Αντώνη Κουτήφαρη, (δίπλα στο 9ο Δημοτικό Σχολείο Κιλκίς) στεγάζεται το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (ΚΔΑΠ) της ΚΔΕΚ.

Το παιχνίδι είναι πάντοτε το πρωταρχικό κίνητρο για συμμετοχή στους φροντισμένους χώρους της δομής, όπου τα παιδιά μπορούν να απασχοληθούν με επιτραπέζια παιχνίδια, εικαστικά – ζωγραφική και να δοκιμάσουν το ταλέντο τους σε θεατρικές δραστηριότητες όπως η παντομίμα, ο αυτοσχεδιασμός, το θεατρικό παιχνίδι, η δραματοποίηση παιδικών βιβλίων. Η ευρυχωρία των εγκαταστάσεων του ΚΔΑΠ επιτρέπει την ανάπτυξη των παιδαγωγικών δραστηριοτήτων σε ειδικά διαμορφωμένες αίθουσες όπου τα παιδιά μπορούν να φτιάχνουν παζλ και εικαστικές κατασκευές αλλά και να έχουν την απαραίτητη εκπαιδευτική βοήθεια στην ολοκλήρωση των σχολικών τους εργασιών. Η άθληση είναι μια εξίσου ελκυστική επιλογή για τους μικρούς φιλοξενουμένους, με προσφερόμενους χώρους γυμναστηρίου και αίθουσας πινγκ – πονγκ.

Το έμπειρο προσωπικό του ΚΔΑΠ εγγυάται την ασφαλή φύλαξη των παιδιών και προσφέρει δραστηριότητες που στοχεύουν στην ψυχαγωγία, στην ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους και στην απόκτηση νέων γνώσεων και δεξιοτήτων.

Το ΚΔΑΠ Κιλκίς έχει δυναμικότητα σαράντα (40) θέσεων και δέχεται παιδιά ηλικίας από 5 έως 12 ετών.

Στη δομή μπορούν να εγγραφούν παιδιά που έχουν λάβει voucher μέσω του προγράμματος ‘’Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και για την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης’’ (πρώην πρόγραμμα ‘’Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής’’) ή που έχουν πλήρη φάκελο στο ανωτέρω πρόγραμμα αλλά δεν τους έχει δοθεί voucher λόγω χρηματοδότησης.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στην ΚΔΕΚ τηλ. επικοινωνίας  23413 52214 από τις 7:00 έως τις 15:00 και στο ΚΔΑΠ Κιλκίς τηλ. επικοινωνίας 23410 75146 από τις 14:00 έως τις 20:00, τις εργάσιμες ημέρες της εβδομάδας.   

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου