NEAPOREIAWEBTV

Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2022

Μάρτυς κατηγορίας’’ της Αγκάθα Κρίστι σε θεατρική διασκευή αυτό το Σαββατοκύριακο στο Συνεδριακό Κέντρο από το ‘’Θεατρόπολις’’

 


Το ‘’Θεατρόπολις’’ του Καλλιτεχνικού και Πολιτιστικού Συνόλου «η πόλις», υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς και στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης των Πολιούχων Κιλκίς Πεντεκαίδεκα Μαρτύρων, παρουσιάζει το έργο ‘’Μάρτυς κατηγορίας’’ της Αγκάθα Κρίστι.

Η κεντρική ιδέα του έργου στηρίζεται στο ομώνυμο διήγημα της βασίλισσας του εγκλήματος. Η διασκευή της μικρής ιστορίας σε θεατρικό έργο, και ειδικότερα σε ένα συγκλονιστικό δράμα με αντικείμενο τη δολοφονία μιας ηλικιωμένης πλούσιας γυναίκας από έναν νεαρό άνδρα δεν ήταν εύκολη υπόθεση για τη συγγραφέα. Μελέτησε πολλές παρόμοιες δίκες, ώστε το όλο σκηνικό και ιδιαίτερα η δίκη που ακολούθησε στο Κακουργοδικείο του Λονδίνου να διακρίνεται για την ακρίβεια και αυθεντικότητά της.

Το έργο είναι επιδέξια γραμμένο από την αρχή μέχρι το τέλος, η πλοκή του κρατάει σε εκγρήγορση τον θεατή σε όλη τη διάρκεια της παράστασης και φθάνει στην κορύφωσή του στο τέλος χάρη στην εξαιρετική εφευρετικότητα της Κρίστι.

Η παράσταση  ανεβαίνει αύριο  Σάββατο 19  και την Κυριακή 20 Νοεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κιλκίς με ώρα έναρξης στις  20:00.

Παίζουν οι: Μαρία Ζήση, Μιχάλης Θεοχαράκης, Πόπη Γεωργιάδου, Μίλτος Ηλιόγλου, Νίκος Τσιτιρίδης, Μιχάλης Κουρουζίδης, Βάσω Ελευθεριάδου, Μέμα Τεμεκενίδου, Θεόφιλος Γουλτίδης, Ηλίας Θεοχαράκης, Γιάννης Παππάς, Γιάννης Λιόλιος, Αναστασία Γεωργιάδου, Φιλιώ Καραλίδου,  Βάια Θρήσκου, Καλλιόπη Μητσακάκη, Μαριάννα Ζήση, Σέβη Πίτσαρα.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου