NEAPOREIAWEBTV

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022

Κυρίαρχος ο πρωθυπουργός σε όλους τους κρίσιμους τομείς

 Στις τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις, ο πρόεδρος της ΝΔ είναι μακράν ο καταλληλότερος να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις σε σχέση με τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ


Στο κενό δείχνει να πέφτει ο πόλεμος λάσπης που δέχεται το τελευταίο διάστημα ο πρωθυπουργός από τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς οι πολίτες εκφράζουν σε όλες τις δημοσκοπήσεις την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη για την αντιμετώπιση των κρίσιμων ζητημάτων.

 Άλλωστε η κυβέρνηση της ΝΔ επί 3,5 χρόνια δοκιμάζεται συνεχώς από πρωτοφανείς κρίσεις, οι οποίες οφείλονται κυρίως σε εξωγενείς παράγοντες, όπως η πανδημία και ο εισαγόμενος πληθωρισμός με τον πόλεμο στην Ουκρανία, που έβαλαν «φωτιά» στις τιμές των προϊόντων και των καυσίμων. 

Η κοινή γνώμη είδε στην πράξη τη διαχείριση που έγινε από την πλευρά της κυβέρνησης, όπως επίσης και τα μέτρα στήριξης που λαμβάνονται συνεχώς για την ενίσχυση των ευάλωτων νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. 

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως στις τρεις τελευταίες δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας οι ερωτηθέντες δηλώνουν πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καταλληλότερος σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα να διαχειριστεί δύσκολες καταστάσεις.

 «Η κυβέρνηση θα εξακολουθήσει να στηρίζει την ελληνική κοινωνία. Αυτό είναι ξεκάθαρο. Έχουμε πετύχει, με το σχέδιο που εφαρμόζουμε, ο Έλληνας καταναλωτής να πληρώνει πολύ φθηνότερο ρεύμα συγκριτικά με τους υπόλοιπους καταναλωτές σε όλη την Ευρώπη και θα συνεχίσουμε στην κατεύθυνση αυτή. 

Έχουμε θεσμοθετήσει έναν μηχανισμό ανάκτησης υπερκερδών, τα οποία αποδίδουν στην ελληνική κοινωνία», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Οικονομία - εθνικά θέματα 

Είναι ενδεικτικό πως σύμφωνα με τη μέτρηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ οι ερωτηθέντες υποστηρίζουν σε ποσοστό 35% πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορεί να διαχειριστεί καλύτερα τα ζητήματα της οικονομίας από τον Αλέξη Τσίπρα, που συγκεντρώνει 26%, ενώ ανάλογη είναι η εικόνα στην ενεργειακή κρίση. 


Η ψαλίδα ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανοίγει σημαντικά όταν τίθεται το ερώτημα για τα εθνικά ζητήματα και τα Ελληνοτουρκικά. Οι πολίτες επικροτούν τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος συγκεντρώνει το 43% των θετικών απόψεων, σε αντίθεση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ που είναι στο 26%. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου