NEAPOREIAWEBTV

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2023

Η ζωη και η πορεια ολων των ανθρωπων σε τουτο τον κοσμο καθημερινα βρισκεται σε εξεταση.

 

Ολες και ολοι συνεχως πραττουμε οτιδηποτε και για οποιοδηποτε θεμα μας αφορα εχοντας το μυαλο, τη λογικη και τα προσωπικα μας πιστευω ως κριτηρια του τι και πως θα κινηθουμε.
Καποιες φορες πετυχαινουμε, καποιες αλλες δεν φτανουμε τους στοχους που εχουν τεθει, καποιες φορες ικανοποιητικα, καποιες φορες κατω η αντιθετως πανω απο τον πηχυ και η ζωη συνεχιζεται.

Με το ενα με το αλλο με ολα μαζι διαγραφεται η πορεια μας στον κοσμο αυτο και διαπλαθεται η προσωπικοτητα του καθενος αναλογα με τη σταση ζωης,τα ιδανικα,τα πιστευω,τις αξιες και τις αρετες που ολοι εχουμε λαβει και κληρονομησουμε ως εφοδια απο την τεραστια εκεινη στιγμη που αντικρυζουμε το Θειο Φως του Δημιουργου μας.

Ο ανθρωπος ξεκινα,μεγαλωνει, μορφωνεται και σιγα σιγα μπαινει στο στιβο της ζωης που ειναι απαιτητικη πολλω δε μαλλον στην εποχη που διανυουμε. Οπου οι προκλησεις και τα ζητουμενα αυτης ειναι πολλα περισσοτερα σε σχεση με τα παλιοτερα χρονια.
Και φυσικα στον κοσμο αυτο πολλοι ανθρωποι λογω πολλων παραμετρων (μορφωση,καλλιεργεια,εξυπναδα,ικανοτητων,γνωριμιων,συγκυριων κ.ο.κ.) επιτυγχανουν να κατεχουν υψηλες θεσεις και αξιωματα τα οποια κρατουν πολλες φορες στα χερια τους, τις τυχες και τις ζωες συνανθρωπων τους.

Μεσα στο πεδιο αυτο της ζωης και της χαρης της μπορει καποια στιγμη να ερθει η ωρα που ολοι λεμε να η ευκαιρια. Εκει που μας διδεται ισως η δυνατοτητα να πραξουμε κατι που θα μας σημαδεψει ως μια ανθρωπινη υπαρξη απο τα δισεκατομμυρια που ζουν στον πλανητη γη.

Τι σχεση εχουν ομως ολα αυτα με τον τιτλο θα αναρωτηθει καλοπιστα ο αναγνωστης του αρθρου θα πειτε.Ασφαλως και η εξηγηση ακουει στο ονομα Χ.ΡΑΜΜΟΣ.Ο διασημος πλεον δικαστικος λειτουργος προεδρος της ΑΔΑΕ. Ο ανθρωπος που με την ενεργεια του ετευλισε και προσεβαλε βαναυσα το ρολο των ανεξαρτητων αρχων που εκ των ιδρυτικων σκοπων τους αποτελουν ασπιδα στην ορθη και χρηστη λειτουργια ενος ευνομουμενου κρατους. 
Αντι λοιπον να πορευθει με συνεπεια και νομιμοτητα ελαβε την προσωπικη του αποφαση και θελοντας να ευχαριστησει τον ανθρωπο που το 2019 με υπογραφη του τον κατεστησε προεδρο της ΑΔΑΕ. Τον τεως υπουργο δικαιοσυνης κ.Μ. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ που θυμιζουμε εκανε τη δουλεια κανονιζοντας και πηγαινοντας στα γραφεια της ανεξαρτητης αρχης τον αρχηγο της αξιωματικης αντιπολιτευσης Α.Τσιπρα. Αδιαψευστος μαρτυς μας ο τηλεοπτικος φακος την ημερα που επισκεφθηκαν τα γραφεια της αρχης (για τους απιστους,αμφισβητιες,ενα κλικ στο διαδικτυο και η εικονα μπροστα σας).

Ο κ.Ραμμος ο οποιος επι 40 σχεδον χρονια βρισκεται σε αξιοζηλευτες θεσεις του ανωτατου δικαστικου χωρου και που ποτε μεχρι τα τωρα δεν ειχε ακουσθει το ονομα του στη δημοσιοτητα. Ηταν ενας δικαστικος λειτουργος που επραττε τα οσα απαιτουσε ο ρολος του και απο εκει και περα ουδεν. Ενας λειτουργος της Θεμιδος οπως ολοι οι περισσοτεροι συναφελφοι του.Ωσπου μια μερα του Σωτηριου ετους 2019 (υπ’ αριθμ. 34051οικ./29.5.2019 απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΦΕΚ τ. ΥΟΔΔ 326/05.06.2019), και εναν μηνα πριν τις καλπες ο τοτε υπουργος επι της δικαιοσυνης τον ορισε μεταξυ πολλων ανωτατων δικαστικων λειτουργων προεδρο στην ΑΔΑΕ. Απο τοτε και μεχρι σημερα η πορεια του ηταν ιδια οπως τοσα χρονια.Τιποτα απολυτως, δηλαδη εκανε κανονικα τη δουλεια που αρμοζει εκ του νομου και εκ των αρμοδιοτητων του, υπακουοντας απολυτως στα κελευσματα και τις επιταγες του δικαιου απο οποια θεση του εμπιστευτηκε.

Ξαφνου ομως προχθες και εκτος της εως σημερα ορθης λειτουργιας του σε ολες τις θεσεις που κατειχε επραξε σφαλμα και μαλιστα εξοχως αντιθεσμικο και μη αντικειμενικο.
Λες και δεν ηταν ο ο ιδιος,αλλα καποιος αλλος. Ειναι ανεξηγητο οπως συζητειται στους κυκλους της δικαστικης εξουσιας αλλα και στην πολιτικη πιατσα πως ο μεχρι τωρα νουνεχης και πιστος υπηρετης του δικαιου προεβη στην λανθασμενη αυτη πραξη. Πριν ενημερωσει πρωτα ολους τους αρμοδιους φορεις ταυτοχρονως ως νομος οριζει επραξε αντιθεσμικα και παρεδωσε φακελο ενημερωνοντας πρωτα τον Α.Τσιπρα και μετα απο λιγες ωρες επραξε το ορθο δηλαδη απεστειλε την ενημερωση 
σε Προεδρο Βουλης, αρχηγους κομματων και τον αρμοδιο επι της δικαιοσυνης υπουργο.

Ο κ. Ραμμος ο οποιος με την πραξη του αυτη εχει προξενησει μεγα ολισθημα στα νομικα τεκταινομενα προκαλει την απορια πως επεσε σε τετοια, κατα το κοινως λεγομενο, λουμπα και ουσιαστικα προξενησε μια ακρως επικινδυνη πολιτικη ανωμαλια που ουτε ενας πρωτοετης φοιτητης θα ειχε κανει. 

Ειναι το λαθος μιας ζωης εκτος κι αν καπου θα του βγει σε καλο οπως οι γνωριζοντες επικαλουνται συμφωνα με πληροφοριες.
Μηπως καποιο ανεξοφλητο γραμματιο θα εισπραξει στο μελλον λενε οι παροικουντες την Ιερουσαλημ...Μηπως η ρημαδα η ΖΗΛΙΑ τον ωθησε στην ακατανοητη και ασεβη προς τους θεσμους και το πολιτειακο πολιτικο συστημα της δυσμοιρης Ελλαδας? Η συναδελφος του επι χρονια πριν, αξιοτιμη κυρια Προεδρος της Ελληνικης Δημοκρατιας Κατερινα Σακελλαροπουλου, οταν και οι δυο κατειχαν ιδιες θεσεις στην ιεραρχια (αλλα η κα Σακελλαροπουλου εγινε Προεδρος του ΣΤΕ ενω ο ιδιος παρεμεινε Αντιπροεδρος) ειναι η αιτια της ζηλιας του αυτης και ο λογος που ο κ.Ραμμος επιζητει οταν και αν ποτε (ουτε ως ευχη) ερθει στα πραγματα ο ΣΥΡΙΖΑ να γινει χαλιφης στη θεση του χαλιφη (της νυν Προεδρου και πρωην συναδελφου της)???
Οπερ εδει δειξαι. Και εμεις απλως το αναφερουμε για το τι μπορει να φτιαξει το μυαλο σου και να λαβεις λογω ζηλιας μοιραιες αποφασεις, σε λαθος βασεις. 

Ή ο κ.Ραμμος ελεω της ρημαδας ζηλιας θυμηθηκε τον αλλο δικαστικο που εγινε ενοικος του επιβλητικου Μεγαρου επι της Ηρωδου Αττικου και Βασιλεως Γεωργιου Β (γωνια) της Προεδριας της Ελληνικης Δημοκρατιας του αειμνηστου Χ.Σαρτζετακη τον οποιο ο μεγαλυτερος λαοπλανος ηγετης Α.Παπανδρεου εφερε στη θεση του Προεδρου αθετωντας αλλη μια υποσχεση οπως τοσες και τοσες στον Κ.Καραμανλη. 
Που θυμιζουμε οτι η εκλογη αυτη εχει γινει κατα τροπο που σηκωνει πολυ κουβεντα για το νομιμο η μη και ακυρο η μη, με τη διαδικασια των χρωματιστων ψηφοδελτιων και την ψηφο του τοτε του Ι.Αλευρα που δεν υφιστατο εκ του νομου ως αναπληρωτης του παραιτηθεντος τοτε Προεδρου Κ.Καραμανλη.
Ψηλα γραμματα εκεινες τις εποχες 1985 που ολα τα σαρωνε η περιβοητη αλλαγη. Ο Χ.Σαρτζετακης ο οποιος ως δικαστικος ειχε αναλαβει την υποθεση της δολοφονιας του ειρηνιστη Λαμπρακη.
Ποιος ξερει? ισως.

Εκτος τελος αν ο κ.Προεδρος της ΑΔΑΕ δεν σκεφτηκε τιποτα απο ολα αυτα απλως βαρεθηκε να βλεπει την πρωην συναδελφο του Σεβαστη και καθολα εξαιρετικη και κατα τροπον υποδειγματικο να ασκει τα καθηκοντα του αρχηγου του Κρατους κα Σακελλαροπουλου, να μονοπωλει τα φωτα της δημοσιοτητας με το εργο της και ειπε να παρει και αυτος λιγη δημοσιοτητα.
Να τον μαθει και οπως ειχε πει καποτε ο Γ.Κατσιφαρας οτι μολις εγινε υπουργος τον εμαθε και ο θυρωρος της πολυκατοικιας του.
Κανοντας πραξη, ετσι με την ακατανοητη θεσμικης εκτροπης αποφαση του, τα λεγομενα του εκκεντρικου καλλιτεχνη Αντυ Γουωρχολ, οτι στο μελλον ολοι θα ειναι διασημοι για δεκαπεντε λεπτα. 

Οπως κι αν σκεφτηκε ενα ειναι το ζητημα,η κυβερνηση θα συνεχισει το πλουσιο και σημαντικο εργο της στηριζοντας τους πολιτες με οσες δυνατοτητες οικονομικα υπαρχουν και υπαρχουν.
Η αξιωματικη αντιπολιτευση ελεω ενδειας θεσεων και αξιοπιστου προγραμματος θα συνεχισει να προκαλει και να παιζει με το θεμα των υποκλοπων. Αδιαφορωντας για τα δικα της πεπραγμενα για τα οποια εχουν αναλαβει δραση τα δικαστηρια της χωρας μιας και ευτυχως εν Αθηναις υπαρχουν δικαστες ακομη κατα Τσιπρα και σωστα επι της δηλωσης του αυτης.
Για να αποπροσανατολισει την κοινη γνωμη θα επιδοθει στο μονο που ξερει να στηνει καλα, τις επαναστικες δηθεν γυμναστικες στο πεζοδρομιο.Με πορεια ταχα μου ταχα μου στο λαο (αυτον που ξεχασε ως κυβερνηση και μειωσε τους μισθους και τις συνταξεις του-νομος Κατρουγκαλου κ.α πολλα που ο κοσμος δεν εχει λησμονησει γιατι ευτυχως δεν επαθε συλλογικη αμνησια) ως να ειναι το κομμα του παλαι ποτε 3% .

Και φυσικα το κυριοτερο, να κερδισει χρονο ο κ. ΤΣΙΠΡΑΣ αφου χανοντας τις εκλογες το 2023 θα γινει ο πιο νεος συνταξιουχος πολιτικος πρωθυπουργος και αρχηγος αξιωματικης αντιπολιτευσεως. Ενα μοναδικο ρεκορ για το οποιο τελικως θα γραφτει στην ιστορια και για τιποτε αλλο.

Μηπως ο αληθινα μορφωμενος αναμφισβητητα,εμεις ειλικρινα νανοι μπροστα του σε επιπεδο γνωσεων, κ.Προεδρος να κανει πραξη την ετυμολογια και σημασια της λεξης ευθυξια μετα το περας της τριημερης συζητησεως δυσπιστιας στο ναο της δημοκρατιας μηπως και περισωσει κατι απο την εξαιρετικη διαδρομη του ως επιτυχημενοτ και αδεκαστου υπηρετου της Θεμιδος?





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου