NEAPOREIAWEBTV

Παρασκευή 24 Μαρτίου 2023

Τα… αρρωστημένα ψέματα του ΣΥΡΙΖΑ για το νερό και οι 8 αλήθειες

Με τον νόμο 4389/2016 είχαν εκχωρήσει ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο και τώρα κουνάνε το δάχτυλο!



Κατά συρροή ψεύδη που ισοδυναμούν με συνειδητή παραπληροφόρηση ή άγνοια χαρακτηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με το νομοσχέδιο που προβλέπει τον εποπτικό ρόλο στη διαχείριση υδάτων χωρίς ιδιωτικοποίηση, ενώ ως κυβέρνηση το 2016 μαζί με τους Ανεξάρτητους Έλληνες είχαν εκχωρήσει στο Υπερταμείο την ΕΥΔΑΠ και την ΕΥΑΘ, προκειμένου να πουληθούν! 


Δυστυχώς, τον δρόμο της παραπληροφόρησης επιλέγουν και τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, τα οποία ενόψει εκλογών θέλουν να… τρομοκρατήσουν τους πολίτες ότι η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, εφόσον επανεκλεγεί, θα καταστήσει το νερό ένα πανάκριβο αγαθό εκχωρώντας την ΕΥΔΑΠ, την ΕΥΑΘ και τις άλλες δημοτικές επιχειρήσεις και Τοπικούς Οργανισμούς Εγγείων Βελτιώσεων σε ιδιώτες!

 Αυτό που… αγνοούν τα κόμματα είναι ότι με το νέο πλαίσιο θα υπάρχει αρμόδια ρυθμιστική αρχή, όπως ισχύει με την ενέργεια (ΡΑΕ), τις τηλεπικοινωνίες και τα ταχυδρομεία (ΕΕΤΤ), τον σιδηρόδρομο (ΡΑΣ) και τα τυχερά παιχνίδια (ΕΕΕΠ). 

Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν τίθεται θέμα ιδιωτικοποίησης του νερού, ενώ την ίδια στιγμή το Συμβούλιο της Επικρατείας δίνει διορία 6 μηνών στο Δημόσιο, ώστε να ανακτήσει από το Υπερταμείο τις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ, σε εφαρμογή της περυσινής απόφασης περί αντισυνταγματικότητας του νόμου των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! 

Σύμφωνα με την απόφαση: «Η μεταβίβαση δυνάμει του ν. 4389/2016 από το Δημόσιο στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ ποσοστού μεγαλύτερου του 50% του μετοχικού κεφαλαίου της ΕΥΔΑΠ ΑΕ αντίκειται στις διατάξεις των άρθρων 5 παρ. 5 και 21 παρ. 3 του Συντάγματος, καθόσον το Δημόσιο, καίτοι είναι ο μοναδικός μέτοχος της εταιρείας αυτής, δεν ασκεί έλεγχο επί του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΕΣΥΠ και δεν πληρούται, ως εκ τούτου, η συνταγματική προϋπόθεση σύμφωνα με την οποία είναι επιβεβλημένος ο έλεγχος της ΕΥΔΑΠ ΑΕ από το ελληνικό Δημόσιο, όχι απλώς με την άσκηση εποπτείας επ’ αυτής, αλλά και διά του μετοχικού της κεφαλαίου, επιπροσθέτως δε, η ΕΕΣΥΠ ΑΕ είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου παρεμβαλλόμενο μεταξύ του Δημοσίου και της ΕΥΔΑΠ». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου