NEAPOREIAWEBTV

Παρασκευή 5 Μαΐου 2023

Επί τάπητος η προεκλογική προβολή των κομμάτων σε ενημερωτική διακομματική σύσκεψη

 

Οι  ισχύοντες κανόνες για την προεκλογική προβολή πολιτικών κομμάτων και συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων στον Δήμο Κιλκίς αναλύθηκαν σε διακομματική σύσκεψη που

πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρία του Δημάρχου Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη την Τρίτη 2 Μαϊου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου  με σκοπό  την ενημέρωση και την εξυπηρέτηση των αναγκών τους στο πλαίσιο της ομαλής διεξαγωγής της προεκλογικής διαδικασίας. 

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ως εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων που θα συμμετέχουν στις γενικές βουλευτικές εκλογές της 21ης Μαϊου οι κ.κ. Μηνάς Παπαδόπουλος (Νέα Δημοκρατία) Αδαμάντιος Σαρβανιτίδης, (ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία ) Χριστίνα Χαραλαμπίδου (ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής) Κωνσταντίνος Τσαουσίδης, (ΚΚΕ)  Σταύρος Αλεξόγλου, (Μέρα 25 – Συμμαχία για τη Ρήξη) Δημήτρης Καρακατσανίδης (Εθνική Δημιουργία)  Ιωάννης Κεμεντζετζίδης (Νίκη).

Ιδιαίτερο βάρος σε ότι αφορά τα πολιτικά κόμματα και τους συνασπισμούς των συνεργαζόμενων κομμάτων δόθηκε στην κατανομή των διατιθέμενων χώρων και στον καθορισμό του τρόπου χρήσης τους για τους οποίους ισχύουν τα ακόλουθα:

 

Ταμπλό

Μπορούν να τοποθετηθούν ταμπλό μεγέθους 1Χ2,  ένα για έκαστο κόμμα με δαπάνη που θα βαρύνει τα ίδια 

-στην είσοδο της πόλης του Κιλκίς από τη Θεσσαλονίκη – Δημοτικό Αθλητικό Στάδιο

- στην είσοδο της πόλης του Κιλκίς από τον οικισμό της Αργυρούπολης

- στην πλατεία Ειρήνης

- στις έδρες των Δημοτικών Ενοτήτων

υπό την προϋπόθεση ότι θα διασφαλίζεται η ασφαλής διέλευση τόσο των πεζών όσο και των οχημάτων.

- Αφισοκολλήσεις επιτρέπονται μόνο στους παραπάνω διατιθέμενους χώρους από τον Δήμο Κιλκίς και πουθενά αλλού.

 

 Προσωρινά κινητά πλαίσια

Επιτρέπεται η τοποθέτηση προσωρινών – κινητών πλαισίων, μεγέθους 1Χ2 μέτρων για κάθε πολιτικό σχηματισμό

- στην πόλη του Κιλκίς μέχρι και τρία (3)

-στους οικισμούς του Δήμου μέχρι ένα (1)

- στην πλατεία Ειρήνης ένα (1).

Επιτρέπεται, επίσης, η τοποθέτηση προσωρινών κινητών πλαισίων, μεγέθους 1Χ1,5 μέτρου μπροστά στα εκλογικά κέντρα των κομμάτων, στα κομματικά γραφεία των κομμάτων και των συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων.

 

Περίπτερα – τροχόσπιτα

Επιτρέπεται η τοποθέτηση καλαίσθητων περιπτέρων ή άλλων κατασκευών των οποίων οι διαστάσεις δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερες από 3Χ3Χ2 μέτρα καθώς και τροχόσπιτα που το μήκος τους δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τέσσερα (4) μέτρα

-στην είσοδο της πόλης του Κιλκίς από Θεσσαλονίκη – Δημοτικό Αθλητικό Στάδιο Κιλκίς

- στην είσοδο της πόλης του Κιλκίς από τον οικισμό του Μεταλλικού

- στην πλατεία Ειρήνης.

Στους χώρους αυτούς δεν επιτρέπεται η χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων.

Επιτρέπεται, κατ’ εξαίρεση, η τοποθέτηση από τα πολιτικά κόμματα ή τους συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων, τραπεζιών διανομής προεκλογικού υλικού στον πεζόδρομο της 25ης Μαρτίου και στην πλατεία Ειρήνης.

 

 Ώρες λειτουργίας και βαθμός έντασης μεγαφωνικών εγκαταστάσεων

- Χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων από τα εκλογικά κέντρα, γραφεία και οχήματα των κομμάτων και των συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων επιτρέπεται μόνο μία ημέρα πριν από τις προγραμματισμένες κεντρικές ή τοπικές συγκεντρώσεις και κατά τις παρακάτω ώρες

- Από 19:00 – 22:00 την προηγούμενη από τη συγκέντρωση ημέρα

- Από 11:00 – 13:00 την ημέρα της συγκέντρωσης

- Μία (1) ώρα και τριάντα (30) λεπτά πριν από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης της συγκέντρωσης και

- Δεκαπέντε (15) λεπτά της ώρας μετά τη λήξη της συγκέντρωσης.

- Απαγορεύεται η χρήση των μεγαφωνικών εγκαταστάσεων σε ώρες κοινής ησυχίας.

- Απαγορεύεται η χρήση μεγαφωνικών εγκαταστάσεων κάθε μορφής, από εκλογικά κέντρα, γραφεία και οχήματα των κομμάτων ή των συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων κατά την παραμονή και την ημέρα των εκλογών.

- Ο βαθμός έντασης των μεγαφωνικών εγκαταστάσεων δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 70 DB στην πηγή εκπομπής.

 

Παραχώρηση κοινόχρηστων χώρων

- Ο Δήμος Κιλκίς δύναται να παραχωρεί κοινόχρηστους χώρους και πλατείες τόσο σε πολιτικά κόμματα και συνασπισμούς συνεργαζόμενων κομμάτων όσο και σε υποψήφιους βουλευτές μεμονωμένα, κατόπιν αιτήσεως για τη διοργάνωση προεκλογικής εκδήλωσης ή ομιλίας.

 

Πανώ – αεροπανώ και πάσης φύσεως όμοια αντικείμενα

- Απαγορεύεται η ανάρτηση πανώ, αεροπανώ και πάσης φύσεως όμοιων αντικειμένων πάνω από δρόμους, πλατείες και λοιπούς χώρους του Δήμου. Σε περίπτωση τοποθέτησής τους ο Δήμος θα προχωρήσει στην άμεση αφαίρεσή τους.

 

Φέιγ – βολάν

Απαγορεύεται η ρίψη φέιγ – βολάν από τους υποψήφιους των κομμάτων ή των συνασπισμών συνεργαζόμενων κομμάτων για λόγους ευπρέπειας και προστασίας του περιβάλλοντος.

 

Χρήση χρωστικών ουσιών

Απαγορεύεται η χρήση χρωστικών ουσιών, όπως σπρέι, χρώματα κ.λ.π. και η αναγραφή συνθημάτων στις εξωτερικές επιφάνειες δημόσιων ή ιδιωτικών χώρων.                                                                                                                

 

Γενικά

Τα κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζόμενων κομμάτων υποχρεούνται να φροντίζουν για την ευπρεπή εμφάνιση των χώρων που τους διατέθηκαν καθώς και για τον καθαρισμό τους από κολλητικές ουσίες, αφίσες κ.λ.π.

Τα περίπτερα ή άλλες κατασκευές και τα τροχόσπιτα που θα τοποθετήσουν πρέπει να αποσυρθούν με φροντίδα τους μέσα σε οκτώ (8) ημέρες από την ημέρα διεξαγωγής των εκλογών και το δεκτικό ανακύκλωσης υλικό να διατεθεί για το σκοπό αυτό,

Μετά την παρέλευση της προθεσμίας αυτής, ο Δήμος Κιλκίς θα τα απομακρύνει και θα τα καταστρέφει, Μέσα στην ίδια προθεσμία τα πολιτικά κόμματα ή οι συνασπισμοί συνεργαζόμενων κομμάτων υποχρεούνται, γενικότερα, με δαπάνη του να αποκαταστήσουν τα πράγματα στην προηγούμενη κατάσταση.

Κατά τη διακομματική σύσκεψη ζητήθηκε, τέλος, από τους εκπροσώπους των πολιτικών κομμάτων και από τους υποψηφίους βουλευτές να μεριμνήσουν για την πιστή τήρηση της νομοθεσίας που αφορά την προεκλογική προβολή τους ώστε να αποφευχθούν οι επιβαλλόμενες από το νόμο κυρώσεις.     

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου