NEAPOREIAWEBTV

Πέμπτη 3 Αυγούστου 2023

Μελωμένη Γιορτή Καρπουζιού στο Νέο Αγιονέρι

 

Το πιο δροσιστικό φρούτο του καλοκαιριού, το φημισμένο και διαλεχτό καρπούζι του Νέου Αγιονερίου είχε την πρώτη θέση στο τραπέζι  κατοίκων και επισκεπτών που κατέκλυσαν με την παρουσία τους τον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου στο ομώνυμο κεφαλοχώρι την Παρασκευή 28 Ιουλίου.

Το τριήμερο εκδηλώσεων του Νέου Αγιονερίου, στο πλαίσιο της τοπικής θρησκευτικής πανήγυρης του Αγίου Παντελεήμονα συμπτύχθηκε σε μία ημέρα λόγω της συμμετοχής στο πένθος για τον αδόκητο χαμό του 27χρονου ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη από τον κοντινό οικισμό του Παλιού Αγιονερίου, παρόλα αυτά το πρόγραμμα της διοργάνωσης στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων  με ενδιαφέρουσες πτυχώσεις από τις λαογραφικές παραδόσεις του Νέου Αγιονερίου.


Παρουσιάστηκαν χοροί από τη Μικρά Ασία και τα νησιά, την Καππαδοκία με κορύφωση το χορό των χατζήδων από τους Πολιτιστικούς Συλλόγους ‘’Ηρόδοτος’’ Ιωνίας, Φανού και τα χορευτικά τμήματα του ‘’Μιστί’’ μαζί με επιδείξεις ενόργανης γυμναστικής από τον Αθλητικό Σύλλογο ‘’Εν χορώ’’ Κουφαλίων.

Την παράσταση όμως έκλεψαν οι μικροί χορευτές του ‘’Μιστί’’ που κινήθηκαν με άνεση στους ρυθμούς του ρεμπέτικου.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης επισημαίνοντας την υποστηρικτική συνδρομή του Δήμου Κιλκίς στην εξωστρέφεια και οικονομική τόνωση της περιοχής του Νέου Αγιονερίου υπό το πρίσμα της ανάδειξης της τοπικής αγροτικής παραγωγής και του πολιτιστικού της ανάγλυφου. Ο Δήμαρχος Κιλκίς βράβευσε με την ευκαιρία τη μαθήτρια Αθηνά Παντελίδου από το Νέο Αγιονέρι, η οποία πρώτευσε στον 9ο Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό ‘’Ζωή χωρίς εξαρτήσεις’’ με έργο ζωγραφικής με αντικαπνιστικά μηνύματα μεταξύ 300 συμμαθητών της από 67 Δημοτικά Σχολεία της χώρας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που πραγματοποιήθηκε με διοργανωτική ευθύνη του Δήμου Κιλκίς, της Κοινότητας Νέου Αγιονερίου και του τοπικού Πολιτιστικού Συλλόγου ‘’Μιστί’,’  προσφέρθηκαν σε όλους δωρεάν μερίδες καρπουζιού συνοδευμένες με τοπική φέτα.

Παρόντες ήταν και οι Αντιδήμαρχοι Γιάννης Χατζηαποστόλου, Βλάσιος Κουρτίδης, Θεμιστοκλής Κοσμίδης, ο δημοτικός σύμβουλος Νίκος Γιαρήμαγας, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Νέου Αγιονερίου Γιάννης Μπογιατζάκης, ο Πρόεδρος της Κοινότητας Ξυλοκερατιάς Στέργιος Δρόσος, ο Πρόεδρος του ‘’Μιστί’’ Νίκος Τριανταφυλλίδης  και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.α.

 

 

    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου