NEAPOREIAWEBTV

Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2023

Βυτιοφόρο και ερπυστριοφόρο στην υπηρεσία του Δήμου και των πολιτών

 


Αξιοποιώντας τους πόρους του προγράμματος ‘’Φιλόδημος ΙΙ’’ ο Δήμος Κιλκίς ενίσχυσε περαιτέρω τον στόλο οχημάτων του, προμηθευόμενος ένα βυτιοφόρο όχημα και

έναν ερπυστριοφόρο προωθητή γαιών (μπουλντόζα).

Το βυτιοφόρο παρελήφθη το καλοκαίρι και έχει ήδη γράψει πολλά χιλιόμετρα στο ενεργητικό του καθώς έχει χρησιμοποιηθεί αρκετές φορές για την πυρόσβεση.

Η μεγάλη χωρητικότητά του σε νερό βοήθησε τα μέγιστα την Πυροσβεστική Υπηρεσία Κιλκίς στον ανεφοδιασμό των πυροσβεστικών οχημάτων σε περιπτώσεις πυρκαγιών υψηλής έντασης που εκδηλώθηκαν στην περιοχή όπως στην Κορώνα της Παιονίας


και τελευταία στον Καβαλάρη Μουριών με παρόντα τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας Αλέξανδρο Σημαιοφορίδη στο επιχειρησιακό έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Εκτός από την πυρόσβεση, το βυτιοφόρο εξυπηρέτησε περιπτώσεις τροφοδοσίας πόσιμου νερού σε οικισμούς που αντιμετώπισαν προσωρινά προβλήματα υδροδότησης.

Το δεύτερο μηχάνημα έργου, η μπουλντόζα, μπορεί πλέον να παραδοθεί σε χρήση, ύστερα από την αδειοδότησή του με πινακίδες κυκλοφορίας, για τη διάνοιξη και συντήρηση της οδοποιίας, τη διαμόρφωση χώρων, εκχερσώσεις κ.α.

Το κόστος της προμήθειας των δύο μηχανημάτων έργου ανήλθε σε 420.359,91 ευρώ, ποσό που καλύπτεται από το πρόγραμμα ‘’Φιλόδημος ΙΙ’’ ενώ η ίδια συμμετοχή του Δήμου ήταν 106.876ευρώ. 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου