NEAPOREIAWEBTV

Σάββατο 2 Σεπτεμβρίου 2023

Απάντηση Δημοτικής Αρχής Κιλκίς στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρο Παππά

 Για θέματα του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς

Με αφορμή τη δημόσια παρέμβαση του νεοεκλεγμένου βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία της Π.Ε Κιλκίς Πέτρου Παππά για την αδειοδότηση της κολυμβητικής δεξαμενής και τη μη χρήση του λεωφορείου του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς κρίνουμε σκόπιμο να διευκρινίσουμε ότι:

-Η κολυμβητική δεξαμενή του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς συνιστά ένα ιδιαίτερο λεπτό ζήτημα με πολεοδομικές και κατασκευαστικές περιπλοκές.

Ο Δήμος Κιλκίς προσπαθεί να τις διευθετήσει ώστε σε επόμενο χρόνο να ολοκληρωθούν  οι διαδικασίες της αδειοδότησης και να παραδοθεί για τους σκοπούς για τους οποίους κατασκευάστηκε.

Επειδή δημιουργούνται εσφαλμένες εντυπώσεις από μονομερή και υπεραπλουστευμένη ενημέρωση τρίτων, ο Δήμος Κιλκίς συνιστά στον κ. Παππά να μην υιοθετεί άκριτα και ανέλεγκτα ισχυρισμούς που ελάχιστη σχέση έχουν με την πραγματικότητα.

-Ως προς την κυκλοφορία του λεωφορείου του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς, θέμα που θίγει, επίσης, να σημειώσουμε ότι η κυριότητά του ανήκει στον Σύλλογο Γονέων του Σχολείου και έχει γίνει μια πρώτη συζήτηση της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κιλκίς με τον Διευθυντή του Ειδικού Σχολείου για την παραχώρηση του λεωφορείου στην εν λόγω Επιτροπή σύμφωνα με το επιτυχημένο μοντέλο που εφαρμόστηκε από την Σχολική Επιτροπή της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην περίπτωση του Ειδικού Εργαστηρίου Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Κιλκίς (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.). Βάσει αυτού, ο Σύλλογος Γονέων του Ε. Ε.Ε.Ε.Κ. παραχώρησε με χρησιδάνειο το λεωφορείο στην Σχολική Επιτροπή και η τελευταία έχει αναλάβει τη συντήρησή του και καλύπτει τα καύσιμα για τις εκπαιδευτικές εκδρομές και τις εν γένει δραστηριότητες των παιδιών.

Είχε, μάλιστα, ξεκινήσει και η διαδικασία της μεταβίβασης του λεωφορείου του Ειδικού Σχολείου Κιλκίς σε συμβολαιογράφο αλλά για λόγους που δεν γνωρίζουμε το θέμα της παραχώρησης έμεινε σε εκκρεμότητα.

Δραττόμαστε, τέλος, της ευκαιρίας να ενημερώσουμε τον κ. Παππά ότι και ο Δήμος Κιλκίς μεριμνά για την ανακαίνιση των αύλιων χώρων του, όπως και άλλοι Δήμοι, στους οποίους αναφέρεται αόριστα. Σε εξέλιξη βρίσκεται εργολαβία για την ανάπλαση των σχολικών αυλών σε δέκα σχολικά συγκροτήματα της πόλης του Κιλκίς, ύψους 902.907ευρώ  από ίδιους πόρους του Δήμου ώστε να παραδώσουμε στην σχολική κοινότητα ασφαλείς και λειτουργικούς χώρους, οι οποίοι θα αξιοποιηθούν για τις κοινωνικές και αθλητικές δραστηριότητες των μαθητών.

Η Δημοτική Αρχή με πνεύμα καλοπιστίας και θετική διάθεση συνεργασίας βρίσκεται πάντα στη διάθεση του κ. Παππά για να τον ενημερώσει υπεύθυνα για τα θέματα που άπτονται των αρμοδιοτήτων της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου