NEAPOREIAWEBTV

Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Χριστιανισμός και Ευρώπη στο Επιστημονικό Συνέδριο ‘’Μαρτυρικά’’ 2023



Για δεύτερη συνεχή χρονιά ο Δήμος Κιλκίς φιλοξενεί στο πρόγραμμα των εορταστικών του εκδηλώσεων το Επιστημονικό Συνέδριο ‘’Μαρτυρικά’’ της Ιεράς Μητρόπολης Πολυανής και Κιλκισίου, το οποίο ξεκίνησε σήμερα το πρωί στο Συνεδριακό Κέντρο Κιλκίς.


Τις εργασίες του Επιστημονικού Συνεδρίου, η κεντρική θεματική του οποίου επικεντρώνεται στον Χριστιανισμό και την Ευρώπη, χαιρέτησαν ο Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ.
Βαρθολομαίος, ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς Ανδρέας Βεργίδης και

ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης .

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Κιλκίς επεσήμανε ότι είναι ανεκτίμητη η πολιτισμική συνεισφορά του Χριστιανισμού στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα ενώ ευχήθηκε για τους ομιλητές και τους συνέδρους να παραχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος στα ζητήματα που πραγματεύεται το Συνέδριο αναφορικά με τη διασύνδεση της θεολογίας με τον πολιτισμό και τη σχέση της Εκκλησίας με τη νεωτερικότητα.


Αξίζει να σημειωθεί ότι στο Επιστημονικό Συνέδριο συμμετέχουν καθηγητές της Θεολογικής και Φιλοσοφικής Σχολής του Α.Π.Θ. καλύπτοντας στην α’ και β συνεδρία τις ενότητες Θρησκεία Φιλοσοφία και Ευρώπη και Ευρωπαϊκή Παιδεία και Χριστιανισμός καθώς και καθηγητές της Νομικής Σχολής του ιδίου Πανεπιστημίου.

Το Συνέδριο έχει την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος και ολοκληρώνεται αύριο με εισηγήσεις για την Πολυπολιτισμικότητα και την Ευρώπη και την Κοινωνία των Πιστών και την Κοινωνία των Πολιτών στην Ευρώπη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου