NEAPOREIAWEBTV

Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΠΡΟΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΣΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 28 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Το Κιλκίς υποδέχθηκε τα Ι. Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου & Ειρήνης 



Την Τετάρτη, 22 Νοεμβρίου 2023, το απόγευμα, στον Ιερό Ναό των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, Πολιούχων Κιλκίς, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Βαρθολομαίος, επικεφαλής του Ιερού Κλήρου και του φιλάγιου Λαού του Κιλκίς, υπεδέχθη τα Ιερά Λείψανα των Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, τα οποία, με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, εκόμισε, από την γενέτειρα του Αγίου Ραφαήλ, την Ιθάκη, όπου φυλάσσονται, ο Αρχιερατικός Επίτροπος Ιθάκης π. Χριστόδουλος Τριλίβας.


Η Ιερά Μητρόπολη Πολυανής και Κιλκισίου με τιμή, σεβασμό αλλά και χαρά πνευματική υποδέχθηκε τα χαριτόβρυτα Ιερά Λείψανα προς κοινό συνεορτασμό μετά της ιεράς μνήμης των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, προστατών και εφόρων της πόλεως τoυ Κιλκίς.  

Αμέσως μετά την πάνδημη υποδοχή τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του σεπτού Ποιμενάρχου του Κιλκίς, στο τέλος του οποίου, αφού ευχαρίστησε δια θερμών λόγων τον Σεβ. Μητροπολίτη Λευκάδος κ. Θεόφιλο για την μεταφορά στην πόλη του Κιλκίς των ιερών και θαυματουργών Ιερών Λειψάνων των Νεοφανών Αγίων, ομίλησε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Κιλκίς κ. Δημήτριο Κυριακίδη που προσήλθε για να προσκυνήσει και να λάβει τη χάρη τους, τονίζοντας μεταξύ άλλων και τα εξής: 

«Σήμερα η πόλις του Κιλκίς και η Ιερά Μητρόπολις μας και η ευρύτερη περιοχή του νομού μας δέχεται την ευλογητή παρουσία των Αγίων Λαοφιλών και Νεοφανών Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης. Ήρθαν οι Άγιοι Νεομάρτυρες με την ευλογία και την άδεια του Σεβ. Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, τον οποίο και ευχαριστούμε εκ βαθέων, για να πλαισιώσουν αγιαστικά τις λατρευτικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως μας, οι οποίες λαμβάνουν χώρα το διάστημα αυτό και θα κορυφωθούν την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη, ημέρα τιμής των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων, των Πολιούχων μας. 

Ο Άγιος Ραφαήλ, ο οποίος γεννήθηκε στην Ιθάκη και μαρτύρησε στη Μυτιλήνη, μαζί με τους Αγίους Νικόλαο και Ειρήνη, αποτελούν ένα σπάνιο δείγμα της ευλογίας του Παναγίου Πνεύματος στη ζωή της Εκκλησίας μας. Επειδή ο Θεός το θέλησε, μετά από αιώνες, φανερώθηκαν οι Άγιοι και εν προκειμένω ο Άγιος Ραφαήλ, υπέδειξαν τον τόπο της ταφής τους, τον τρόπο του Μαρτυρίου τους, τη ζωή τους, και φανερώθηκαν με τον πλέον απολυπτικό τρόπο στη ζωή της Ορθοδόξου Εκκλησίας μας, επιτελώντας πλήθος θαυμάτων και αγιαστικών εμφανίσεων σε χιλιάδες πιστούς ανθρώπους. 

Είναι λαοφιλείς διότι υπήρξαν φιλόθεοι, και έδωσαν για την αγάπη του Χριστού τη ζωή τους μέσα σε φρικτά Μαρτύρια, όπως οι ίδιοι διηγήθηκαν στις εμφανίσεις τους... Αδελφοί μου, ας μην χάσουμε την πνευματική ευκαιρία της προσευχής και της κοινωνίας με τους Αγίους μας, οι οποίοι τιμούν την πόλη μας με την παρουσία τους. Ας έρθουμε όλοι κοντά τους, εδώ στον Ναό των Πολιούχων μας, ας συμμετάσχουμε στο πλούσιο λατρευτικό καθημερινό πρόγραμμα και ας ζητήσουμε την παρουσία των Αγίων στη ζωή μας, θεραπευτικά και ιαματικά, ώστε να προσφέρουν τη Χάρη του Παναγίου Πνεύματος σε όλους μας».

Να σημειωθεί ότι τα Ιερά Λείψανα θα ευρίσκονται προς προσκύνηση στον Ιερό Ναό των Αγίων Πεντεκαίδεκα Ιερομαρτύρων έως και την Τρίτη 28 Νοεμβρίου, κυριώνυμος ημέρα εορτασμού της μνήμης των Πολιούχων, όπου καθημερινώς θα τελούνται ιερές ακολουθίες, προς αγιασμό και πνευματική ενίσχυση των πιστών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου