NEAPOREIAWEBTV

Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Αδιαμφισβήτητη υπεροπλία στον στόλο των οχημάτων του Δήμου Κιλκίς

 

Ο Δήμος Κιλκίς διαθέτει πλέον μια ακαταμάχητη δύναμη στον τεχνικό του στόλο, αθροιζόμενη σε είκοσι οκτώ καινούρια υπηρεσιακά οχήματα και μηχανήματα έργου, τα οποία αποκτήθηκαν στην παρούσα δημοτική θητεία, αυξάνοντας στο 50% το ποσοστό ανανέωσης της

εργαλειοθήκης του.


Τον καινούριο εξοπλισμό του Δήμου, παρατεταγμένο στην είσοδο του αμαξοστασίου, ευλόγησε σήμερα το μεσημέρι ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου

κ. Βαρθολομαίος ,ευχόμενος να επιτελέσει έργα αγαθά για τους πολίτες και τον τόπο ενώ συνεχάρη τον Δήμαρχο Κιλκίς Δημήτρη Κυριακίδη για την πρόνοια ενίσχυσης των τεχνικών μέσων του Δήμου Κιλκίς.

Στο χαιρετιστήριο λόγο του ο Δήμαρχος Κιλκίς αναφέρθηκε στους σκοπούς της προμήθειας της τεχνικής υπεροπλίας του Δήμου, πλήρως ευθυγραμμισμένους με την προσπάθεια υποστήριξης των μάχιμων μονάδων της καθημερινότητας του Δήμου, την καθαριότητα, τα έργα αγροτικής οδοποιίας, τις παρεμβάσεις στον τομέα της Πολιτικής Προστασίας, την επίβλεψη των τεχνικών υποδομών και την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής πολιτικής.

Ο εκσυγχρονισμός του στόλου οχημάτων, σύμφωνα με όσα ανέφερε:

- Αναβαθμίζει την επιχειρησιακή δυνατότητα του Δήμου και τον καθιστά ικανό να ανταπεξέλθει  στις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις και ανάγκες του πολίτη για βελτιωμένες και ποιοτικές υπηρεσίες.


- Διευκολύνει το έργο των άμεσων συνεργατών της Δημοτικής Αρχής, των δημοτικών υπαλλήλων, καλυτερεύοντας τόσο τις συνθήκες εργασίας τους όσο και την απόδοση του παρεχόμενου έργου.


- Επιτυγχάνεται, τέλος, εξοικονόμηση χρημάτων και καυσίμων αφού τα καινούρια οχήματα είναι νέας τεχνολογίας, μη ρυπογόνα, και οικονομικότερα ως προς την κατανάλωση καυσίμων και τη συντήρησή τους.

Τα υπηρεσιακά οχήματα και τα μηχανήματα έργου που παραδίδονται επίσημα σε κυκλοφορία είναι:


-Πέντε (5) απορριμματοφόρα 

- Ένα (1) μονοκάμπινο ημιφορτηγό (4Χ4)

- Ένα (1) αναρροφητικό σάρωθρο

-Ένα (1) ανατρεπόμενο φορτηγό διπλοκάμπινο

- Δύο (2) ημιφορτηγά μονοκάμπινα τύπου Van

- Ένα (1) φορτοεκσκαφέα τύπου JCB ισότροχου

-Δύο (2) φορτηγά αυτοκίνητα διπλοκάμπινα (4Χ4)

- Ένα (1) ηλεκτροκίνητο clark

-Έξι (6) επιβατικά αυτοκίνητα Diesel για την μετακίνηση των εργαζομένων του προγράμματος ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’ στους ωφελουμένους της κοινωνικής μας δομής

 

- Ένα (1) λεωφορείο δυναμικότητας εννέα θέσεων για τις μετακινήσεις των παιδιών του δημοτικού ΚΔΑΠ -ΜεΑ.

-Ένα (1) βυτιοφόρο

-Ένα (1) ερπυστριοφόρο


ενώ ο Δήμος από το Νοέμβριο του 2019 μέχρι σήμερα έχει ήδη προμηθευτεί άλλα τρία (3) απορριμματοφόρα, ένα (1) ανυψωτικό καλαθοφόρο μηχάνημα και ένα (1) γκρέιτερ.

Για την ανανέωση του στόλου οχημάτων έχουν επενδυθεί 2.664.000ευρώ από το πρόγραμμα ‘’Φιλόδημος ΙΙ’’ και ίδιους πόρους του Δήμου.

 Ο κ. Κυριακίδης προανήγγειλε την προμήθεια άλλων τριών μηχανημάτων (αλυσιδάκι, μικρό και μεγάλο αγροτικό ελκυστήρα) που θα συμβάλλουν στην τεχνική του επάρκεια.

 Όλα τα οχήματα και τα μηχανήματα έργου από το 2022 είναι εξοπλισμένα με JPS, προκειμένου να ελέγχονται οι χιλιομετρικές αποστάσεις, οι τοποθεσίες μετακίνησης και η κατανάλωση των καυσίμων.

Υπηρετούμε τον πολίτη με πράξεις και υπηρετούμε τον πολίτη στην πράξη τόνισε ο Δήμαρχος Κιλκίς ενώ σημείωσε ότι ουδέποτε στην ιστορία του Δήμου δεν υπήρξε μια τόσο μεγάλη υπεροχή σε τεχνικά μέσα τα οποία και θα να αξιοποιηθούν στο έπακρο  στην πόλη και τα χωριά για να φανούμε χρήσιμοι στους συμπολίτες μας και να σταθούμε δίπλα τους σε κάθε ανάγκη που παρουσιάζεται.

Ευχαρίστησε, τέλος, τους Αντιδημάρχους κ.κ. Αλέξανδρο Σημαιοφορίδη, Αικατερίνη Γιαννακούλα – Ζιούτα, Γιάννη Χαζτηαποστόλου, Ανέστη Πογέλη και τους εργαζομένους των τομέων ευθύνης τους  ενώ ξεχωριστές ευχαριστίες απηύθυνε στους δημοτικούς υπαλλήλους που συνέδραμαν στην διεκπεραίωση των μελετών και την παρακολούθηση των διαγωνιστικών διαδικασιών της προμήθειας οχημάτων.

Στην τελετή του αγιασμού ήταν παρόντες και ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης της Ιεράς Μητροπόλεως Επιφάνιος Θεοδωρίδης, ο αρχιδιάκονος π. Φιλόθεος Τσαμπαζάκης, οι Αντιδήμαρχοι Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης, Κατερίνα Γιαννακούλα – Ζιούτα, Γιάννης Χατζηαποστόλου, Θεμιστοκλής Κοσμίδης, Γιώργος Μπαλάσκας, Δημήτρης Θεοδωρίδης, ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Κώστας Παπακώστας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Θεμιστοκλής Ανθρακίδης, Δημήτρης Τοπαλίδης, Χρήστος Σαρβανίδης, προϊστάμενοι και εργαζόμενοι στις υπηρεσίες της καθαριότητας και στην τεχνική συντήρηση των οχημάτων καθώς και εργαζόμενοι του προγράμματος ‘’Βοήθεια στο Σπίτι’’.   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου