NEAPOREIAWEBTV

Παρασκευή 3 Νοεμβρίου 2023

Σφυροκόπημα Μητσοτάκη σε Ανδρουλάκη και Φάμελλο για τη Χαμάς

 


Σκληρή ήταν η επίθεση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ για την κριτική που άσκησαν αναφορικά με τη στάση της κυβέρνησης στο Μεσανατολικό.

«Η Χαμάς είναι τρομοκρατική οργάνωση και ζημιώνει τον παλαιστινιακό λαό», είπε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα... καρφιά του Νίκου Ανδρουλάκη και του Σωκράτη Φάμελλου για την αποχή της χώρας μας από το ψήφισμα του ΟΗΕ, ενώ επιτέθηκε με σφοδρότητα στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ που χαρακτήρισε ισορροπημένες τις σχέσεις με το Ισραήλ και τον αραβικό κόσμο επί Ανδρέα Παπανδρέου τη δεκαετία του ’80.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη δευτερολογία του στο βήμα της Ολομέλειας της Βουλής θύμισε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που δεν είχε αναγνωρίσει επίσημα το κράτος του Ισραήλ. «Να διαβάσετε λίγο περισσότερο» «Και αλήθεια, κύριε Ανδρουλάκη, ήρθατε και μας είπατε για τη μεγάλη πολιτική παρακαταθήκη του ΠΑΣΟΚ. Και αναφερθήκατε στις εποχές του Ανδρέα Παπανδρέου και του Γιασέρ Αραφάτ, τη δεκαετία του ’80, ισχυριζόμενος τι;

Ότι ήταν ισορροπημένες οι σχέσεις της χώρας τότε με την ευρύτερη γειτονιά μας;

Διότι θέλω να σας θυμίσω -γιατί δεν τα θυμάστε μάλλον καλάότι επί εποχής Ανδρέα Παπανδρέου η Ελλάδα ήταν η μόνη χώρα που δεν είχε αναγνωρίσει επίσημα το κράτος του Ισραήλ. Και αυτό εσείς έρχεστε και ισχυρίζεστε τώρα, κάνοντας αναφορά σε εκείνη την περίοδο, ότι ήταν ισορροπημένη πολιτική.

Ή δεν τα ξέρετε, λοιπόν, οπότε καλά θα κάνετε να ενημερωθείτε και να διαβάσετε λίγο περισσότερο για την ιστορία του κόμματός σας, ή πολύ απλά είστε εκτός θέματος, κάνοντας αυτήν τη συγκεκριμένη αναφορά», είπε ο πρωθυπουργός.

Ο κ. Μητσοτάκης συνεχίζοντας τη δευτερολογία του στη Βουλή τόνισε: «Προσέξτε, δεν αναφέρθηκα σε άλλους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ που τήρησαν μια πιο ισορρο-πημένη στάση.

Το κράτος του Ισραήλ αναγνωρίστηκε με απόφαση του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη τον Απρίλιο του 1990 και ήμασταν η τελευταία ευρωπαϊκή χώρα που αναγνώρισε το Ισραήλ. Και εσείς επανέρχεστε σε αυτή την περίοδο. Τι να σας πω τώρα;

Από εκεί και πέρα, ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του».

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τη θέση της χώρας ότι η Ελλάδα ζητά «ανθρωπιστικές παύσεις» και διακοπή των επιχειρήσεων για να υποστηριχθούν οι άμαχοι της Γάζας, καθώς, όπως τόνισε, η επίθεση του Ισραήλ έχει κλιμακωθεί πολύ πέρα από μια λελογισμένη αντίδραση μετά την επίθεση που δέχτηκε το κράτος από τη Χαμάς. Υπεραμύνθηκε εξάλλου της απόφασης αποχής από το ψήφισμα του ΟΗΕ που ζητούσε κατάπαυση του πυρός χωρίς καμία αναφορά στη Χαμάς, σημειώνοντας ότι ήταν ένα ψήφισμα μη ισορροπημένο, γιατί δεν έκανε καμία αναφορά στην τρομοκρατική οργάνωση και γιατί δεν εναρμονιζόταν με τα εθνικά συμφέροντα, δηλαδή τον σεβασμό στη στρατηγική σχέση με το Ισραήλ αλλά και τον σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Τους «άδειασε» και για τον Αμπάς

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέχεια ανέφερε ότι «στο Κάιρο είδα τον πρόεδρο Αμπάς και συνομίλησα και στο τηλέφωνο μαζί του, κύριε Φάμελλε και κύριε Ανδρουλάκη».

Σημειώνεται πως νωρίτερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είχε κατηγορήσει τον πρωθυπουργό πως συνάντησε μόνο τον πρωθυπουργό του Ισραήλ και όχι τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στην περιοχή.

«Καρφιά» έριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και για τις αιτιάσεις των δύο κομμάτων της αντιπολίτευσης για τις υποκλοπές και την ΑΔΑΕ.

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη, η επιχειρηματολογία Φάμελλου και Ανδρουλάκη θυμίζει συμπεριφορά εφήβων όταν παίρνουν στα χέρια τους τον πρώτο δίσκο. «Ίδια μουσική, μονοθεματική και εμμονική», είπε ο πρωθυπουργός για τους δύο αρχηγούς καλώντας τους μάλιστα να αλλάξουν τροπάριο. «Τα ίδια λέγατε και πριν από τις εκλογές και τότε η Νέα Δημοκρατία πήρε 41%, εσείς πήρατε 17% (σ.σ.: αναφορά στον ΣΥΡΙΖΑ) και εσείς 12% (σ.σ.: στο ΠΑΣΟΚ).

Αλλάξτε, διευρύνετε την γκάμα σας», είπε ο πρωθυπουργός, ενώ στη συνέχεια τόνισε:

«Η κάλπη δεν ξεπλένει ένα ενδεχόμενο αδίκημα, είναι δουλειά της Δικαιοσύνης να το ερευνήσει.

Πού ξέρατε ότι η ΑΔΑΕ θα βάλει πρόστιμο; Είναι ανεξάρτητη αυτή η αρχή ή σουρωτήρι; Πόσους μήνες είχε λήξει η θητεία των μελών της ΑΔΑΕ; Εννιά;

Η Ελλάδα στα θέματα κράτους δικαίου, σύμφωνα με την Ευρώπη, σημειώνει διαρκή πρόοδο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου