NEAPOREIAWEBTV

Σάββατο 20 Ιανουαρίου 2024

Με υπόγειο αγωγό εγκαρσίως του Αξιού η ολοκλήρωση του υδρευτικού εργου στην Παιονία

 ΠΗΓΗ  ΜΑΧΗΤΗΣ  ΤΟΥ  ΚΙΛΚΙΣ


Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Σε εντελώς διαφορετική τροχιά εισέρχεται το πιο

εμβληματικό έργο που εκτελείται αυτή την περίοδο στον δήμο Παιονίας  και αφορά την υδροδότηση κυρίως της πόλης του Πολυκάστρου και κάποιων οικισμών στον νότο της και κατά δεύτερο λόγο των αντίστοιχων περιοχών στην δημοτικά ενότητα Αξιούπολης, από πηγές του όρους Παϊκου στην περιοχή της Κάρπης.

Ένα έργο ζωτικής σημασίας για την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων στην εν λόγω περιοχή που έχει εκτελεσθεί μέχρι σήμερα σε ποσοστό ανω του 90% , πάνω από 30 χιλιόμετρα δικτύου κατασκευασμένου δικτύου, το οποίο όμως δεν ολοκληρώνεται εδώ και μήνες, από τον περασμένο Αύγουστο, στο κομμάτι διέλευσης του δικτύου από την σιδηροδρομμική γέφυρα του Αξιού ποταμού.

Και τούτο διότι ο ΟΣΕ υπαναχωρώντας στην αρχική του αδειοδότηση  επι αυτού, το 2012, είχε απαγορεύσει την σχετική διέλευση, επικαλούμενος  θέματα διερεύνησης στατικότητας για την γέφυρα.

Μάλιστα σήμερα με σχετικό απαντητικό του έγγραφο σε σχετικό ερώτημα του δήμου Παιονίας  η διοίκηση του δηλώνει στον δήμο την οριστική του άρνηση επί αυτού, ανοίγοντας ουσιαστικα τον δρόμο σε έναν εναλλακτικό τρόπο ολοκλήρωσης του έργου, που εδώ και ένα μήνα περίπου συζητά με την διοίκηση του δήμου η κατασκευάστρια εταιρία και που πλέον αποτελεί μονόδρομο στην κατασκευή του εν λόγω τμήματος του δικτύου.

Σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό  το επίμαχο τμήμα θα κατασκευασθεί κατά μήκος της σιδηροδρομμικής  γέφυρας υπογείως του ποταμού με μεταλλικό αγωγό ικανό να “φιλοξενήσει” δυο πλαστικούς αγωγούς ύδρευσης για λόγους ασφαλείας και εναλλακτικής υδροδότησης σε περίπτωση βλάβης.

Μάλιστα  όπως δήλωσε στον “Μαχητή” ο δήμαρχος  Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης, μετά την σημερινή εξέλιξη, ξεκινά τις διαδικασίες για τις σχετικές αλλαγές στην μελέτη και τις τροποποιήσεις στον προϋπολογισμό του έργου για την έκδοση των απαιτούμενων αποφάσεων, με στόχο να ξεκινήσει το συντομότερο δυνατόν η εκτέλεση του απαιτούμενου έργου.

Δίνοντας  σύντομα ένα τέλος στην αναπάντεχη καθυστέρηση του, λόγω της στάσης των διοικήσεων του ΟΣΕ και κυρίως προσφέροντας την δυνατότητα σύντομα να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικό και επαρκές σε ποσότητα νερό χιλιάδες κάτοικοι του δήμου Παιονίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου