NEAPOREIAWEBTV

Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

«Πόρτα» σε νέους υποψήφιους κομματικούς συνδυασμούς για την κάθοδό τους στις ευρωεκλογές

 


 Δύσκολοι οι καιροί για νέους, οικονομικά «ασθενείς» υποψήφιους κομματικούς συνδυασμούς στις ευρωεκ-λογές του 2024. 

Σύμφωνα με όσα σήμερα ισχύουν, το παράβολο για τα υποψήφια κόμματα που θα συμμετάσχουν στις ευρωεκ-λογές ανέρχεται στο ποσό των €20.000 με τις κάτωθι προϋποθέσεις. 

1. Αν ο υποψήφιος συνδυασμός πάρει στις εκλογές ποσοστό 3%, το εκλογικό μέτρο εισαγωγής στην ευρω-βουλή, θα εκλέξει ευρωβουλευτή, οπότε χαλάλι το πα-ράβολο των 20.000 ευρώ! 

2. Αν ο υποψήφιος συνδυασμός πάρει στις εκλογές το ποσοστό από 1,5% έως 2,99%, δεν εκλέγει ευρω-βουλευτή αλλά παίρνει πίσω το ποσό του παράβολου, τις 20.000 ευρώ! 

3. Αν ο υποψήφιος συνδυασμός πάρει στις εκλογές πο-σοστό κάτω από 1,5%, τότε δεν παίρνει πίσω τα χρή-ματα του παράβολου, τις €20.000. 

Αν στις ευρωεκλογές του 2024 οι κομματικοί συν-δυασμοί που θα συγκεντρώσουν ποσοστά κάτω του 1,5% είναι όσοι και στις ευρωεκλογές του 2019 (περισσότεροι από 20 συνδυασμοί), τότε τα χρήματα που δεν θα επιστραφούν θα είναι πολλά. 

Είναι δύσκολο για πολλούς νέους κομματικούς συνδυασμούς στις ευρωεκλογές του 2024 να ρισκάρουν το παράβολο συμμετοχής των €20.000 συν τα προεκλο-γικά έξοδα με αμφίβολο το εκλογικό αποτέλεσμα! «Πόρτα» δηλαδή σε νέους υποψήφιους κομματικούς συνδυασμούς με αδύνατα προεκλογικά κονδύλια για την κάθοδό τους στις ευρωεκλογές και μοναδική τους δυνατότητα καθόδου στις ευρωεκλογές οι συνεργασίες!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου