NEAPOREIAWEBTV

Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Τα νέα του Δήμου Παιονίας (12/4/2024)


Δελτίο τύπου Δήμου Παιονίας

Ανάπλαση των Κοινόχρηστων Χώρων Οικισμού Κούπας
Με ικανοποιητικούς ρυθμούς συνεχίζεται η κατασκευή του έργου «Ανάπλαση των Κοινόχρηστων Χώρων Οικισμού Κούπας», συνολικής δαπάνης 362.619,11€ με χρηματοδότηση 264.000,00€ από το Πράσινο Ταμείο - ΚΑΠ Επενδυτικών Δαπανών Δήμων 2021.

Η δράση εντάσσεται στο πρόγραμμα ενεργειών και πρωτοβουλιών του δήμου Παιονίας για την «ανάδειξη» και «βελτίωση των υποδομών» των περιοχών φυσικού κάλους του ορεινού όγκου του Πάικου και του Αξιού ποταμού.

Το έργο στοχεύει στην ποιοτική αναβάθμιση της περιοχής με την πλήρη αναμόρφωση του ιστορικού κέντρου της Κούπας, ενοποιώντας τους χώρους από τη «Βρύση», την «Πλατεία» και το «Αλώνι», οι οποίοι νοητά συνδέονται με μια ευθεία γραμμή.

Οι προτεινόμενες παρεμβάσεις γίνονται με σκοπό να διασώσουν ότι έχει απομείνει από τον παλιό χαρακτήρα του οικισμού, να ενθαρρύνουν κάθε ιδιωτική δραστηριότητα και να προάγουν τη συνολική ανάπτυξη της περιοχής (Σκα- Γαλάζια Λίμνη- Κούπα- Φανό-Πλάγια), συμπίπτουν δε, με την ένταξη της Κούπας στην Ομοσπονδία Ευρωπαϊκών Πάρκων (Federation of European Parks ή Europarc Federation).

Συγχαρητήριο μήνυμα δημάρχου Παιονίας
Συγχαίρουμε τα στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας Παιονίας για την σύλληψη της σπείρας που εξαπάτησε πρόσφατα κάτοικο του δήμου μας και της απέσπασε σημαντικό χρηματικό ποσό.

Είναι η δεύτερη φορά τους τελευταίους μήνες, που στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας Παιονίας εξιχνιάζουν παρόμοιο περιστατικό, συλλαμβάνουν τους δράστες, κατάσχουν και επιστρέφουν τα χρήματα στο δικαιούχο.

Η αποτελεσματική και έγκαιρη αντιμετώπιση τέτοιων παραβατικών δράσεων, πολλές φορές προληπτικά και άλλοτε σε τετελεσμένες πράξεις, εμπεδώνει το αίσθημα ασφαλείας των κατοίκων και ταυτόχρονα λειτουργεί αποτρεπτικά για το μέλλον.

Κώστας Σιωνίδης
Δήμαρχος Παιονίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου