NEAPOREIAWEBTV

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

Επίσκεψη Υφυπουργού Μακεδονίας και Θράκης Στάθη Κωνσταντινίδη στον Δήμαρχο Κιλκίς

 

Με πρώτο σταθμό της ολοήμερης περιοδείας του τον Δήμο Κιλκίς ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης συναντήθηκε σήμερα το πρωί με τον Δήμαρχο Κιλκίς  Δημήτρη Κυριακίδη και είχαν μία εφ’ όλης της ύλης συζήτηση για την αναπτυξιακή

φυσιογνωμία του Δήμου και τη θωράκισή του με ισχυρά έργα υποδομής.


Ο Δήμαρχος Κιλκίς έκανε εκτενή ενημέρωση στον Υφυπουργό για την επιχειρησιακή ετοιμότητα του Δήμου στη διεκδίκηση και απορρόφηση εθνικών και ευρωπαϊκών πόρων με  αιχμή του δόρατος την υλοποίηση έργων ύψους 104,7 εκατ. ευρώ.

Με ιδιαίτερη αναφορά στα εμβληματικά έργα της ΔΕΥΑΚ σε 35 οικισμούς, οι αντικαταστάσεις του δικτύου ύδρευσης των οποίων έχουν ολοκληρωθεί στο 35% του έργου, στην κατασκευή των δύο διυλιστηρίων νερού σε Κιλκίς και Πικρολίμνη, στην ένταξη του αποχετευτικού δικτύου τεσσάρων οικισμών της Δημοτικής Ενότητας Γαλλικού στο Ταμείο Ανάκαμψης και


Ανθεκτικότητας, στις αναπλάσεις των Σχολικών Αυλών σε σχολικές μονάδες της πόλης, στην ανανέωση του δημοτικού στόλου οχημάτων, στην αξιοποίηση προγράμματος της ΔΥΠΑ για την ανάσχεση της τοπικής ανεργίας και την εργασιακή αποκατάσταση 1.061 μακροχρόνια ανέργων μέσα σε μία τετραετία, ο κ. Κυριακίδης υπογράμμισε στον συνομιλητή του ότι η Δημοτική Αρχή έχει εργαστεί μεθοδικά και έχει αποδυθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να σταθεί συνεπής στις προϋποθέσεις και στις προθεσμίες των πράξεων ένταξης προκειμένου να κερδίσει πολλά έργα, ενώ δεν παρέλειψε να εκθειάσει την υποστηρικτική συνδρομή της Κυβέρνησης και του πολιτικού της προσωπικού σε κάθε ανάγκη που παρουσιάζεται.

Από τον κ. Κωνσταντινίδη ο Δήμαρχος Κιλκίς ζήτησε τη συμπερίληψη του κτηρίου της  παλιάς Νομαρχίας Κιλκίς στις χρηματοδοτικές πρόνοιες του Υπουργείου με γνώμονα το  Μνημόνιο Συνεργασίας, που θα ενεργοποιηθεί μέσα στο δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους, αναφορικά με την αποκατάσταση, αναβάθμιση και ανάδειξη του ιστορικού κτηριακού αποθέματος στη Μακεδονία και τη Θράκη και την αστική αναζωογόνηση του δημόσιου χώρου.

Ο Υφυπουργός Μακεδονίας και Θράκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το εύρος της εμπλοκής του Δήμου Κιλκίς στα αναπτυξιακά έργα που έχουν σχεδιαστεί και υλοποιούνται σημειώνοντας ότι είναι πολύ σημαντικό να αξιοποιούνται τα προσφερόμενα χρηματοδοτικά εργαλεία και ενισχυτικά οι αυξημένες κατά 2,4 εκατ. ευρώ στον Δήμο πιστώσεις των ΚΑΠ. Έχουμε εντολή από τον Πρωθυπουργό  προσέθεσε σε άλλο σημείο της τοποθέτησής του να παρακολουθούμε την πορεία των έργων, εμβληματικών και σημειακών και να ασκούμε, οπότε κρίνεται επιβεβλημένο, πίεση για τη συνέχιση και ολοκλήρωσή τους.

Ο κ. Κωνσταντινίδης υιοθέτησε το αίτημα του Δημάρχου Κιλκίς σχετικά με την αξιοποίηση του κτηρίου της παλιάς Νομαρχίας ώστε όπως είπε ένα εμβληματικό κτήριο να αποκτήσει τη θέση που του αξίζει στο δημόσιο χώρο σε συνδυασμό με τη γειτνίασή του με το Αρχαιολογικό Μουσείο Κιλκίς.     

Στη συζήτηση πήραν μέρος και οι Αντιδήμαρχοι Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης, Θεμιστοκλής Ανθρακίδης, Θεμιστοκλής Κοσμίδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΚ Βασίλης Καραμπίδης, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για θέματα Παιδείας Ελένη Πατλάκη,

ο Πρόεδρος της ΔΕΕΠ ΝΔ Κιλκίς Μηνάς Παπαδόπουλος και ο Αστυνομικός Διευθυντής Κιλκίς Δημόκριτος Δεμερτζίδης.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου